Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

«Μαγικό» ημίχρονο, «μάγος» Μέσι , «μαγική» Μπάρτσα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Από άλλον… πλανήτη ο Μέσι πήρε από το χέρι την Μπαρτσελόνα και με τέσσερα δικά του γκολ την οδήγησε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ διασύροντας την Άρσεναλ με 4-1. Δείτε το βίντεο.

Όταν στο γήπεδο που ξέρουν περισσότερο από κάθε άλλο του κόσμου να επιβραβεύουν το καλό ποδόσφαιρο, 100.000 θεατές σηκώνονται όρθιοι για να αποθεώσουν έναν παίκτη, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς τι έχει προηγηθεί.Ο λόγος για το Κάμπ Νου και τους τυχερούς που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά ακόμα μία ποδοσφαιρική παράσταση υψηλού επιπέδου από τον Λίονελ Μέσι.

Η Άρσεναλ έκανε το… λάθος να προηγηθεί με τον Μπέντνερ, μετά από προσπάθεια του Γουόλκοτ στο 18΄. Τρία λεπτά αργότερα ο Μέσι πήρε για πρώτη φορά στο παιχνίδι το «όπλο» του και πυροβόλησε τον Αλμούνια με σουτ έξω από την περιοχή. Ο Αργεντινός ήταν πραγματικά ασταμάτητος και στο 37΄πήρε την μπάλα από τον Πέδρο και με ιδανικό πλασέ έκανε το 2-1. Πριν καλά – καλά προλάβουν να συνέλθουν οι Λονδρέζοι ο Μέσι «χτύπησε» για τρίτη φορά σκάβοντας την μπάλα πάνω από τον Αλμούνια στο 42΄.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους γηπεδούχους να κάνουν συντήρηση δυνάμεων για το ντέρμπι με την Ρέαλ Μαδρίτης που ακολουθεί. Ο Λίονελ Μέσι όμως βρήκε την ευκαιρία να αναστατώσει για ακόμα μία φορά την άμυνα της Άρσεναλ και να γράψει το τελικό 4-1 στο 88΄. Η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά την Ίντερ που νωρίτερα είχε περάσει νικηφόρα από την Μόσχα επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ με 1-0.

Όσoν αφορά στον Μέσι, τώρα, μοιραία έχουν αρχίσει να γίνονται συγκρίσεις με τον «μεγάλο» Ντιέγκο Μαραντόνα. Το αρνητικό για τον «μάγο» της Μπάρτσα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει την εθνική ομάδα της Αργεντινής σε ένα παγκόσμιο κύπελλο. Η κατάσταση που βρίσκεται είναι η ιδανική για να το πετύχει στα γήπεδα της Νότιου Αφρικής. Εκεί που θα βρει απέναντι του και την Εθνική Ελλάδος… Να δούμε ποιος από τους διεθνείς θα αναλάβει τον δύσκολο ρόλο να τον φυλάει…

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Μιλίτο, Μάρκες, Αμπιντάλ (53′ Μάξουελ), Μπούσκετς, Τσάβι, Κεϊτά, Πέδρο (86′ Ινιέστα), Κρκιτς (55′ Τουρέ), Μέσι.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Αλμούνια, Σανιά, Βερμάελεν, Σιλβέστρ (63′ Εμπουέ) Κλισί, Ντενίλσον, Ντιαμπί, Ροσίτσκι (74′ Εντουάρντο), Νασρί, Μπέντνερ, Γουόλκοτ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε