weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Μαρακάκης: Απλήρωτος ο Μπουλούτ, ο Ολ. Βόλου δεν έπρεπε να πάρει αδειοδότηση

Μαρακάκης: Απλήρωτος ο Μπουλούτ, ο Ολ. Βόλου δεν έπρεπε να πάρει αδειοδότηση
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
O γνωστός νομικός έδωσε μια άλλη διάσταση στο θέμα της οφειλής της ομάδας της Μαγνησίας προς τον πελάτη του, κάνοντας λόγο για “διπλό συμβόλαιο”, εξέφρασε μεταξύ άλλων την απορία του για το πώς ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε άδεια συμμετοχής από τη στιγμή που ο Μπουλούτ είναι απλήρωτος από τον καιρό που έπαιζε στον Ολυμπιακό Βόλου!
 
Επίσης, είπε ότι κατέθεσε ένσταση στο Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης και περιμένει απάντηση από τον διευθυντή του τμήματος Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο., τον κ.Δημητρίου για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα.

Ο Γιάννης Μαρακάκης στις δηλώσεις του είπε τα εξής: “Οταν ενημερωθήκαμε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έλαβε άδεια κανονικά, κάναμε μία επικοινωνία με το αρμόδιο Τμήμα Αδειοδοτήσεων ενημερώνοντας την Ε.Π.Ο. ότι ο Ερολ Μπουλούτ έχει ήδη καταθέσει αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου –υπόθεση που έχει αναβληθεί μία φορά- για οφειλόμενα 130.000 τα οποία προέκυψαν από το αγγλόφωνο συμβόλαιό του, διότι είχε υπογράψει δύο συμβάσεις. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχαν οφειλόμενα και από το ελληνικό συμβόλαιό του το οποίο είναι κατατεθειμένο στην Ε.Π.Ο. Και από αυτό το συμβόλαιο τελικώς, όπως προέκυψε από επανέλεγχο των παραστατικών που κάναμε, ο Ολυμπιακός όφειλε στον παίκτη ποσό για τους τρεις τελευταίους μήνες του 2010 για τη μισθοδοσία το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε δεν συμπίπτει με τα παραστατικά που κατατέθηκαν στο Αρμόδιο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και ελέγχθηκαν από τους αρμόδιους ορκωτούς λογιστές. Εδώ λοιπόν υπάρχουν δύο σοβαρά σημεία. Πρώτον ο κ.Μπουλούτ δεν υπέγραψε ποτέ ότι είναι εξοφλημένος από την ομάδα. Θα το ήξερα. Δεν υπέγραψε ούτε για το 2009 ότι είναι εξοφλημένος. Οταν κλήθηκε να υπογράψει τον Μάιο του 2010 τη δήθεν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν του οφείλονται χρήματα από το 2009 δεν το υπέγραψε αλλά ήμασταν ήδη στα δικαστήρια. Και τώρα υπάρχουν τα οφειλόμενα για τον Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο του 2010, τρεις μήνες μισθοδοσίας. Δεν υπέγραψε ποτέ, ούτε και για αυτό”.
 
Είπε ακόμη ότι: “Καλείται λοιπόν η ΠΑΕ να καταθέσει έναν φάκελο στο τμήμα αδειοδότησης της Ε.Π.Ο. ότι όλοι οι οι παίκτες, οι υπάλληλοι είναι πληρωμένοι. Είναι απορίας άξιον το πώς πέρασε από την Ε.Π.Ο. Είτε λοιπόν κάποιο παραστατικό παρέπεσε και δεν το είδανε, είτε τα παραστατικά που προκομίστηκαν είναι προϊόν που κι εσείς μπορείτε να καταλάβετε…”.
 
Στη συνέχεια είπε ότι: “Εγώ δεν μπορώ να κάνω ντετεκτιβίστικη δουλειά και να παρεισφρύσω στον φάκελο του Ολυμπιακού Βόλου. Αρμόδιο είναι το Τμήμα Αδειοδοτήσεων. Γνωρίζουμε την αλήθεια ότι δεν έχουμε εξοφληθεί. Εκανα ένα κρος- τσεκ σε όλους του λογαριασμούς του Μπουλούτ ότι δεν έχουν κατατεθεί χρήματα και τώρα που είμαι απόλυτα βέβαιος –όχι ότι δεν είχα βεβαιότητα και την προηγούμενη εβδομάδα- ότι δεν έχει πληρωθεί κατέθεσα την ένσταση και λέω… «κύριοι, τώρα είναι στα χέρια σας να επανεξετάσετε το πού βρίσκεται το λάθος, η απάτη, όπως θέλετε ονομάστε το. Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός Βόλου οφείλει στον Μπουλούτ συνεπώς δεν έπρεπε να πάρει αδειοδότηση”.
 
Είπε ακόμη ότι: “Εγώ δεν θέλω να ρίξω το ανάθεμα στην Ε.Π.Ο. Η ευθύνη της Ε.Π.Ο. είναι να επενεξετάσει τον φάκελο, να δει πού βρίσκεται το λάθος και να πράξει τα δέοντα”.
 
Σε ερώτηση για το αν μίλησε με τον Υπεύθυνο του Τμήματος Αδειοδότησης της Ε.Π.Ο., τον κ.Δημητρίου, τόνισε: “Με τον κ.Δημητρίου μιλήσαμε την περασμένη εβδομάδα και θεωρώ ότι θα πράξει τα δεόντα. Μας είπε ότι… «δεν γνωρίζαμε ότι οφείλονταν χρήματα στον Ερολ Μπουλούτ, δεν γνωρίζαμε τα της Αγωγής (σ.σ. για το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου)» παρά το γεγονός ότι εγώ είχα κοινοποιήσει την αγωγή πέρσι στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της Ε.Π.Ο.(σ.σ. !!!!!!) Αλλωστε έχει βουίξει ο τόπος ότι οφείλονται χρήματα στον Μπουλούτ. Τους ενημερώνω λοιπόν ότι δεν οφείλονται μόνο από το αγγλόφωνο συμβόλαιό του αλλά του οφείλονται και χρήματα τριών μηνών και από το κατατεθειμένο στην Ε.Π.Ο. συμβόλαιό του οπότε δεν δικαιολογείται να έχει περάσει από έλεγχο ορκωτών λογιστών και να έχει πάρει την άδεια. Αν κάποιοι είναι ανακόλουθοι με τις συμβάσεις που έχουν κάνει με τους ποδοσφαιριστές να υποστούν και τις συνέπειες. Εμείς έχουμε τα στοιχεία στα χέρια μας, τα θέτουμε υπόψη του αρμοδίου τμήματος της Ε.Π.Ο. και είναι δικιά της δουλειά”.
 
Σε ερώτηση για το αν ο Μπουλούτ έχει προσφύγει στη ΦΙΦΑ, ο κ.Μαρακάκης: “Ο Μπουλούτ έχει προσφύγει στη ΦΙΦΑ για ένα άλλο γερμανικό σωματείο και ήταν δική μας κοινή απόφαση να μην προσφύγουμε για να μην έχουμε δύο μέτωπα”.

Σχολιάζοντας γενικότερα τα όσα γίνονται: “Δυστυχώς, ο τρόπος με τον οποίον όψιμα επιχείρησαν, με τις οδηγίες άνωθεν και έξω, με τις ευρωπαϊκές οδηγίες οι ελληνικές Αρχές να ακολουθήσουν τους κανονισμούς και να εφαρμόσουν τα δεόντα έκαναν το Πρωτάθλημα και τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος άνω-κάτω. Δηλαδή, εμβόλιμα να προσπαθούνε να εφαρμόσουν τη νομιμότητα όταν από την αρχή γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα, το να γίνεται τόσο καθυστερημένα επανεξέταση φακέλων… Ενας νομικός ή ένας δικαστής στα πολιτικά δικαστήρια με κλειστά τα μάτια θα έλεγε ότι υπάρχει ακυρότητα σε όλο το Πρωτάθλημα”.

Για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα: “Από εδώ και πέρα θα λάβουμε ενημέρωση από τον Διευθυντή του Τμήματος Αδειοδοτήσεων, αν όχι μέσα στην ημέρα ή ίσως αύριο. Ο κ.Δημητρίου για μένα προσωπικά είναι ένας πολύ τίμιος άνθρωπος που σωστά βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και έχει επωμιστεί ένα πολύ δύσκολο έργο”.
 
Είπε ακόμη ότι: “Με τον κ.Μαχλά ή τα στελέχη του ΟΦΗ δεν είχα ποτέ γνωριμία ή επαφή. Το πρόβλημα προέκυψε από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου βγήκε δημόσια και είπε ότι ο παίκτης έχει εξοφληθεί πλήρως. Εγώ έκανα επαλήθευση ότι ούτε πληρώθηκε ότι ούτε έγινε κάποιος διακανονισμός. Ο κ.Μπουλούτ τις τελευταίες τρεις εβδομάδας διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν έχει υπογράψει οπιαδήποτε δήλωση και ότι δεν του έχουν καταβληθεί τα 130.000 από το συμβόλαιό του αλλά και οι τρεις τελευταίοι μήνες μισθοδοσίας από το κατατεθειμένο στην Ε.Π.Ο. συμβόλαιο. Εδώ λοιπόν, πανηγυρικά αποδεικνύω και το έχω καταθέσει στην Ε.Π.Ο. ότι ο παίκτης δεν είναι εξοφλημένος”.
 
Τζώρτζογλου: Στα πολιτικά δικαστήρια
 
Στα πολιτικά δικαστήρια αναμένεται να προσφύγει ο ΟΦΗ μετά την απόφαση της ΕΠΟ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου.
 
Παράλληλα, ο κ. Τζώρτζογλου για τις αντιδράσεις του κόσμου ανέφερε πως: «Το σωματείο είναι καθαρό και όταν βλέπει ο φίλαθλος ότι δεν εκτιμάται μια προσπάθεια αυτά γίνονται».
 
Για την μη αδειοδότηση του ΟΦΗ: «Σαν πρόεδρος του ΕΠΣ Ηρακλείου και σαν άνθρωπος της περιοχής, σκοπός μου είναι να υπηρετώ τα συμφέροντα των ομάδων μας. Ενεπλάκη και αν δεν είχα προσωπική εμπειρία από κάποια στοιχεία δεν θα τολμούσα να εμπλακώ σε κάτι που δεν ξέρω. Ο φάκελος απορρίφθηκε στο 2ο βαθμό και όχι σε πρώτο, όπου υπήρχαν ελλείψεις η αλήθεια είναι, τακτοποιήθηκαν τα πάντα.
 
Υπήρξε καθυστέρηση η αλήθεια είναι, αλλά ο φάκελος ήταν πλήρης. Ο κανονισμός της αδειοδότησης που διάβασα επιτρέπει στην ΠΑΕ οποιαδήποτε στιγμή να φέρει οποιαδήποτε πρόσθετα στοιχεία και για το λόγο αυτό υπάρχει δεύτερος βαθμός. Μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου, για μένα δικαίως δεν αδειοδοτήθηκε η ομάδα στην αρχή, αλλά κακώς στη συνέχεια.
 
Αποδείχθηκε μάλιστα εκ των υστέρων, το ότι η επιτροπή απέρριψε το αίτημα με ψήφους 2-1, και ότι ένας από τους δύο που ψήφισαν κατά έχει σχέση με την ομάδα της Αγίας Παρασκευής, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός δεν επιτρέπει οποιαδήποτε σχέση με ΠΑΕ ασχέτως κατηγορίας. Έπρεπε να συσταθεί νέα επιτροπή».
 
Για το αίτημα του ΟΦΗ, ανέφερε: «Αν αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες καλώς. Αν δε πληροί μια ομάδα τις προϋποθέσεις να πέσει. Τα στοιχεία που έχει ο ΟΦΗ, όμως, αφορούν ομάδες που αδειοδοτήθηκαν χωρίς να πλησιάζουν τα στοιχεία του ΟΦΗ. Πως είναι δυνατόν;
 
Όταν λέει η Κυβέρνηση για επιμήκυνση του χρέους και ζητάμε 5-6 χρόνια για αυτό, πώς γίνεται μια ομάδα που πλήρωσε, έστω και με καθυστέρηση 5-10 ημερών, να τη διαλύουν. Ο κανονισμός της FIFA δεν λέει να διαλύσουν μια ομάδα, αλλά να την βάλουν σε σωστό δρόμο».
 
Για τις αντιδράσεις των φιλάθλων του ΟΦΗ: «Υπάρχει μια αδικία στον φίλαθλο του ΟΦΗ και αυτό είναι ξέσπασμα. Το σωματείο είναι καθαρό και όταν βλέπει ο φίλαθλος ότι δεν εκτιμάται μια προσπάθεια αυτά γίνονται. Δεν δικαιολογώ όσα γίνονται, άλλωστε θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι δεν φταίει ο άλλος Ηρακλειώτης, ο συμπολίτης, αυτός που έρχεται με το αεροπλάνο».
 
Για τις επόμενες κινήσεις: «Η ομάδα σήμερα κιόλας αναμένεται να προσφύγει σε πολιτικά δικαστήρια, όχι για να αποφασίσουν, αλλά για να επιβάλει στην ΕΠΟ να δικάσει ξανά την υπόθεση επειδή παραβιαστήκανε κάποιοι κανόνες. Να κάνει υπομονή ο κόσμος, αν και είναι δύσκολο, όταν ξέρει ότι αγωνιστικά έχει 24 βαθμούς παραπάνω από μια άλλη ομάδα που θα διεκδικήσει την άνοδο. Είναι λίγο οξύμωρο».

#TAGS MM