Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

“Μαινόμενος” Ομπράντοβιτς για τα παράπονα των Ισπανών – “Ίσως πρέπει να πάω σε σεμινάρια προπονητικής”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο κορυφαίος Ευρωπαίος προπονητής πήρε το “όπλο” του κα απάντησε σε όσα λένε οι Ισπανοί για τη διαιτησία του δεύτερου αγώνα Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός αλλά και στους “ειδικούς” που κάνουν αναλύσεις.

Απολαυστική ήταν η συνέντευξη Τύπου του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραμονές του τρίτου αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο “Ζοτς” δεν άδησε κανέναν παραπονεμένο. Απάντησε στους Ισπανούς δημοσιογράφους που έκαναν όλες αυτές τι ημέρες σχόλια για τη διαιτησία αλλά και σε αυτούς που συνέδεσαν το ματς με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Ο Ομπράντοβιτς δεν έμεινε μόνο εκεί. Με το δικό του μοναδικό τρόπο αναφέρθηκε στις αναλύσεις των “ειδικών” πριν τους αγώνες ενώ τόνισε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να παίξουν ακόμη καλύτερα για να νικήσουν την Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Η τοποθέτηση του τεχνικού των πράσινων για τη διαιτησία: “Ξέρω ότι μίλησαν για τη διαιτησία μετά το δεύτερο ματς. Ακόμα και κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι έκανα σχόλια και δεν είναι αλήθεια. Θα τα κάνω τώρα για πρώτη φορά. Πιστεύω ότι η Ευρωλίγκα είναι πολύ σοβαρός οργανισμός και θέλω να προσκαλέσω όλους για να δουν αυτούς τους αγώνες και να δουν τι πραγματικά έγινε σ’ αυτά τα ματς.

Ελπίζω ότι οι άνθρωποι της Ευρωλίγκας είδαν τα δύο ματς και κατάλαβαν πως ήταν η διαιτησία. Όλα όσα λένε οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα είναι απλώς προετοιμασία για τα επόμενα ματς, είμαι 20 χρόνια προπονητής και καταλαβαίνω. Δεν ισχύει τίποτα απ’ όσα ειπώθηκαν. Σε κάθε αγώνα κάνουμε βαθιά ανάλυση για το ποιό είναι το πρόβλημά μας.
Όσοι θέλουν να δουν τον αγώνα από την αρχή ως το τέλος θα είναι απλό να διαπιστώσουν πως ήταν οι διαιτησία στα πρώτα δύο ματς της Βαρκελώνης. Προσωπικά δεν θέλω να χάσω ενέργεια απ’ αυτό. Πιστεύω ότι είναι σημαντικότερο να δούμε το πως θα παίξουμε καλά και πως θα είμαστε συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά. Με την εμπειρία που έχουμε κάθε τι που γίνεται για να βοηθήσει μια ομάδα και επιδιώκει να μεταθέσει το πρόβλημα σε άλλη ομάδα, το ξέρουμε. Θέλω να διατηρήσω την ομάδα μου συγκεντρωμένη κι αυτό με ενδιαφέρει.
Η αλήθεια είναι απλή, είχα μηνύματα στο τηλέφωνό μου και δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι από τη Μπαρτσελόνα αλλά κι απ’ όλη την Ισπανία μου έδωσαν συγχαρητήρια για τον τρόπο που παίξαμε. Είμαι ευτυχισμένος απ’ αυτό. Θέλω να επαναλάβω: Σεβόμαστε τη Μπαρτσελόνα, είναι εξαιρετική ομάδα, μπορεί να παίξει καλύτερα. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κερδίσουμε.”
 
Ο Ομπράντοβιτς τοποθετήθηκε και στο σχόλιο Ισπανικής εφημερίδας που συνέδεσε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα με τη διαιτησία: “Όποιος χρησιμοποίησε αυτά τα πράγματα για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα πρέπει να κοιτάξει το πρόσωπό του στον καθρέπτη. Δεν έχουν σχέση με το παιχνίδι. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να είναι κάποιος ειλικρινής με τον εαυτό του. Κάποιοι λένε και γράφουν κάποια πράγματα, το πρωί όμως που θα ξυπνήσουν και θα πάνε να ξυριστούν θα πρέπει να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και να χαμηλώσουν το κεφάλι τους από ντροπή.
Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε και η τελευταία που κάποιος θα χρησιμοποιήσει κάποια έξτρα πράγματα για να μειώσει το μπάσκετ. Εχω πολλούς φίλους στη Μπαρτσελόνα και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Θα πρότεινα σε κάποιους να πάρουν την εφημερίδα μετά το φάιναλ φορ του Βερολίνου και να δουν τι έγραφαν τότε και τι γράφουν τώρα. Οι ίδιοι άνθρωποι και η ίδια εφημερίδα τα έγραφαν. Έχω καλή μνήμη.
Δεν είμαι θυμωμένος, κρατάω την ομάδα μακριά. Δεν έχει νόημα. Γι’ αυτό προσκαλώ όλο τον κόσμο να δει τους αγώνες και πως σφυρίχτηκαν σε κάθε φάση. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω σε όλους το ίδιο. Οταν μιλάω, λεω αυτό ακριβώς που σκέφτομαι. Δεν μιλήσαμε ούτε ένα δευτερόλεπτο για τη διαιτησία. Το γιατί φωνάζει η Μπαρτσελόνα είναι δικό της θέμα. Ετοιμάζω την ομάδα μου για τα επόμενα ματς. Να δουν όλοι τους δύο πρώτους αγώνες ξανά για να καταλάβουν.”

Ο “Ζοτς” μίλησε και για το αγωνιστικό σκέλος του τρίτου αγώνα: “Κάτι που πιστεύω ότι είναι σημαντικό είναι αυτό που είπα στους παίκτες μου μετά το δεύτερο ματς: Θα είναι κακό αν πιστέψουμε ότι τα δύο ματς που έχουμε στο ΟΑΚΑ θα είναι πλεονέκτημα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε καλύτερα απ’ ότι στη Μπαρτσελόνα. Πριν αρχίσω να μιλάω για το ματς θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς μας που ήρθαν στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή μας από τη Βαρκελώνη.

Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο μας, επειδή ξέρω ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο: Να βοηθήσουν την ομάδα χωρίς ακρότητες και να στείλω ένα μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι στην Ελλάδα δημιουργείται εκπληκτική ατμόσφαιρα και ότι αγαπάμε το μπάσκετ. Για μια ακόμα φορά, σωστή συμπεριφορά, να βοηθήσουν την ομάδα και να γίνουν τα πάντα σωστά.
Αν μιλήσουμε για τη Μπαρτσελόνα πιστεύω ότι ξέρουμε το πως θα παίξουμε εναντίον τους. Όπως πριν αρχίσει η σειρά, έτσι και χθες είδαμε αγώνα της Μπαρτσελόνα και συγκεκριμένα τον τελευταίο της με τη Μανρέσα. Είναι προφανές ότι έχουν κάποια καινούργια πράγματα στο παιχνίδι τους. Τα είδαμε χθες και είναι αλήθεια ότι περιμέναμε αλλαγές αμυντικά κι επιθετικά. Προσπάθησαν να παίξουν δύο καινούργιες άμυνες.
Ενα απ’ αυτά τα δοκίμασαν στο δεύτερο αγώνα που παίξαμε εκεί. Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Ναβάρο ενώ στο δεύτερο μέρος δεν έπαιξε καθόλου ο Άντερσον. Έχουμε πληροφορίες και είμαστε έτοιμοι. Εχουμε προετοιμασει το παιχνίδι και για μια ακόμα φορά επιμένω ότι πρέπει να παίξουμε καλύτερα απ’ ότι στους αγώνες της Βαρκελώνης. Ολοι είναι έτοιμοι, εκτός από τον Φώτση που δεν έκανε προπόνηση, είχε πρόβλημα με το στομάχι αλλά πιστεύουμε ότι θα προπονηθεί και θα είναι έτοιμος να παίξει.”


Ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε διάθεσει να απάντησει με το δικό του τρόπο και σε όσους έκαναν αναλύσεις πριν τους αγώνες
: “Μαζί με τους συνεργάτες μου προσπαθούμε να προετοιμασουμε την ομάδα και να βοηθήσουμε τους παίκτες μας. Ό,τι έγινε στη Μπαρτσελόνα είχε να κάνει με την προσπάθεια των παικτών μας. Τα σχόλια πριν το ματς είχαν να κάνουν με το διαφορετικό στυλ των δύο ομάδων.

Αν κοιτάξετε τα στατιστικά,. ακόμα και πριν τους αγώνες θα βλέπατε ότι ο Παναθηναϊκός σκοράρει καλύτερα και δέχεται λιγότερους πόντους από τη Μπαρτσελόνα. Όμως ας προσπαθήσουμε να θυμηθούμε κάτι που έλεγαν ορισμένοι: Στη Μπαρτσελόνα αρέσει να σκοράρει στον αιφνιδιασμό ενώ ο Παναθηναϊκός θέλει να εξαντλεί το χρόνο… Αυτό έλεγαν κάποιοι. Τι σχολιο να κάνουμε σ’ αυτό; Όταν ακούω σχόλια σαν αυτό, απλώς αναρωτιέμαι και πιστεύω οτι κάποιοι ξερουν καλύτερα από μενα. Ισως μετά από 20 χρόνια προπονητικής να προοδεύσω και να πάω σε σεμινάρια προπονητικής να μάθω περισσότερα πράγματα.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε