Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Μας δικαίωσαν αυτοί που μας κατηγόρησαν

Μας δικαίωσαν αυτοί που μας κατηγόρησαν

Μία από τις αποκαλύψεις του Newsit.gr ενόχλησε κάποιους, όμως ο Μάκης Μπεκιάρης δεν στέκεται στην επιβεβαίωση της είδησης που πλέον δεν έχει καμία σημασία, αλλά στις κινήσεις «δυσωδίας» που ακολούθησαν.

Ο λόγος που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να γραφτούν τούτες οι λέξεις, αποτελεί ακόμη μία απόδειξη για τα όσα τραγελαφικά προηγήθηκαν. Το «έγκλημα» του Newsit.gr να δημοσιεύσει -πριν από μερικές ημέρες- μια αποκλειστική είδηση πείραξε κάποιους, όχι μόνο λόγω της ίδιας της διαρροής. Τους πείραξε γιατί οι ίδιοι εμφανίζονταν δημοσίως σίγουροι ότι δεν πρόκειται να αποκαλυφθεί.

Αναφερόμενος στους υποψήφιους προπονητές της ΑΕΚ, ο Ανδρέας Δημητρέλος είχε δηλώσει το μεσημέρι της προηγούμενης Παρασκευής (5/10) ότι πέραν των Πάντιτς, Χάβου και Λίνεν υπήρχε ένα ακόμη όνομα τεχνικού (που αποτελούσε τον διακαή πόθο του) από το εξωτερικό, το οποίο δεν θα το μάθαιναν οι δημοσιογράφοι, μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Η δημοσιοποίηση του ονόματος Κονσεϊσάο από το Newsit.gr το βράδυ της ίδιας ημέρας, αλλά και οι λεπτομέρειες των επαφών μεταξύ των δύο πλευρών, προκάλεσε «πανικό» στους ήδη «πανικόβλητους» διοικητικούς παράγοντες της Ένωσης, που έψαχναν να μάθουν την… (δημοσιογραφική) πηγή του κακού. Και έδειχναν επίσης «πανικόβλητοι» την επόμενη ημέρα, όταν έλεγαν -off the record- ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα (που αναπαράχθηκε άμεσα και από άλλα ΜΜΕ) ήταν ικανό να «χαλάσει» τη διαπραγμάτευση!

Θα ήταν τεράστια τιμή για πολλά «κατευθυνόμενα» ΜΜΕ (και για μένα τον ίδιο αν εργαζόμουν σε κάποιο από αυτά και τους «έτρωγα» εύκολα λεφτά) να μπορούσαν να «χαλάσουν» ένα επικείμενο deal με ένα δημοσίευμα. Για το Newsit.gr ήταν απλώς η καταγραφή μια αποκλειστικής πληροφορίας που τελικώς αποδείχθηκε αληθινή. Ο -κατά τα άλλα συμπαθής- πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ έσπευσε να μάθει ακόμη και το πώς έγινε γνωστό το όνομα, μέσω τρίτων, οι οποίοι -προς τιμήν τους- δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να το πράξουν, μιλώντας με τον υπογράφοντα.

Καλό θα είναι ο κύριος Δημητρέλος, στον οποίο αναγνωρίζω ότι έχει «τρέξει» αρκετά το τελευταίο διάστημα, να μην είναι ποτέ σίγουρος ότι κάποια θέματα τα γνωρίζουν (όπως ο ίδιος έλεγε) μόνο δύο άνθρωποι. Η διασταύρωση της είδησης έγινε από τρεις «πηγές», ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν ήταν μέσα σε αυτές, άρα με απλά μαθηματικά φτάνουμε στον αριθμό «4» και πάει λέγοντας…

Μην έχοντας πλέον κανέναν ενδοιασμό να κατηγορηθούμε -ο υπογράφων ή το Newsit ή και οι δύο μαζί ή δεν ξέρω κι εγώ ποιος άλλος από αυτούς που κατεβάζει το κεφάλι ορισμένων) ότι «χαλάσαμε» το deal μια Ανώνυμης Ποδοσφαιρικής Εταιρίας με έναν προπονητή (καθώς επιβεβαιώθηκε ότι αυτό χάλασε λόγω χρημάτων) και επειδή η ΑΕΚ έχει πλέον νέο τεχνικό, «αναγκάστηκα» να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα.

Τα παραπάνω δεν έχουν πλέον καμία σημασία ούτε για την ΑΕΚ, ούτε για κάποιους από τους αναγνώστες του Newsit.gr που δεν ασχολούνται με την αθλητική πραγματικότητα και άλλα δευτερεύοντα, καθώς υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα, τέτοια που βιώνουμε πολλοί στην καθημερινότητά μας τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν θέματα ηθικής και αξιών που δεν «σκεπάζονται» και θέματα κοροϊδίας που δεν αντέχονται. Ασχέτως αν κάποιοι (και δεν εξαιρώ το συνάφι μου) έχουν «πήξει» με αυτά…

Μάκης Μπεκιάρης

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε