Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μάρτινς και… τέζα η Άρσεναλ

ΦΩΤΟ REUTERS.
Η Μπέρμιγχαμ επικράτησε με 2-1 των “κανονιέρηδων” στο τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας, που διεξήχθη στο “Ουέμπλεϊ”, χάρη σε γκόλ του Ομπαφέμι Μάρτινς στο 89ο λεπτό.
Στο 28ο λεπτό η Μπέρμιγχαμ άνοιξε το σκορ. Μετά από ολιγωρία στο κέντρο άμυνας της Άρσεναλ και λάθος τοποθέτηση του Στσέζνι ευνοημένος βγήκε ο Νίκολα Ζίγκιτς ο οποίος έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-0. Στο 39ο λεπτό όμως και κόντρα στην ροή του αγώνα ήρθε η ισοφάριση. Το σουτ του Γουίλσιρ έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά ο Αρσάβιν πήρε την μπάλα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι με εκπληκτικό γυριστό σουτ έκανε το 1-1.
 
Στο 75΄και στο 76΄ τα σουτ των Νασρί και Αρσάβιν σταμάτησε ο Φόστερ, ενώ στο 79΄ ο γκολκίπερ της Μπέρμιγχαμ είπε “όχι” στο τακουνάκι του Ροζίτσκι. Αυτό που όμως η Άρσεναλ δεν κατάφερε να κάνει, το πέτυχε η Μπέρμιγχαμ με τον Μάρτινς που είχε περάσει λίγο πριν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 89ο λεπτό, Στσέζνι και Κοσιελνί έκαναν “δώρο” στον Μάρτινς ο οποίος από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Η Μπέρμιγχαμ κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία της και το πρώτο μετά το 1963!, ενώ παράλληλα εξασφάλισε μία από τις θέσεις για το Europa League, αφήνοντας την ομάδα του Λονδίνου χωρίς τίτλο από το 2005.

 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Στσέζνι, Σανιά, Τζουρού, Κοσιελνί, Κλισί, Ροσίτσκι, Σονγκ, Νασρί, Γουίλσιρ, Αρσάβιν (77’ Σαμάκ), Φαν Πέρσι (69’ Μπέντνερ)

Μπέρμιγχαμ: Φόστερ, Καρ, Τζόνσον, Γίρανεκ, Ρίτζουελ, Φαχί (83’ Μάρτινς), Γκάρντνερ (50’ Μποσεζούρ), Φέργκιουσον, Μπόιερ, Λάρσον, Ζίγκιτς (90’+2’ Τζερόμ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε