Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: “Άσφαιροι” στο Άνφιλντ [pics, vids]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Το μεγάλο κλασικό ντέρμπι της Premier League δεν επαλήθευσε τη φήμη του. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν στο 0-0 μέσα στο Άνφιλντ, μετά από ένα μετριότατο ματς. Σωτήρας ο Ντε Χέα σε δύο περιπτώσεις στην επανάληψη για τους φιλοξενούμενους – Έξυπνη, αλλά αμυντική τακτική από Μουρίνιο.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Σε ένα από τα χειρότερα -ποιοτικά- ντέρμπι της Premiership, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στο “Ανφιλντ”. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους να πιάσουν στην κορυφή την Αρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι. Απώλεια και για τη Γιουνάιτεντ, που παραμένει πέντε βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση. Η φάση του αγώνα έγινε στο 72΄ με τον Ντε Χέα να “απογειώνεται” και να αποκρούει την “οβίδα” του Κουτίνιο.

Η τακτική του Μουρίνιο (πίεση πολύ ψηλά με Ιμραΐμοβιτς, Ράσφορντ και Πογκμπά) κατάφερε να περιορίσει την ανάπτυξη της Λίβερπουλ, που βρήκε τεράστια δυσκολία να περάσει την μπάλα στην επίθεση της.

Οι γηπεδούχοι απέκτησαν επιθετικό… σφυγμό από το 20′ και μετά, με την άνοδο τον Φιρμίνιο και Κουτίνιο, αλλά ούτε αυτό βοήθησε στο να δούμε κάποια κλασική ευκαιρία. Σε αυτό… έφταιξε και ο Άντερ Ερέρα, που έπιασε πολύ καλή απόδοση στο χώρο του κέντρου για τους φιλοξενούμενους.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 55΄του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Πογκμπά με εντυπωσιακή ενέργεια “άδειασε” τον Χέντερσον, έβγαλε σέντρα στο πίσω δοκάρι για τον Ιμπραΐμοβιτς, όμως η κεφαλιά του Σουηδού έμοιαζε περισσότερο με πάσα, αφού πήγε παράλληλα προς την εστία!

Το “Άνφιλντ” όμως… ανασηκώθηκε για πρώτη φορά απ’ τη θέση του στο 59′, όταν ο τσαν έκανε το “χορευτικό’ του στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το πλασέ του δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντε Χέα, που έδιωξε εντυπωσιακά με το ένα χέρι -χαμηλά- στη δεξιά του γωνία.

Ο Κλοπ πέρασε στη συνέχεια τον Λαλάνα, που άλλαξε την επιθετική δραστηριότητα της Λίβερπουλ, το… λεωφορείο του Μουρίνιο στήθηκε για τα καλά μπροστά απ’΄την μεγάλη περιοχή του Ντε Χέα, που στο 72′ εκτινάχθηκε στο αριστερό του “γ” και έδιωξε την… σουτάρα του Κουτίνιο. Δώδεκα λεπτά αργότερα, ο Βαλένσια έδιωξε με απίστευτο τάκλιν την μπάλα, την ώρα που ο Φιρμίνιο ήταν έτοιμος να πλασάρει τον Ισπανό πορτιέρε.

 

Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων το σκορ δεν άλλαξε κι έτσι έμεινε το 0-0, που ήταν το πρώτο των δυο ομάδων μετά τον Σεπτέμβριο του 2005 (για το πρωτάθλημα).

Λίβερπουλ: Κάριους, Κλάιν, Ματίπ, Λόβρεν, Μίλνερ (86′ Αλμπέρτο Μορένο), Χέντερσον, Εμρέ Τζαν, Κοουτίνιο, Μανέ, Φιρμίνο (85′ Ορίγκι), Στάριτζ (60′ Λαλάνα).

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπεγί, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Φελαϊνί, Πογκμπά, Αντέρ Ερέρα, Ράσφορντ (77′ Ρούνεϊ), Άσλεϊ Γιανγκ (92′ Λουκ Σο), Ιμπραχίμοβιτς.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε