Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μακρής: Μικρός ήμουν Ολυμπιακός, αλλά θα γίνω o πιο φανατικός Αεκτζής!

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να αναλάβει, μαζί με άλλους επιχειρηματίες, την ΠΑΕ ΑΕΚ ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας που μίλησε για τα σχέδια του, το γήπεδο, και την ομάδα που υποστήριζε μικρός.
 

Αναλυτικά, όσα είπε ο Κώστας Μακρής στο Novasports:

– το πόσο προχωρημένες είναι οι επαφές με τους μετόχους της ΠΑΕ: «Δεν είμαστε ούτε κοντά, ούτε μακριά. Πρέπει να γίνουν μερικά πράγματα. Δεν θέλω να πω ποια, τα καταλαβαίνετε. Για να μπεις σε έναν μεγάλο σύλλογο, πρέπει να ελέγξεις. Την έπαθα μια φορά με την Παναχαϊκή και δεν την ξαναπαθαίνω. Όταν καείς στο χυλό, φυσάς και το γιαούρτι. Δεν αμφισβητώ τους ανθρώπους, πιστεύω πως είναι πολύ κύριοι, αλλά δεν μπορείς να πεις σε δύο μέρες την παίρνω την ομάδα. Θα χρειαστώ το αργότερο έξι μήνες, μπορεί να είναι και δύο-τρεις μήνες. Ξέρω πως είναι μεγάλο το διάστημα, αλλά αυτές οι δουλειές δεν γίνονται σε μια μέρα. Έχω ένα όνομα στην Αυστραλία, είμαι τίμιος άνθρωπος και πρέπει να είμαι σίγουρος. Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να βγάλω λεφτά. Δόξα το Θεό έχω. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι που το έχεις στο αίμα σου. Αν δεν μου άρεσε το ποδόσφαιρο δεν θα έμπαινα μέσα».

– τα σχέδια για τη συνεργασία με τους νυν μετόχους:
«Πιστεύω πως ο κ. Παππάς και ο κ. Χατζηιωάννου θα είναι μαζί μου, αν πάνε τα πράγματα όπως λέμε. Για το θέμα της αδειοδότησης, τα χρέη τα δημιούργησαν οι μέτοχοι και πρέπει να πληρώσουν. Ο κ. Χατζηιωάννου πιστεύω πως θα γυρίσει στην ΑΕΚ, γιατί αγαπά την ομάδα. Πιστεύω πως τέσσερις μεγάλοι επιχειρηματίες φτάνουν. Μακάρι να συμμετέχει και ο κ. Νοτιάς. Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, αλλά δεν τον έχω γνωρίσει. Γνώρισα τον κ. Παππά και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση. Πιστεύω πως ο κ. Παππάς θα μείνει και θα περιμένει να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω για να τελειώσουμε το συντομότερο. Η ΑΕΚ είναι μια ιδέα και δεν αγοράζεται μια ιδέα. Εμείς θα είμαστε εγγυητές για να δουλεύει σωστά η ομάδα. Δεν θα υπάρχει 51% για να πληρώνει ένας τα περισσότερα κι ένας τα λιγότερα. Μιλάμε για ένα 25% στον καθένα. Αυτά τα τέσσερα άτομα θα έχουν εκπροσώπους, θα συναντιόνται μια φορά το μήνα και θα έρχονται ο προπονητής και ο πρόεδρος για να παίρνουν αποφάσεις».

– τις αμφιβολίες που εκφράζονται για τις προθέσεις του: «Πάντα ήμουν καλός άνθρωπος και παραμένω απλός και καλός. Αυτό μου έχει στοιχίσει πολύ ακριβά. Η ομάδα που έχω, η Γκάλαξι της Αδελαΐδας, έχει δώσει το όνομά μου στο γήπεδό της. Κάτι πάει να πει ότι αναγνωρίζουν την προσφορά μου. Διάβασα πως γράφτηκε ότι κουμάντο κάνουν στις επιχειρήσεις η γυναίκα και ο γιός μου. Στις επιχειρήσεις τις δικές μου είμαι ο μόνος που διευθύνω. Γράφονται πολλές ανακρίβειες, που πολλές φορές σκέφτεσαι σαν μεγαλοεπιχειρηματίες ‘τι κάνω εγώ εδώ τώρα;’. Κάποιος έγραψε ότι μίλησα με τον Τσακίρη για τον Πανιώνιο κι όταν μου ζήτησε πέντε χιλιάδες ευρώ το έβαλα στα πόδια. Αυτοί είναι δημοσιογράφοι που τα έγραψαν αυτά; Ας πάρουν τον κύριο Τσακίρη να τον ρωτήσουν. Προσπαθούν να λασπώσουν έναν άνθρωπο που ήρθε να βοηθήσει μια ποδοσφαιρική ομάδα και το ποδόσφαιρο της Ελλάδας».

– την κατασκευή γηπέδου:
«Το πιο σημαντικό για μια ομάδα είναι το γήπεδο. Η μόνη έδρα είναι η Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν έχουν αφήσει χώρο αρκετό, ώστε να έρχονται χρήματα κάθε μέρα όχι μόνο όταν παίζει η ομάδα. Γι’ αυτές τις δουλειές είμαι ο καταλληλότερος από την εμπειρία μου στην Αυστραλία».

– το οπαδικά του συναισθήματα:
«Εδώ στην Ελλάδα παρεξηγούν τα πάντα. Στην Παναχαϊκή είχα το ίδιο πρόβλημα. Είχα πει παλαιότερα πως μικρός ήμουν Ολυμπιακός. Ήμουν Παναχαϊκή, είμαι Γκάλαξι της Αδελαΐδας, αλλά όταν θα μπω σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ θα είμαι πιο βαμμένος και από τους φανατικούς της ΑΕΚ. Γίνει δε γίνει η συμφωνία, δεν θέλω να παρεξηγήσουν οι φίλοι της ΑΕΚ αυτό το πράγμα».

– το πέρασμά του από την Παναχαϊκή
: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο μού έχει αφήσει πικρή γεύση. Ξόδεψα περίπου 10 εκατ. ευρώ στους καλούς ανθρώπους της Πάτρας και δυστυχώς δεν πήρα τίποτα. Με πολέμησαν άσχημα. Δεν υπάρχει παίκτης που να έμεινε απλήρωτος από μένα. Μιλήστε με τον κύριο Γεωργάτο, στον οποίο έδωσα 400.000 ευρώ για να κάνει πληρωμές. Ποιος τα κάνει αυτά τα πράγματα. Έδωσα την Παναχαϊκή για ένα κομμάτι ψωμί. Οι ψευτιές και οι ατιμίες δεν μου αρέσουν. Ο κόσμος της Παναχαϊκής με αγαπά και το 90% θα ήθελε να γυρίσω. Είχαμε 5.000 κόσμο στο γήπεδο και τώρα έχουμε 300 εισιτήρια».

– το αν υπάρχουν επαφές για την αγορά ομάδας από την ανατολική Ευρώπη
: «Ναι, αλλά δεν θέλω να πω όνομα. Είχαμε μια συνάντηση και θα συνεχίσουμε τις επαφές».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε