Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Μανωλάς: Μόνο νίκη στη Τούμπα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Την άποψη πως αν ο Ολυμπιακός αγωνιστεί σύμφωνα με τις δυνατότητες του τότε θα καταφέρει να νικήσει τον ΠΑΟΚ εξέφρασε ο νεαρός κεντρικός αμυντικός των “ερυθρολεύκων”. Στην αποστολή Κοντρέρας και Φετφατζίδης. Εκτός ο Ιμπαγάσα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κώστας Μανωλάς στην κάμερα της Nova:

Κώστα, πόσο δύσκολη είναι η επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα όταν έχει προηγηθεί ένα πολύ δύσκολο ματς, όπως ήταν αυτό με την Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν;

«Σίγουρα το παιχνίδι με την Σάλκε ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Απ’ ότι είδαμε, τρέξαμε πάρα πολύ σ’ αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα υπάρχει κόπωση, αλλά τώρα πηγαίνουμε στην Τούμπα με μόνο σκοπό να κερδίσουμε το παιχνίδι. Θα παλέψουμε. Είναι ένα ντέρμπι μεταξύ πρώτου και δεύτερου. Αλλά πιστεύω αν είμαστε συγκεντρωμένοι και παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, τότε θα φύγουμε νικητές».

Πριν προχωρήσουμε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, θεωρείς πως το Europa League είναι μία διοργάνωση στην οποία μπορεί ο Ολυμπιακός να κάνει όνειρα για διάκριση;

«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Και στο Τσάμπιονς Λιγκ είχαμε ως στόχο να περάσουμε στην επόμενη φάση. Δεν το καταφέραμε. Και τώρα θα κοιτάξουμε στο Europa League να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ο Θεός θα δείξει».

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ν’ αποκτήσει με νίκη ένα ξεκάθαρο προβάδισμα για τον τίτλο;

«Αν κερδίσεις αυτό το παιχνίδι, θα περνάς τον ΠΑΟΚ έντεκα βαθμούς. Σίγουρα θα αποκτήσεις ένα μεγάλο προβάδισμα, ώστε να συνεχίσεις στο πρωτάθλημα με περισσότερη άνεση. Και να κοιτάς και τα παιχνίδια του Europa League με περισσότερη άνεση. Το λέω αυτό για την κούραση».

Αλήθεια, αν η διαφορά αυξηθεί στους 11 βαθμούς απ’ τον ΠΑΟΚ, μπορεί να υπερκαλυφθεί απ’ τον βασικό σας αντίπαλό στο δρόμο προς τον τίτλο, στη συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Ποτέ δεν ξέρεις. Γι’ αυτό πρέπει πάντα να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι».

Τι θα έλεγες αν σου ζητούσα ν’ αναλύσεις τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ΠΑΟΚ;

«Ο ΠΑΟΚ διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή, τον κύριο Δώνη, ο οποίος όπως έχουμε δει όπου έχει πάει οι ομάδες του παίζουν ποδόσφαιρο, με κάτω τη μπάλα. Έχει καλούς παίκτες με προσωπικότητες, όπως είναι ο Σαλπιγγίδης, ο Αθανασιάδης. Πολλοί παίκτες, δε χρειάζεται να τους αναφέρω. Εμείς, όμως, είμαστε καλύτερη ομάδα απ’ τον ΠΑΟΚ. Θα πάμε στην Τούμπα για να κερδίσουμε. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Πώς σχολιάζεις το γεγονός πως θα παίξεις ξανά σε μία απ’ τις πιο «καυτές» έδρες του πρωταθλήματος;

«Και στη Σάλκε καυτή έδρα ήταν, όπως και στην Άρσεναλ. Πάντα οι ομάδες που αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό, έχουν μεγαλύτερο κίνητρο για να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο και να τον κερδίσουν. Και η Τούμπα θα είναι «καυτή» έδρα. Αλλά δεν παίζει ο κόσμος μπάλα. Οι ομάδες παίζουν μπάλα. Και πιστεύω πως μέσα σ’ αυτήν την «καυτή» έδρα θα βγούμε νικητές»

Και ένα προσωπικό ερώτημα. Εσύ αισθάνεσαι πως είσαι σε καλή κατάσταση; Ήσουν απ’ τους κορυφαίους του Ολυμπιακού στη Γερμανία. Αισθάνεσαι πως έχεις προσαρμοστεί καλά στην ομάδα;

«Πιστεύω πως έχω προσαρμοστεί. Με βοήθησαν όλα τα παιδιά εδώ για να προσαρμοστώ στην ομάδα. Όπως σας έχω αναφέρει απ’ την αρχή, έχω στόχο να δουλεύω καθημερινά στις προπονήσεις για να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό στους αγώνες, ώστε να βοηθάω την ομάδα μου. Από ‘κει και πέρα, σκοπός μου είναι να παίζω σε κάθε παιχνίδι όσο το δυνατόν καλύτερα. Στόχος μου είναι να μπορέσω να καθιερωθώ εδώ στον Ολυμπιακό, ώστε μετά από κάποια χρόνια να κάνω το βήμα παραπάνω».

Στόχος σου θα είναι και η Εθνική. Δεν είχες την ευκαιρία να παίξεις στο τελευταίο φιλικό.

«Δεν είχα την ευκαιρία. Ήμουν άτυχος σε αυτό το κομμάτι. Ήμουν τραυματίας. Αλλά πιστεύω πως αν συνεχίσω να παίζω καλό ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό, θεωρώ ότι θα έχω την ευκαιρία ν’ αποδείξω ότι έχω μία θέση στην Εθνική ομάδα».

Χωρίς Ιμπαγάσα αλλά με “Φέτφα” στην Τούμπα ο Ολυμπιακός

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε