Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μάκος: Το ελληνικό ποδόσφαιρο αργοπεθαίνει

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ανακουφισμένος λόγω της αποχώρησης του από την Ελλάδα και της μεταγραφής του στην Μόναχο 1860 εμφανίστηκε ο διεθνής μέσος που τόνισε πως το ελληνικό ποδόσφαιρο “σε ωθεί να φύγεις στο εξθωτερικό”.

Συγκεκριμένα ο Γρηγόρης Μάκος μίλησε στην εφημερίδα “Goal” :

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: “Όπως έχει γίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν νομίζω πως θα μου λείψει κάτι. Δυστυχώς αργοπεθαίνει. Σε ωθεί να φύγεις και να θέλεις να αγωνιστείς στο εξωτερικό. Ελπίζω κάποια στιγμή να έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο και να επιστρέψουμε όλοι πίσω για να κλείσουμε την καριέρα μας όπως πρέπει. Είναι αρκετά δύσκολο να φεύγεις από τη χώρα σου και τους δικούς σου ανθρώπους, αλλά δυστυχώς πρέπει να πω πως νιώθω ανακουφισμένος αφού φεύγω για να αγωνιστώ σε μια από τις καλύτερες αγορές. Όλοι οι παίκτες θα ήθελαν να φύγουν τη συγκεκριμένη περίοδο. Λυπάμαι που το λέω, αλλά αυτή είναι η αλήθεια”.

Για τη μεταγραφή του στη Μόναχο 1860: “Επειδή ξέρω τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην ΑΕΚ, προσπάθησα να φέρω κάποια πρόταση για να πάρει η ομάδα λεφτά. Οι προτάσεις που είχα από άλλους συλλόγους ήταν για να με αποκτήσουν ως ελεύθερο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εγώ δεν ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία, γι’ αυτό κι έφερα πρόταση με όσα περισσότερα χρήματα μπορούσα”.

Για το αν θα έπαιρνε μεταγραφή σε άλλη ελληνική ομάδα: “Αν δεν είχα πρόταση από το εξωτερικό, θα εξέταζα πρώτα και πάνω από όλα την περίπτωση της ΑΕΚ. Αν δεν είχα τίποτε άλλο στα χέρια μου κι έβλεπα πως η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη, σκεπτόμενος επαγγελματικά ενδεχομένως να πήγαινα. Πάντα, όμως, έχω στο μυαλό μου να ξαναγίνει η ΑΕΚ όπως παλιά”.

Για αυτά που κρατά και αυτά που “πετά” από την τριετία του στην ΑΕΚ: “Παίρνω μαζί μου την κατάκτηση του Κυπέλλου, τις σημαντικές ποδοσφαιρικές εμπειρίες, τις φιλίες που έκανα και τη δεύτερη χρονιά μου, που εξελίχθηκα ποδοσφαιρικά. Δεν θέλω να θυμάμαι την πρώτη χρονιά και τον αποκλεισμό από το Θρασύβουλο, την εξάρα από τον Ολυμπιακό παρόλο που δεν έπαιζα και την κατάσταση που βρίσκεται τώρα η ομάδα. Πάντα θέλω να αφήνω πίσω μου τις άσχημες στιγμές και να κρατώ μόνο τις ωραίες. Θέλω να πιστεύω πως θα φτιάξουν τα πράγματα και όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Δυστυχώς στην ΑΕΚ τα πράγματα κάθε χρόνο χειροτερεύουν κι αυτό με πληγώνει”.

Για τους φιλάθλους της ΑΕΚ: “Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξή τους στην κακή χρονιά μου και σε κάποιες αρνητικές εμφανίσεις. Και θέλω να τους πω να έχουν κουράγιο και δύναμη για να στηρίξουν την ομάδα που τους έχει ανάγκη και να δούμε όλοι μαζί γρήγορα την ΑΕΚ εκεί που της αρμόζει”.


Διαβάστε όλα τα νέα από τις προετοιμασίες των ομάδων

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε