Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Μανιάτης: Μας αξίζει η κορυφή

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο μέσος του Ολυμπιακού μίλησε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και στον στόχο την κατάκτησης του πρωταθλήματος ενώ τόνισε πως δεν περίμενε να καθιερωθεί στην θέση του αμυντικού χαφ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Μανιάτη στην κάμερα της Nova:

Ξεκινήσατε με τον καλύτερο τρόπο ένα ιδιαιτέρως βεβαρημένο πρόγραμμα με συνεχόμενους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πόσο δύσκολο είναι να έχετε ανάλογη συνέχεια με τόσες πολλές υποχρεώσεις στο κρισιμότερο κομμάτι της περιόδου;
«Σίγουρα ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά, στο παιχνίδι στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Κάναμε μία πολύ μεγάλη νίκη που μας δίνει ψυχολογία. Εμείς ξέραμε πως απ’ το παιχνίδι της Κυριακής και μετά θα είχαμε δύσκολο πρόγραμμα. Το ξέραμε όλοι. Έχουμε ετοιμαστεί γι’ αυτό. Και πιστεύω πως κάθε ένας από εμάς έχει καταλάβει τη σημασία κάθε παιχνιδιού που έρχεται».

Η μείωση της διαφοράς απ’ την κορυφή της βαθμολογίας, πως λειτουργεί στην ψυχολογία σας;
«Όντως, πριν απ’ το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, εφόσον ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε ηττηθεί στη Λιβαδειά, θέλαμε πάρα πολύ τους τρεις βαθμούς για να πλησιάσουμε στην πρώτη θέση. Σίγουρα μετά τη νίκη έχουμε διαφορετική ψυχολογία επειδή φθάσαμε πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Τώρα δουλεύουμε για να φθάσουμε εκεί που μας αξίζει, στην κορυφή»

Πόσο διαφορετική περιμένεις την ΑΕΚ σε σχέση με την ομάδα που είχατε αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο;
«Απ’ ότι βλέπουμε η ΑΕΚ έχει πάρα πολλά προβλήματα. Και διοικητικά, και άλλα τα οποία πιστεύω πως επηρεάζουν τους ποδοσφαιριστές της. Από ‘κει και πέρα εμείς παίζουμε μέσα στο Καραϊσκάκη, μέσα στην έδρα μας. Θέλουμε πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι. Θα είμαστε πολύ διαφορετικοί απ’ ότι ήμασταν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Επειδή είναι για εμάς ένας ακόμη τελικός και επειδή έχουμε καλύτερη ομάδα και ποιοτικότερους παίκτες, θα πάρουμε τη νίκη».

Ο περσινός σας θρίαμβος επί της ΑΕΚ μπορεί να είναι οδηγός σας για το ντέρμπι της Παρασκευής;
«Είναι διαφορετικό παιχνίδι. Δε θέλω να στεκόμαστε στο περσινό παιχνίδι. Εμείς πρέπει να μπούμε πολύ συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι, έχοντας πάθος όπως είχαμε την Κυριακή».

Ωστόσο, συχνά κρύβουν παγίδες οι αγώνες πρωταθλήματος που προηγούνται ευρωπαϊκών αναμετρήσεων. Συμφωνείς;

«Ναι, όντως φέτος έχουμε κάνει κάποιες γκέλες μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια. Βέβαια, αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να ξανακάνουμε. Κάναμε πολλά δώρα φέτος. Όπως είπα και πριν, πιστεύω πως κάθε παίκτης είναι προετοιμασμένος. Ξέρουμε πως κάθε παιχνίδι είναι για εμάς τελικός».

Ασφαλώς και είναι πρόκληση η ευρωπαϊκή διάκριση. Αν σου ζητούσα, όμως, να ιεραρχήσεις τους στόχους του Ολυμπιακού, με ποια σειρά θα τους έβαζες;
«Πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκή διάκριση».

Φαντάζομαι θα εισπράττεις εκτός γηπέδων το θαυμασμό του κόσμου για την εντυπωσιακή παρουσία σου απ’ τον αγώνα με την Μαρσέιγ στη Γαλλία και έπειτα. Η καθιέρωσή σου σε ρόλο αμυντικού μέσου, είναι η αίτια της απογείωσης της απόδοσής σου;
«Η θέση του αμυντικού χαφ μου ταιριάζει περισσότερο. Βέβαια, αυτό βγήκε μετά τη χρησιμοποίησή μου στο ματς με την Μαρσέιγ. Να πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Αυτό που προσπαθώ να κάνω κάθε Κυριακή είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, να κερδίζει η ομάδα πάνω απ’ όλα, ασχέτως της απόδοσής μου. Και να παίζω με πάθος. Είναι πολύ σημαντικό όταν παίζεις στον Ολυμπιακό να έχεις πάθος σε όλα τα παιχνίδια».

Εκτός γηπέδων, ο κόσμος τι σου λέει;
«Είναι τελείως διαφορετικά απ’ την ημέρα που ήρθα. Εισπράττω πολύ την αγάπη του κόσμου του Ολυμπιακού. Συνήθως μου λένε να συνεχίσω μ’ αυτό το πάθος».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο που θα βρεθεί την Παρασκευή στο Καραϊσκάκη;

«Ένα γενικό μήνυμα, όχι μόνο για την Παρασκευή. Είμαστε όλοι οι ποδοσφαιριστές έτοιμοι, προετοιμασμένοι για να κατακτήσουμε τους στόχους μας φέτος, που είναι το πρωτάθλημα, το κύπελλο και να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε στην Ευρώπη. Το δείξαμε την Κυριακή. Θα υπάρξει συνέχεια».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε