Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Λεμονής: Δεν υπάρχει υποτέλεια – Ο Κουμορτζί ήταν μια ανάσα από τον ΠΑΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο προπονητής του Πανιώνιου δικαιολόγησε τους  οπαδούς της ομάδας για τις αντιδράσεις στις πωλήσεις των Μανιάτη και Κουμορτζί, ωστόσο τόνισε πως δεν υπάρχει καμία «συνεργασία» με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάκη Λεμονή στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6:

-Για την κατάσταση στον Πανιώνιο:
«Έχω επικεντρωθεί στην ομάδα μας. Υπάρχει μια τάση να εμφανίζεται ο Πανιώνιος με μεγάλες πιθανότητες πεσμένος κάτι που εγώ δεν το δέχομαι. Σε καμία περίπτωση δεν το πιστεύει κανείς μέσα στην ομάδα. Απλά είναι μια ομάδα που χρειάζεται και αρκετή δουλειά, αλλά και ενίσχυση από μεταγραφές.

-Για τις αντιδράσεις των οπαδών στο χθεσινό παιχνίδι:
«Δεν μπορούμε να κακολογίσουμε τον κόσμο, Όλα αυτά τα κάνει από την αγάπη του, αλλά κι αυτοί πρέπει να σκεφτούν, εάν αυτός ο τρόπος είναι ο σωστός τρόπος αντίδρασης. Σίγουρα υπάρχουν αρκετά παράπονα. Όπως το θέμα που έγινε μεταγραφή με παίκτη μας προς τον Ολυμπιακό και δεν ανακοινώθηκαν ανταλλάγματα. Ο κόσμος δεν γνωρίζει πράγματα μέσα στην ομάδα.

Ο Μανιάτης είχε κάρτες και είχε δηλωθεί ότι θα απουσιάζει για δύο παιχνίδια, με την Ξάνθη και τον Άρη».

-Για το δημιουργικό πρόβλημα:
«Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Το δημιουργικό και το εκτελεστικό κομμάτι δεν είναι θέμα μόνο επιθετικών. Είναι συνολική λειτουργία. Όσο καλό επιθετικό παίκτη και να έχεις εάν αυτός δεν έχει στηρίγματα…

Το δεύτερο σημαντικό πρόβλημα είναι η ψυχολογία. Φάνηκε και χθες όταν δεχθήκαμε το 2ο γκολ. Δείχνουμε πως δεν μπορούμε να αντιδράσουμε σε κάποιες καταστάσεις.

Ο Πανιώνιος είναι μεγάλη οικογένεια. Μέσα σε αυτή υπάρχουν πρόσωπα που δεν μπορούν να συνυπάρξουν με άλλα. Αναφέρομαι στο περιβάλλον που περιστοιχίζει την ομάδα. Έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο. Κανείς δεν βάζει το προσωπικό του συμφέρον κάτω από την ομάδα. Δεν έχει άδικο ο κόσμος. Έχει συνηθίσει άλλα πράγματα..

-Για τα όσα λέγονται για… συνεργασία με Ολυμπιακό και την μεταγραφή του Μανιάτη:
«Υπάρχει μεγάλη συγκυρία και έχει δικαίωμα ο κόσμος να το λέει. Υπάρχει συνεργασία του κ. Βεντούρη με τον κ. Μαρινάκη. Έρχομαι κι εγώ που έχω περάσει τη μισή ζωή στον Ολυμπιακό… Αλλά ο κόσμος δεν ξέρει κάτι που ξέρω εγώ. Για παράδειγμα ο Κουμόρτζι, πριν από λίγο καιρό, ήταν πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό. Έγινε αυτή η διοικητική αλλαγή στον Παναθηναϊκό και χάλασε.

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για έναν παίκτη γιατί να μην το συζητήσουμε.

Πρέπει να εξετάζουμε και τις συνήθειες κάτω από τις οποίες βλέπει ένας παίκτης την ομάδα. Του Μανιάτη του είχα μιλήσει τρεις φορές. Ήταν αρχηγός και θεωρώ ότι, ο αρχηγός είναι κάτι διαφορετικό στα αποδυτήρια. Ήταν ξεκάθαρος, μου είπε ότι δεν αντέχω. Αυτό συμβαίνει όταν οι καταστάσεις στις ομάδες είναι δύσκολες. Κάποιοι παίκτες φτάνουν στα όριά τους.

Πάει να δημιουργηθεί ένα κλίμα ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ εμένα και του κου.Βεντούρη. Με τις πράξεις τι κάνουμε είναι το θέμα. Δεν είναι σωστά αυτά πριν από ένα κρίσιμο παιχνίδι. Αυτά πρέπει να λείπουν για να αισθανθεί καλά η ομάδα. Ο Πανιώνιος είναι κάτι διαφορετικό. Τον έχω ζήσει. Ξέρω και τον κόσμο και το επίπεδο. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε. Επιτέλους ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό».

-Τι πρέπει να γίνει για την παραμονή:
«Είναι μια σειρά πραγμάτων που πρέπει να κάνουμε. Στο ποδόσφαιρο ξέρετε ότι τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. Η ομάδα δείχνει άλλο πρόσωπο όταν προηγείται. Δείχνει αδυναμία στις αντεπιθέσεις άλλων ομάδων. Ήθελα να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Πρέπει να μειώσουμε το ρόστερ και ένα-δύο παιδιά από τις ακαδημίες να ανέβουν. Από ότι έχω ακούσει υπάρχουν παιδία».

-Το πρόγραμμα που έχει η ομάδα στο πρωτάθλημα:
«Είναι πιο δύσκολα τα παιχνίδια σαν και το χθεσινό, παρά αυτά με τους θεωρητικά μεγάλους αντιπάλους. Ήξερα τι θα συναντήσω. Δεν θα χρησιμοποιήσω σαν δικαιολογία, τίποτα. Μου αρέσει να κάνουμε κάποια πράγματα και με ρίσκο. Αν καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλό θα το θυμόμαστε».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε