Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Λίνεν: Ήξερα ό,τι τα πράγματα θα είναι δύσκολα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ικανοποιημένος από τη νοοτροπία των ποδοσφαιριστών του εμφανίστηκε ο προπονητής της ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Αιγάλεω, ενώ στάθηκε και στα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γερμανός τεχνικός:

“Αυτό το παιχνίδι έγινε για να μάθω τους παίκτες. Βέβαια, κάποιοι παίκτες μας έλειπαν, όπως ο Φούντας, ο Κατσικοκέρης, ο Παπαδημητρίου, ο Γροντής, αλλά ήμασταν τυχεροί και κάποιους παίκτες μπόρεσα να τους χρησιμοποιήσω, όπως τον Κατίδη και τον Μπουγαϊδη. Πρώτα απ’ όλα αυτό που ήθελα, ήταν να δω τους παίκτες για να μπορέσω να τους κρίνω πιο δίκαια. Στο πρώτο ημίχρονο αλλάξαμε πολλά και είχαμε πρόβλημα στο να κρατήσουμε τη μπάλα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε και πριν τις αλλαγές και μετά τις αλλαγές. Παίξαμε καλά και κερδίσαμε. Το σημαντικό είναι ότι αρχίσαμε να μαθαίνουμε τι ακριβώς θέλουμε μέσα στο γήπεδο, ενώ παίξαμε καλά τις αντεπιθέσεις”.

Αν τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ’ ότι τα περίμενε…

“Ήξερα ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Είχα δει παιχνίδια της ομάδας. Είναι μία πολύ νεανική ομάδα και είναι δύσκολο όταν υπάρχουν τόσοι νεαροί ποδοσφαιριστές και οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας δεν έπαιζαν σε αυτήν και πέρυσι να μιλάμε για ένα σύνολο που έχει αυτοματισμούς και δουλεύει σωστά. Θα δουλέψουμε σκληρά. Με ικανοποιεί πολύ η νοοτροπία των παικτών μου. Όλοι θέλουν να δουλέψουν, να μάθουν, να βελτιωθούν

Για το αν γέμισε με σημειώσεις το τετράδιό του κι αν πρέπει πάρει να πάρει νέο τετράδιο, ο Λίνεν δεν δίστασε να το ξεφυλλίσει μπροστά στους δημοσιογράφους, βλέποντας ο καθένας ότι το μεγαλύτερο μέρος του είναι… άδειο: Μόλις ξεκίνησα να γράφω σε αυτό. Αυτό το τετράδιο το έχω μόνο για τους αγώνες”.

Για την προετοιμασία της ομάδας με τον ΠΑΟΚ;

“Πρώτα πρέπει να αποφασίσω ποιοι θα παίζουν. Να μάθω τις θέσεις τους και να καταλήξω σε ένα σχήμα. Μετά να δουλέψουμε πάνω στο τι θέλουμε να κάνουμε σε αυτό το ματς και αμυντικά και επιθετικά. Δεν έχουμε πολύ χρόνο, αλλά θα το παλέψουμε. Αυτά τα παιδιά χρειάζονται στήριξη για να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση”.

Αν πιστεύει ότι οι παίκτες θα μάθουν γρήγορα…

“Το ελπίζω. Έχω δει καλά πράγματα απ’ αυτούς. Είναι δεδομένο ότι θα πάρει χρόνο, αλλά ελπίζω ότι θα γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε