Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Λόρενς: Να παραμείνουμε ενωμένοι

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Λίαμ Λόρενς αναφέρθηκε στην ήττα-σοκ από την Καλλιθέα και την εντός έδρας ισοπαλία με τον Ατρόμητο, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το κρίσιμο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη Nova:

«Προφανώς η ήττα στον αγώνα του Κυπέλλου μας προκάλεσε απογοήτευση. Είχαμε τον εντός έδρας αγώνα στη συνέχεια κι εκεί η κατάσταση ήταν ανάλογη με πολλούς αντιπάλους πίσω από την μπάλα να μας περιμένουν στην άμυνα, δεν μπορέσαμε να τη διασπάσουμε με συνέπεια να περιοριστούμε στην ισοπαλία. Υπάρχει μια μικρή απογοήτευση από τις δυο πρόσφατες αναμετρήσεις όμως παραμένουμε ενωμένοι, συνεχίζουμε με τον επόμενο αγώνα, θα πάμε στην Τρίπολη όπου ελπίζουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

– Στην Αθήνα οι συμπαίκτες σου πραγματοποίησαν μια αρκετά καλή εμφάνιση όμως τους έλλειψε το γκολ, όπως ακριβώς και στον αγώνα με τον Ατρόμητο. Θεωρείς πως γενικότερα υπάρχει πρόβλημα στο σκοράρισμα;
«Οχι, δε νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα. Ηταν δυο αναμετρήσεις που ‘ψάξαμε’ το γκολ, στον πρώτο είχαμε και δοκάρια κανά δυο φορές ενώ ο εντός έδρας αγώνας μας στεναχώρησε επειδή δεν μπορέσαμε να τους ‘ανοίξουμε’ στην άμυνα. Δε νομίζω πως υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας, είμαι σίγουρος πως στον επόμενο αγώνα θα σκοράρουμε ή καλύτερα … ελπίζω».

– Ο Ατρόμητος είναι η μια από τις δυο ομάδες που σας ακολουθούν στη βαθμολογία από κοντά. Η άλλη είναι ο Αστέρας Τρίπολης, ο επόμενος αντίπαλος. Μήπως αυτός είναι ένας λόγος που καθιστά την επικείμενη αναμέτρηση πιο … ιδιαίτερη από όλες όσες προηγήθηκαν;
«Νομίζω πως ναι … Φαίνεται πως από τα Χριστούγεννα και μετά κάθε αγώνας είναι και πιο ενδιαφέρων από αυτόν που είχε προηγηθεί. Αυτή ήταν η χροιά του αγώνα στο Κύπελλο, αντίστοιχα του αγώνα για το πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο και τώρα ο πιο σημαντικός φαντάζει πως είναι με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Αρα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι, να συνεχίσουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο κι ελπίζω όλα να εξελιχθούν ομαλά αυτό το Σαββατοκύριακο».

– Είναι για σένα το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή η αντίδραση της ομάδας σε μια τέτοια κατάσταση;
«Ναι, ξέρετε η αντίδραση των ποδοσφαιριστών ήταν πάντα καλή άσχετα αν προέκυπτε αρνητικό αποτέλεσμα. Υπήρχε πάντα μια αντίδραση … μαχητική από όλους, υπήρχε συνοχή σ’ αυτήν τη διάθεση, ο προπονητής μας καθοδηγούσε όλους μαζί και πάντα επιστρέφαμε στα θετικά αποτελέσματα. Ελπίζω το ίδιο να συμβεί και τώρα».

– Εχεις κατά νου κάτι που πρέπει ν’ αλλάξετε εν όψει του Σαββατιάτικου αγώνα δίχως να παραγνωρίζει κανείς πως αυτή είναι η βασική μέριμνα ενός προπονητή αλλά υπό το πρίσμα και στα όρια ενός μέλους μιας ομαδικής προσπάθειας – ώστε να κατακτήσετε αυτό που πρέπει να επιθυμείτε;
«Απλά πρέπει να παίξουμε λίγο καλύτερα, είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Πρώτος απ’ όλους εγώ που δεν ήμουν και στα καλύτερά μου στους τελευταίους τρεις αγώνες. Αν επιλεγώ για να ξεκινήσω τον αγώνα θα προσπαθήσω κι ελπίζω ν’ αποδώσω καλά, η ομάδα να παίξει καλά …. Ξέρετε ορισμένες φορές δεν έχει να κάνει με τον προπονητή, η ευθύνη βαραίνει τους ποδοσφαιριστές. Στα τελευταία δυο παιχνίδια βρεθήκαμε λίγο πιο κάτω από το επίπεδο που μπορούμε και πρέπει να βρισκόμαστε. Αυτό θ’ αλλάξει στον επόμενο αγώνα».

– Και μια κουβέντα για σένα προσωπικά, παίρνοντας αφορμή κι από το δικό σου σχόλιο για την απόδοσή σου. Πως νιώθεις σωματικά και ψυχολογικά;
«Νιώθω καλά, είμαι τριάντα ενός χρονών πλέον, έχω παίξει πολλούς αγώνες κι έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια κατάσταση, όταν δηλαδή τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για μένα. Ξέρω να το διαχειρίζομαι, να ζω μ’ αυτό δουλεύοντας σκληρά κι αν παίξω στον επόμενο αγώνα θα προσπαθήσω εκ νέου και ξανά και ξανά, ποτέ δεν καταθέτω τα όπλα και πάντα δικαιώνομαι».

– Εχει να κάνει και με τη θέση που αγωνίζεσαι;
«Δεν ξέρω … όσο παίζω δε με νοιάζει η θέση. Είναι γνωστό πως μου αρέσει ν’ αγωνίζομαι είτε δίπλα είτε πίσω από τον επιθετικό. Είμαι χαρούμενος που αγωνίζομαι και δεν έχει να κάνει με τη θέση, περισσότερο εγώ βρέθηκα σε κακή κατάσταση και θα προσπαθήσω να βελτιωθώ, να επιστρέψω βοηθώντας την ομάδα ανάλογα», κατέληξε ο 31χρονος Ιρλανδός ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου».

ΠΑΟΚ: Χωρίς Γκαρσία, Λαζάρ και Γεωργιάδη στην Τρίπολη

Σαλπιγγίδης: Τυχερός που παίζω στον ΠΑΟΚ

Σε αναζήτηση τερματοφύλακα ο ΠΑΟΚ – Στο στόχαστρο ο Πλετίκοσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε