Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

LIVE στο NewsIt o τελικός “παρωδία” – “Λύμπε”, Δέλλας, Καφές σήκωσαν το 14ο κύπελλο στην ιστορία της ΑΕΚ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

– Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και νίκησε με 3-0 τον Ατρόμητο.
– Σοβαρά επεισόδια πριν το ματς σε ΟΑΚΑ, Λ. Αλεξάνδρας και Ζωγράφου. Έκτροπα και στο τέλος του αγώνα.
– Την ώρα της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου οπαδοί των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ήρθαν στα χέρια.
– Ο Νίκος Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ στο 28′. Μπαχά και Καφές τα άλλα δύο τέρματα της ΑΕΚ.
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Επιτέλους όμορφες εικόνες στο ΟΑΚΑ με τους παίκτες της ΑΕΚ και τους οπαδούς να γιορτάζουν την κατάκτηση του κυπέλλου.

Λυμπερόπουλος, Καφές και Δέλλας σήκωσαν στον ουρανό του ΟΑΚΑ το 14ο κύπελλο της ΑΕΚ.

Οι παίκτες του Ατρομήτου βγήκαν τελικά και θα παραλάβουν τα μετάλλια τους. Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας αλλά κανείς δεν το ευχαριστήθηκε. Ο Σαρμιέντο ξέσπασε σε λυγμούς.


Ο πρόεδρος του Ατρομήτου μίλησε για τελικό-παρωδία ενώ σχολιάζοντας τον καβγά του με τον Σταύρο Αδαμίδη είπε ότι δυστυχώς η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα αλλά διοικείται από ανθρώπους μικρούς.

Οι παίκτες του Ατρομήτου χειροκρότησαν ειρωνικά τη διαιτητική τετράδα.

Επιτέλους έφτασε η ώρα της απονομής. Οι παίκτες της ΑΕΚ επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο και ο Νίκος Λυμπερόπουλος παραλαμβάνει το βραβείο του MVP.

Οι οπαδοί του Ατρομήτου έχουν αποχωρήσει και αυτοί της ΑΕΚ περιμένου καρτερικά να δουν την απονομή η οποία βρίσκεται στον αέρα αφού ο Ατρόμητος θέλει να συνεχιστεί το ματς…

11 συλλήψεις έχει κάνει μέχρι τώρα η αστυνομία.


Και μέσα σε όλα, ο Ατρόμητος θέλει να παίξει τα 8 λεπτά της καθυστέρησης που δεν κρατήθηκαν! Πάντως θα πρέπει να βρεθούν και δίχτυα αφού τα έχουν πάρει οι οπαδοί της ΑΕΚ.

Η ένταση έχει μεταφερθεί στις εξέδρες.

Η αστυνομία έχει παραταχθεί στο ΟΑΚΑ για να κρατήσει μακριά τις αντιμαχόμενες πλευρές… Σε όλες τις χώρες ο τελικός του κυπέλλου είναι γιορτή, στην Ελλάδα όμως όχι.


Πολύ ξύλο εντός αγωνιστικού χώρου με τους οπαδούς της ΑΕΚ να πηγαίνουν προς τους οπαδούς του Ατρομήτου και οι παίκτες της ομάδας του Περιστερίου να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα αφού στο σημείο ήταν οι οικογένειες τους. Το αποτέλεσμα ήταν να συμπλακούν οι παίκτες του Ατρομήτου με τους οπαδούς της ΑΕΚ. Η αστυνομία ήταν μακριά και για 2 λεπτά το ΟΑΚΑ μετατράπηκε σε αρένα.

Ο Κάκος το σφύριξε νωρίτερα και χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΑΕΚ.

9 λεπτά οι καθυστερήσεις.

88′ Ο Σαμπού στη θέση του Καμαρά.

86′ Το ματς δεν έχει ξαναρχίσει αφού… περισσότεροι είναι οι οπαδοί στον περιβάλλοντα χώρο παρά στις εξέδρες! Ο Αδαμίδης κατέβηκε στον πάγκο για να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες.


85′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ. Ο Καφές με εξαιρετικό πλασέ σφράγισε τη νίκη της ομάδας του. Οι φίλοι της ΑΕΚ εξακολουθούν να είναι δίπλα στον αγωνιστικό χώρο.

84′ Οπαδοί της ΑΕΚ που έχουν κατέβει εδώ και ώρα στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, αποφάσισαν να μπουν και στον αγωνιστικό χώρο προκαλώντας ολιγόλεπτη διακοπή.

82′ Ο Μαρτσέλο Σαρμιέντο στη θέση του Νάστου.

81′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Μπαχά μόνος του απέναντι στον Ιτάνζ κατάφερε να στείλει τη μπάλα μακριά από το τέρμα.


79′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ. Ο Μπαχά με σουτ από το σημείο του πέναλτι, σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Ένωσης και ουσιαστικά της δίνει το κύπελλο.

76′ Μέσα σε δύο λεπτά δύο αμφισβητούμενες φάσεις, μία για κάθε ομάδα. Στην πρώτη αμυντικός του Ατρομήτου τράβηξε τον Δέλλα σε διεκδίκηση της μπάλας μέσα στην περιοχή. Στην επόμενη φάση ο Αναστασάκος θέλησε να γίνει κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ αλλά ο Δέλλας φάνηκε να βρίσκει το πόδι του.

70′ Ο Καφές στη θέση του Μπλάνκο.

66′ Ο Μπρίτο στη θέση του Σαγκανόφσκι.

63′ Κίτρινη κάρτα στον Ντιόπ.

59′ Κι άλλη μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο. Ο Τάτος κατέβασε μέσα στην περιοχή αλλά ο Μανωλάς με σωτήριο τάκλιν απέτρεψε την ισοφάριση.

57′ Τρομερή ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Δέλλας έπιασε την κεφαλιά, ο Ιτάνζ έκανε την απόκρουση της ζωής του, η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι. Στην επαναφορά ο Δέλλας δεν μπόρεσε να σκοράρει με σουτ από πλεονεκτική θέση.

53′ Απίστευτη ευκαιρία του Ατρομήτου με τον Μπαζίνσκι να πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά και να τη στέλνει λίγο άουτ.

46′ Μέσα σε πυκνό καπνό ο Αναστασάκος έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ.

Σέντρα στο δεύτερο μέρος.

Ένταση μεταξύ Δώνη-Δημητριάδητων αλλά και των δύο προέδρων! Ο Σοφοκλής Πιλάβιος έχει αναλάβει ρόλο “πυροσβέστη” για να ηρεμήσουν Σπανός και Αδαμίδης.

ΛΗΞΗ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

43′ Κίτρινη κάρτα στον Νεμπεγλέρα.

40′ Ο Μπλάνκο μπήκε στην περιοχή του Ατρομήτου, έκανε κοντρόλ με το χέρι και έπεσε στο χορτάρι ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας του Δώνη. Δεν υπήρχε περίπτωση πέναλτι.

35′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Μπαχά βρέθηκε σε καλή θέση αλλά ο Ιτάνζ απομάκρυνε με τα πόδια.

32′ Ο Μπαχά στη θέση του τραυματία Σκόκο. Ο Αργεντινός ξέσπασε σε λυγμούς κατά την αντικατάσταση
του.


28′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ. Ο Λυμπερόπουλος με το κεφάλι νίκησε τον Ιτάνζ μετά από σέντρα του Σκόκο. Στο ριπλέι φαίνεται ο σκόρερ να είναι πιο μπροστά από τους αμυντικούς του Ατρομήτου. Κίτρινη στον Λυμπερόπουλο για τον πανηγυρισμό.

27′ Το δυνατό σουτ του Λυμπερόπουλου έφυγε άουτ.

24′ Κίτρινη στους Σκόνδρα και Μάκο.

24′ Η απάντηση της ΑΕΚ. Σέντρα του Γεωργέα, λάθος έξοδος του Ιτάνζ αλλά κανένας παίκτης της Ένωσης δεν βρέθηκε κοντά στην μπάλα.

23′ Η καλύτερη στιγμή στο ματς. Ο Καμαρά πέρασε από τα δεξιά τον Καράμπελα, έκανε το γύρισμα αλλά πριν ο Αναστασάκος στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, έδιωξε ο Γεωγέας.

15′ Τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι τώρα με την ΑΕΚ να αναλαμβάνει μετά το δεκάλεπτο την πρωτοβουλία.

4′ Το πρώτο σουτ του ματς από τον Σκόνδρα, το οποίο έφυγε μακριά πάνω από την εστία του Σάχα.

Επιτέλους σέντρα στον τελικό.

ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Ντιόπ, Λαγός, Σκόκο (32′ Μπαχά) , Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο (70′ Καφές).

Ατρόμητος:  Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος (82′ Σαρμιέντο), Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Τάτος, Σαγκανόφσκι, (66′ Μπρίτο) Καμαρά (88′ Σαμπού), Αναστασάκος

Διαιτητής: Κάκος

20.32 Συστάσεις από τα μεγάφωνα για να αρχίσει ο αγώνας. Κόσμος εξακολουθεί να είναι πίσω από τα τέρματα.

20.30 Το ματς δεν έχει ξεκινήσει αφού ο Κάκος περιμένει να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και να αποχωρήσουν οι φίλαθλοι από τον αγωνιστικό χώρο.

20.27 Μετά από πέντε λεπτά η κατάσταση ηρέμησε.

20.22 Απίστευτα πράγματα. Την ώρα που το τελετουργικό ήταν σε εξέλιξη οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν προς το πέταλο που φιλοξενεί τους φίλους του Ατρομήτου. Επεισόδια κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου.

20.21 Εντυπωσιακές εικόνες κατά την είσοδο των ομάδων στο γήπεδο.

20.20 Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ αποδοκίμασαν έντονα τον Γιώργο Δώνη.

20.15 Νεμπεγλέρας και Λυμπερόπουλος, οι δύο αρχηγοί των ομάδων έβγαλαν το κύπελλο στον αγωνιστικό χώρο και το τοποθέτησαν σε ειδικό σταντ στην προέκταση της φισούνας.

Περισσότεροι από 35.000 οι φίλοι της ΑΕΚ στις εξέδρες του ΟΑΚΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

20.00 Δείτε τις καταγγελίες του οδηγού πούλμαν που μετέφερε οπαδούς της ΑΕΚ, ο οποίος κατηγορεί την αστυνομία για τον τραυματισμό του αλλά και το σπασμένο λεωφορείο.


19.57
“Εύχομαι να είναι μια γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ είναι το φαβορί αλλά τα παιχνίδια αυτά μας έχουν αποδείξει πως είναι ανοιχτά έως το τέλος. Μακάρι να γίνει ένα καλό παιχνίδι” είπε ο Φερνάντο Σάντος.

19.40 Το κλίμα πλέον είναι σχετικά ήρεμο στο ΟΑΚΑ όπου όμως η ατμόσφαιρα είναι βαριά λόγω  των χημικών που έπεσαν νωρίτερα.

19.35 Έκαναν την εμφάνιση τους και οι παίκτες του Ατρομήτου.

19.30 Μπήκε για ζέσταμα ο Ατρόμητος.

19.25 Και μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ματς. Ας δούμε τις ενδεκάδες των δύο ομάδων.

ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Μάκος, Ντιόπ, Λαγός, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο.

Ατρόμητος:  Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Τάτος, Σαγκανόφσκι, Καμαρά, Αναστασάκος

19.25 Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι. Κυνηγητό μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και οπαδών της ΑΕΚ έξω από το ΟΑΚΑ. Κανογόνα, πέτρες και χημικά συνθέτους άλλο ένα σκηνικό ντροπής.

19.15 Δύο πούλμαν από τις Σέρρες που μετέφεραν οπαδούς της ΑΕΚ έφτασαν σπασμένα στο ΟΑΚΑ. Όπως καταγγέλουν οι επιβαίνοντες, η αστυνομία τους οδήγησε από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας όπου εκεί υπήρχαν σε εξέλιξη επεισόδια μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και της Ένωσης.

ΦΩΤΟ NEWSIT.

Τα πούλμαν δέχτηκαν επίθεση με απολογισμό σπασμένα τζάμια και μικροτραυματισμούς. Δείτε τις αποκλειστικές ΦΩΤΟ του NEWSIT.

ΦΩΤΟ NEWSIT.

19.00 Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η είσοδος των φίλων του Ατρομήτου.

ΦΩΤΟ NEWSIT.

18.45 Τα πούλμαν που μετέφεραν του οπαδούς του Ατρομήτου έφτασαν στο ΟΑΚΑ.

ΦΩΤΟ NEWSIT.

18.30 Στο ΟΑΚΑ βρίσκεται πλέον και η αποστολή του Ατρομήτου.

18.15 Έφτασε η αποστολή της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

18.10 Η ηρεμία επανήλθε στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, εν αναμονή και της αφίξεως των οπαδών του Ατρομήτου. Από το Περιστέρι έχουν αναχωρήσει περισσότερα από 100 πούλμαν.

Λίγο μετά τις 18.00 αρκετοί φίλοι της ΑΕΚ που είχαν φτάσει στο ΟΑΚΑ, προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο έχοντας καπνογόνα στην κατοχή τους. Αυτό έγινε αντιληπτό από την αστυνομία, αλλά δεν άρεσε καθόλου στους οπαδούς.

Τα αίματα άναψαν γρήγορα και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τον κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω στην ένταση κάποιοι προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο χωρίς να έχουν εισιτήριο, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Πάντως ο τελικός δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά μιας και νωρίτερα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ενώ οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν συγκεντρωθεί έξω από το “δωματιάκι”, συνεπλάκησαν με οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Επεισόδια μεταξύ οπαδών ΑΕΚ και Παναθηναϊκού πριν τον τελικό κυπέλλου

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε