Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Λεμονής: Εγώ δεν είμαι ήρωας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο προπονητής του Πανιωνίου άνοιξε τα χαρτιά του, τοποθετήθηκε για όλα τα θέματα της ομάδας και τόνισε την ανάγκη για αλλαγή στη νοοτροπία.

Ο Τέκης Λεμονής κάλεσε τους δημοσιογράφους και θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του για την ομάδα και το μέλλον της. Αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έχει κάνει με τη διοίκηση, το μπάτζετ και τη μετεγγραφική ενίσχυση.

Ο προπονητής του Πανιωνίου μεταξύ άλλων μίλησε…

Για τα θέματα που έθεσε στην διοίκηση του Πανιωνίου: «Στις 17 Απριλίου τελείωσε το πρωτάθλημα και στις 6 Μαΐου υπήρχε το πρόβλημα με την αδειοδότηση που μας πήγε πίσω. Αυτό όμως τελείωσε και από εκεί και πέρα ξεκινάμε μια διαδικασία. Έθεσα θέματα στη διοίκηση και το πρώτο αφορούσε το μπάτζετ. Το δεύτερο είχε να κάνει με την προετοιμασία. Στις 11 Απριλίου κάναμε μια συζήτηση για το προπονητικό κέντρο και το οριστικοποιήσαμε στις 28 Μαΐου. Τρίτο θέμα ήταν το αθλητικό υλικό για την ομάδα, οι μεταγραφές, πωλήσεις, ανανεώσεις και λύσεις συμβολαίων, η ομάδα νέων και οι δανεικοί, το τεχνικό τιμ η στελέχωση και οι αρμοδιότητες, το τεχνικό και αθλητικό υλικό της ομάδας και η βελτίωση των εγκαταστάσεων και η μεταφορά της ομάδας στο νέο κτίριο».

Για τις συναντήσεις που ζήτησε με τους ιθύνοντες του συλλόγου: «Ζήτησα σε μια συνάντηση που έγινε στις 10 Μαΐου με τον κ. Τσολακάκη, τον κ. Αρκουμάνη και τον κ. Δέδε, να ξέρω ότι αν έχω εγώ στη διάθεση μου 20-22 ή 30 ποδοσφαιριστές το αν μπορώ να τους προπονήσω καλά. Αν θα έχω τις συνθήκες που θέλουμε. Είτε αυτό απαιτούσε βελτίωση του Απήλιον, είτε οτιδήποτε άλλο. Ο κ. Τσολακάκης μου έδωσε μια λεπτομερή ανάλυση που αφορούν τα οικονομικά της ομάδας. Εγώ ζήτησα να μου εξασφαλίσουν τα λεφτά που χρειάζεται για να προπονείται σωστά η ομάδα και μετά να μιλήσουμε για μεταγραφές ή ότι άλλου κάνουμε. Επί λέξει είπα ότι θέλω να είστε ειλικρινείς απέναντί μου και όλοι μαζί να είμαστε ειλικρινείς στον κόσμο.
Να μου πείτε ότι θα μείνεις με 10 συμβόλαια και 10 μικρούς για να ξέρω κι εγώ σαν προπονητής τι θα κάνω. Μπορεί να έχω την τρέλα και να μείνω. Αυτό ζήτησα. Γιατί υπάρχει δήλωση του κ. Τσολακάκη που την έκανε για να με εξυψώσει στα μάτια του κόσμου αλλά ήταν λάθος. Είπε ότι δέχομαι να μείνω χωρίς μεταγραφές. Ποτέ δεν είπα αυτή την κουβέντα. Είπα πέστε μου τι δυνατότητες έχουμε κι εγώ μπορεί να έχω την τρέλα να μείνω με την ομάδα νέων. Είπα να πούμε την αλήθεια στον κόσμο».

Για το μέλλον του Πανιωνίου: «Είμαι επαγγελματίας προπονητής, δεν είπα ποτέ ότι ήρθα αμισθί γιατί αγαπάω το σύλλογο. Θα ήταν ψέμα εκ μέρους μου. Αγαπάω την ομάδα αλλά είμαι επαγγελματίας. Ξέρετε ότι διοικεί ο Ερασιτέχνης και δεν έχει τη δομή που πρέπει να έχει μια ΠΑΕ. Έγινε μια πολύ καλή και σοβαρή προσπάθεια από όλα τα μέλη της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος, όμως τώρα αυτό τελείωσε, πρέπει να δούμε σοβαρά τι θα κάνουμε σαν ομάδα».

Για τον κ. Βεντούρη: «Από τον κ. Βεντούρη δεν έχω παράπονο. Είναι σωστός άνθρωπος και παράγοντας. Όπως ξέρετε τον τελευταίο καιρό έχουμε και το σοβαρό θέμα της μεταβίβασης των μετοχών. Κατανοώ τη δύσκολη θέση της ομάδας, έχω κάνει πολύ υπομονή, όμως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Κάτι πρέπει να κάνουμε».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό: «Ήθελα να ξεκαθαρίσω το θέμα αυτής της δήλωσης ότι θα μείνω χωρίς μεταγραφές. Ο κ. Τσολακάκης μου είπε θα γίνεις ήρωας αν μείνεις και δουλέψεις με τους νέους γιατί δεν έχουμε λεφτά για μεταγραφές. Ειπώθηκαν μπροστά στον κ. Δέδε αυτά, μπορείτε να ρωτήσετε. Εγώ ήρωας δεν είμαι, επαγγελματίας προπονητής είμαι και θέλω να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Ήρωες πραγματικοί υπήρξαν το 1821, τώρα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε επαγγελματικά, και εδώ μόνο επαγγελματικά δεν είναι τα πράγματα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε