Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Λίνεν: Θα κάνω τα πάντα για να πετύχω

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να κρατήσει την ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος μίλησε επίσης για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Λίνεν στην «Real News»:

Μήπως ο θόρυβος για την διαιτησία αποπροσανατολίζει; Θέλω να πω, τα προβλήματα της ομάδας σας είναι μεγαλύτερα από ένα πέναλτι που δεν καταλογίστηκε.

Για την διαιτησία δεν μιλώ. Ωστόσο, γεγονός είναι ότι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν μας δόθηκε ένα, ίσως και δύο πέναλτι. Τελείωσε όμως αυτό, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε και δεν αποτελεί δικαιολογία για τις δικές μας ατέλειες. Η ΑΕΚ πρέπει να δουλέψει, να βελτιωθεί, να αρχίσουμε να σκοράρουμε, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

– Με θητεία σε Πανιώνιο και Ολυμπιακό, που θα πει ότι γνωρίζετε τι συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι αλήθεια ότι το μεγάλο ψάρι τρώει πάντα το μικρό; Οτι ο ισχυρός και αυτός που έχει χρήματα τα καταφέρνει, όπως και να ‘χει;

Και στον Πανιώνιο χρήματα πολλά δεν είχαμε κι όμως πετύχαμε πολλές και σημαντικές νίκες. Αρα, τις μάχες πρέπει να τις δίνεις πάντα και παντού, όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα. Η κατάσταση στην ομάδα μου σήμερα δεν διαφέρει από εκείνη που επικρατεί στην χώρα ολόκληρη, με το κράτος να προσπαθεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, να πληρώσει χρέη, μισθούς, συντάξεις. Μακάρι να έρθουν χρήματα στην ΑΕΚ, μακάρι να έρθουν χρήματα στην Ελλάδα, όμως έως τότε οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στην προσπάθειά μας και προπάντων ενωμένοι.

– Στο ματς με τον Ολυμπιακό αποσύρατε τον Γκερέϊρο κι όχι κάποιον λιγότερο ποιοτικό ενδεχομένως και με τις αρετές του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, κάτι που σχολιάστηκε.

Για 22-25 λεπτά ο Γκερέϊρο ήταν εξαιρετικός, ωστόσο όταν μείναμε με παίκτη λιγότερο έπρεπε να βγάλω είτε τον φουνταριστό, τον Κατσικοκέρη, είτε αυτόν που αγωνίζεται πίσω του, και αυτό έκανα, με την λογική ότι ο Γκερέϊρο δεν παίζει στις πτέρυγες και εκεί ήθελα οπωσδήποτε κάποιον. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για πολύ καλό παίκτη, που δουλεύει στις προπονήσεις και θα συνεχίσω να τον εμπιστεύομαι.

– Οταν πήρατε στα χέρια σας την ΑΕΚ, η κατάσταση ήταν ακριβώς αυτή που σας είχαν περιγράψει ή άλλα ακούσατε και άλλα βρήκατε;

Ηξερα τα πάντα, και παρά τις δυσκολίες δεν δίστασα να πω το ναι. Είναι μεγάλη πρόκληση και άλλωστε πάντα μου άρεσε η ομάδα αυτή. Το να πετύχουμε δεν πρέπει να αποτελεί πρόκληση μόνο για μένα, αλλά για όσους εργάζονται στο κλαμπ, για να πάμε όλοι μαζί όσο ψηλότερα γίνεται.

– Θα στοιχηματίζατε ότι θα την σώσετε;

Στοίχημα δεν παίζω, όμως μπορώ να υποσχεθώ ότι θα κάνω τα πάντα για να πετύχω, κι εγώ και όλοι μας. Θα δουλεύουμε μέρα νύχτα, θα δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας. Θα είναι μια προσπάθεια δύσκολη και ίσως χρειαστεί να παλέψουμε έως την τελευταία αγωνιστική.

– Είστε έτοιμος να μιλήσετε για μεταγραφές ή έστω για τις θέσεις που χρειάζεστε ενίσχυση;

Ούτε για θέσεις, ούτε για ονόματα θα ήθελα να πω κάτι, έχουμε πέντε σπουδαίους αγώνες μπροστά μας έως τα Χριστούγεννα και σ’ αυτούς οφείλουμε να αφοσιωθούμε. Είναι σαν να αρχίζει τώρα το πρωτάθλημα για εμάς και υπολογίζω ότι χρειαζόμαστε 30 με 35 πόντους για να μείνουμε στην κατηγορία. Αυτή πρέπει να είναι η πρόκληση, όχι οι μεταγραφές.

– Η κακή ψυχολογία στο ποδοσφαιρικό τμήμα, και δη στα νεότερα μέλη του, σάς προβληματίζει;

Δεν έχουμε μόνο νέους ποδοσφαιριστές, αλλά και έμπειρους και αυτούς χρησιμοποιώ κυρίως. Οι δύο τερματοφύλακες, ο Κωνσταντόπουλος με τον Αραμπατζή, ο Κοντοές, ο Λαγός, ο Κατσικοκέρης, ο Φουρτάδο, ο Γιάγκο δεν είναι πιτσιρίκια και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν κάθε φορά στο γήπεδο. Υπάρχουν φυσικά και οι πιο νέοι, 1-2 από τους οποίους παίζουν, όμως το ποιος θα αγωνίζεται κάθε φορά δεν εξαρτάται μόνο από την φυσική κατάσταση ή την τακτική, αλλά και από το μυαλό του καθενός, αν δηλαδή έχει εμπεδώσει όσα οφείλει να κάνει.

– ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν έχουν ποτέ γνωρίσει υποβιβασμό. Σάς αγχώνει;

Αναμφίβολα, η κατάσταση σήμερα είναι πολύ διαφορετική από ό,τι στο παρελθόν. Και πόσο μεγαλύτερη πίεση να βιώσουμε από την τωρινή… Βλέπετε, είχαμε και την ατυχία όταν ανέλαβα να έχουμε αμέσως μπροστά μας ματς με τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος. Το έχω αποδεχτεί, πίεση υπάρχει και θα υπάρχει, κι όχι μόνο εξαιτίας της ιστορίας της ομάδας. Δουλειά δική μας, όπως σας είπα, είναι να γινόμαστε καλύτεροι και να πετύχουμε.

– Υπάρχουν παίκτες από την Σούπερ Λίγκα που σας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον;

Ασφαλώς, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ. Αν έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε κάποιους, θα το κάνουμε.

– Πηγαίνετε συχνά κοντά στον κόσμο, στην εξέδρα. Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα;

Θέλω πάντα να τους ευχαριστώ για την συμπαράστασή τους. Είμαι περήφανος γιατί έχουμε σωστούς οπαδούς, που όταν βλέπουν ότι παλεύουμε το αναγνωρίζουν και μας χειροκροτούν. Θεωρώ άλλωστε ότι μοναδικός τρόπος για να ξεφύγουμε από τις δυσκολίες είναι να είμαστε ενωμένοι και μαζί με τους οπαδούς μας.

– Αν στα επόμενα πέντε ματς η βαθμολογική συγκομιδή της ΑΕΚ παραμείνει φτωχή και στο μεταξύ οι ανταγωνιστές της ξεφεύγουν, θα ανοίξετε ο ίδιος την πόρτα της εξόδου;

(στα ελληνικά) Είσαι τρελός, τι ερώτηση είναι αυτή; Δεν λειτουργώ έτσι, δουλεύω και παραμένω αισιόδοξος, αν σκέφτομαι αρνητικά θα αποτύχω. Το σωστό είναι να σκέφτεσαι θετικά και να εργάζεσαι.

– Πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της ομάδας σας, ο Ντέμης Νικολαϊδης, έχει πει σε συνέντευξή του ότι “αριστερίζω, γι’ αυτό είμαι ΑΕΚ”. Ταυτίζεστε με την άποψή του και, με την ευκαιρία, θεωρείτε ότι πλησιάζει η στιγμή να κυβερνήσει την Ελλάδα κόμμα της Αριστεράς;

Eίμαι εδώ και γιατί μ’ αρέσει η προέλευση της ομάδας, και επειδή έχουμε κοινές αντιλήψεις με τα στελέχη της. Θεωρώ καταστροφικό τράπεζες και εταιρείες να έχουν συσσωρευμένη δύναμη. Και είναι σκάνδαλο το 1% της ανθρωπότητας να είναι άπληστο και να εκμεταλλεύεται τους υπόλοιπους. Ανέκαθεν πίστευα ότι ο κόσμος είναι αρκετός και φτάνει για όλους, δεν γίνεται να υπάρχουν λίγοι με πολλά εκατομμύρια κι από την άλλη εκατομμύρια να πεινάνε και να πεθαίνουν από φτώχεια. Συνεπώς, ναι, πιστεύω ότι οι παρατάξεις με αριστερή ιδεολογία μπορούν να βοηθήσουν, επειδή ακριβώς σκέφτονται και ενδιαφέρονται περισσότερο για τον άνθρωπο.

Με Κοντοέ στη Βέροια

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε