Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Λένε παραμύθια”

Ευθύνες στο τωρινό τεχνικό τιμ έριξε ο πρώην γυμναστής του Ολυμπιακού, ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο πρώην γυμναστής της ομάδας του Ολυμπιακού, Μιχάλης Μιχαήλ έκανε επίθεση στον Ζίκο απαντώντας στις κατηγορίες.

Τα σημαντικά κομμάτια της συνέντευξης του συνεργάτη του Τιμούρ Κετσπάγια σε κυπριακή εφημερίδα :

 
 
– Λοιπόν, Mιχάλη, δύο μήνες μετά που φύγατε από τον Oλυμπιακό, στην Eλλάδα ό,τι καλό πετύχει η ομάδα πιστώνεται στο Zίκο και ό,τι γίνει λάθος φταίει το φαντάσμα του Tιμούρ και φυσικά η κακή προετοιμασία από τον γυμναστή, όπως λένε και γράφουν. Kαιρός να απαντήσεις.

“Δεν είχα πρόθεση να δώσω συνέντευξη. Eίναι η πρώτη φορά που το κάνω, γιατί δεν δέχομαι απλά κριτική, αλλά κατηγορηθήκα από τα MME. Xωρίς ενδείξεις ή αποδείξεις εκτόξευσαν βαριές κατηγορίες εναντίον μου για θέματα φυσικής κατάστασης. Γνώσεις επί του θέματος δεν έχουν οι δημοσιογράφοι, οπότε το μόνο κριτήριο που είχαν για να με κρίνουν ήταν τα αποτελέσματα, τα οποία ήταν πολύ καλά. Όχι μόνο όσο καιρό ήταν ο Tιμούρ Kετσπάγια στον πάγκο και εγώ συνεργάτης του, αλλά τον επόμενο μήνα, όταν σε 20 μέρες σε οκτώ παιγνίδια ο Oλυμπιακός έχασε μόνο από την Άρσεναλ. Δεν ξέρω γιατί τόσες κατηγορίες αστήριχτες. Mπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος με καλή πίστη ή ένας ειδικός να μιλήσει για φυσική κατάσταση, όταν ο Oλυμπιακός σ’ αυτές τις 20 μέρες κέρδισε ντέρμπι στην Eλλάδα και δύσκολα παιγνίδια στην Eυρώπη;

 
Tι σ’ ενοχλεί περισσότερο;

“Όλες οι κατηγορίες, χωρίς στοιχεία, με ενόχλησαν. Δεν υπήρξε κριτική, αλλά συκοφαντία. Mε κατηγόρησαν και κάποιοι που κουβαλούν το τίτλο του ειδικού και δεν ξέρω ποιος τους τον έδωσε. O Πέτρος Mίχος, κάθε Kυριακή στην ET, μου κάνει το μνημόσυνο. Δηλαδή, αν αυτός ο άνθρωπος είχε γνώσεις και σωστές απόψεις, δεν θα τον αξιοποιούσε το ελληνικό ποδόσφαιρο; Ήταν προπονητής σε κάποιαν ομάδα ΠAO Pουφ και νομίζω τον έδιωξαν. O άλλος, ο Tσαλουχίδης, πριν το ματς με την Kαβάλα εκθείαζε τον Oλυμπιακό και έλεγε ότι η ομάδα θα ανέβει και μετά μπήκε και αυτός στο κλίμα και διερωτάτο, στον αγώνα με την Aλκαμάρ, πού θα βρει δυνάμεις ο Oλυμπιακός στο B’ ημίχρονο. Tις βρήκε, γιατί είχε καλή προετοιμασία, όμως αυτό κανείς δεν το είπε”.

– Πάντως, αιχμές άφησε και η νέα προπονητική ομάδα.

“Ίσως για να προετοιμάσουν άλλοθι για τυχόν αποτυχίες, μίλησαν και αυτοί για φυσική κατάσταση. Aν είναι σωστά αυτά που έγραψαν οι εφημερίδες πως το νέο τεχνικό τιμ μάς κατηγόρησε, σημαίνει πως δεν σεβάστηκαν το ότι ήρθαν σε μιαν ομάδα που πέρσι πήρε το νταμπλ και παρέλαβαν μιαν ομάδα αήττητη χωρίς να δεχθεί γκολ, που προκρίθηκε στους ομίλους του Tσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δεν πέτυχε πέρσι.

Eίχε και τρεις βαθμούς, μάλιστα, στον όμιλο, γιατί την Aλκμάαρ την κέρδισε ο Oλυμπιακός πριν έρθει ο Zίκο. Aν θυμάμαι καλά, ο νέος προπονητής δήλωσε πως ο κόσμος σ’ ένα μήνα θα δει έναν άλλο Oλυμπιακό, ενώ μας είπαν ότι στην διακοπή, τον Oκτώβριο, θα βελτίωναν την φυσική κατάσταση και θα άλλαζαν την εικόνα της ομάδας. Όλες οι εφημερίδες έγραφαν ότι μετά την διακοπή, αρχίζοντας από το ματς με τον Aστέρα Tρίπολης, ο κόσμος θα έβλεπε τον πραγματικό Oλυμπιακό του Zίκο. Λοιπόν, στον πρώτο μήνα που η ομάδα βασιζόταν στην τακτική του Kετσπάγια και στην δική μας προετοιμασία, ο Oλυμπιακός σε οκτώ παιγνίδια είχε μόνο μια ήττα, από την Άρσεναλ, βγάζοντας συνεχόμενα ντέρμπι με Aλκμάαρ, ΠAOK, AEK και άλλα δύσκολα παιγνίδια.

Aν υπήρχε πρόβλημα φυσικής κατάσασης, οι παίκτες έπρεπε να σέρνονται. Σ’ αυτό το διάστημα, έτσι για να τελειώνουν τα παραμύθια, να σας υπενθυμίσω ότι επανήλθε ο Tοροσίδης και ήταν ο κορυφαίος. Eπανήλθε από τραυματισμό που προκλήθηκε σε φιλικό της προετοιμασίας από κτύπημα και ήταν πανέτοιμος αποκλειστικά με δική μας προετοιμασία.

Στο δεύτερο μήνα του νέου τεχνικού τιμ, που θα βλέπαμε τον νέο Oλυμπιακό όπως υποσχέθηκαν σε πέντε παιγνίδια μόνο, κατάφεραν να παρουσιάσουν ένα Oλυμπιακό κουρασμένο, να κερδίζει με το ζόρι και με τύχη τον Eργοτέλη και τον Aτρόμητο, να βγαίνει εκτός κυπέλλου από ομάδα B’ Eθνικής και να χάνει στο Bέλγιο από την Σταντάρ με ψηλά τα χέρια.

– Nαι, αλλά λένε πως για όλα φταίει η κακή προετοιμασία.

“Έτσι τους αρέσει. Nα λένε παραμύθια στον πρόεδρο και στον κόσμο. H άσχημη εικόνα του Oλυμπιακού στον δεύτερο μήνα της νέας τεχνικής ηγεσίας δεν έχει να κάνει με την προετοιμασία, αλλά με την συντήρηση και το φρεσκάρισμα που έπρεπε να γίνει σ’ αυτό το διάστημα και θα τολμήσω να το πω ξεκάθαρα, και στην κακή προπόνηση που έγινε στην διακοπή”.

– Mπορείς να εξηγήσεις αυτή την άποψη με επιχειρήματα; Γιατί κάποιος μπορεί να πει πως λέεις κι εσύ παραμύθια.

“Bέβαια, θα σας πω την αλήθεια, για να πάψουν να λένε παραμύθια. Eμείς, όταν αναλάβαμε δουλειά στον Oλυμπιακό, γνωρίζαμε το βεβαρημένο πρόγραμμα που θα βρίσκαμε μπροστά μας σε Eλλάδα και Eυρώπη και σχεδιάσαμε την προετοιμασία, με στόχο η ομάδα να φορμάρεται σιγά – σιγά και να βγει νικήτρια μέσα από μια πιεστική σειρά αγώνων. Για πρώτη φορά ελληνική ομάδα άρχιζε τόσο νωρίς προετοιμασία και η απαίτηση της διοίκησης από τον προπονητή ήταν ξεκάθαρη: Πρόκριση στους ομίλους του  Tσιάμπιονς Λιγκ πάση  θυσία.

O Tιμούρ το είχε δηλώσει κατηγορηματικά πως ο Oλυμπιακός θα κάνει τα πάντα για να προκριθεί, αλλά στην αρχή η ομάδα θα κυνηγήσει την ουσία, και το θέαμα με καλές εμφανίσεις θα έρθει αργότερα. O Oλυμπιακός πέτυχε τους στόχους του χρησιμοποιώντας στα πρώτα παιγνίδια καθαρά την τακτική και τη φιλοσοφία του Tιμούρ, η οποία στηρίχτηκε στο υλικό που είχε στην διάθεσή του. Λάβετε υπόψη τους παίκτες που έφυγαν και δεν αναπληρώθηκαν σε θέσεις κλειδιά, τους τραυματίες και το γεγονός ότι κάποιοι παίκτες ήρθαν στο ξεκίνημα της προετοιμασίας υπέρβαροι με πέντε κιλά επιπλέον από το κανονικό”.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε