Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Ματέος: Δεν υπάρχουν τόσες διαφορές μεταξύ ΑΕΚ και Ρεάλ!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Ισπανός αμυντικός που αγωνίζεται ως δανεικός στην Ένωση εξέπληξε με την απάντηση που έδωσε στην ερώτηση για τις διαφορές μεταξύ της ΑΕΚ και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Διπλό “χτύπημα” με Γεωργιάδη και Ανάκογλου ετοιμάζει η ΑΕΚ

Με συνέντευξη που παραχώρησε στο goal.com ο Νταβίντ Ματέος αναφέρθηκε στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος με την ΑΕΚ, στην επιστροφή του στη Μαδρίτη και στο κλίμα που συνάντηση στην Ελλάδα.

-Όταν άρχιζες τη σεζόν στη Ρεάλ, πίστευες πως θα τελείωνες τη χρονιά κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος;

«Η αλήθεια είναι πως όχι. Όταν μου είπαν το καλοκαίρι πως θα είμαι στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να κατακτήσω όλους τους τίτλους με την ομάδα μου. Όμως, όταν δεν είχα ευκαιρίες να αγωνιστώ λόγω της παρουσίας τόσων καλών παικτών στην ομάδα, απέκτησα αρκετές επιλογές και αποφάσισα να πάω στην ΑΕΚ».

-Ήταν ο πρώτος σου τίτλος σαν επαγγελματίας;

«Ναι, εκτός κι αν θεωρείται πως είχα συμβολή στην κατάκτηση του Κυπέλλου από τη Ρεάλ, επειδή έπαιξα σε έναν αγώνα. Μίλησα με αρκετούς δημοσιογράφους και μέλη της οικογένειάς μου, που μου είπαν ότι από τη στιγμή που έπαιξα κι εγώ, μετρά και το Κύπελλο με τη Ρεάλ».

-Πώς ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου στην Ελλάδα;

«Όταν πρωτοήρθα στην ΑΕΚ, το πρώτο μου ματς ήταν ο προημιτελικός με τον Παναθηναϊκό. Ήμασταν κοντά στον αποκλεισμό, αλλά ευτυχώς τότε ο Μίτσελ σκόραρε σχεδόν από το κέντρο και περάσαμε στα ημιτελικά. Εκεί φοβήθηκα λίγο -στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ- γιατί κάποιοι οπαδοί της ομάδας αυτής εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο. Νικήσαμε και πήγαμε στον τελικό, κάτι που όλοι ονειρευόμασταν από την αρχή της σεζόν. Ήταν μία όμορφη εμπειρία και δεν θα την ξεχάσω ποτέ».

-Οι προσδοκίες σου εκπληρώθηκαν;

«Ναι! Είμαι πολύ χαρούμενος στην ΑΕΚ. Άξιζαν οι τέσσερις μήνες παρουσίας μου εδώ, γιατί είχα χρόνο συμμετοχής και ωρίμασα ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής».

-Πώς ήταν η προσαρμογή σου στο ποδόσφαιρο και τη ζωή στην Ελλάδα;

«Όταν έρχεσαι από τη Ρεάλ κι έχεις προπονηθεί με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, πρέπει να προσαρμοστείς. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι περισσότερο δυναμικό, αλλά όχι τόσο τεχνικό. Στην αρχή δυσκολεύτηκα λίγο με τη γλώσσα, αλλά μετά τον πρώτο αγώνα άρχισα να αποκτώ αυτοπεποίθηση και η προσαρμογή έγινε πιο εύκολη. Στη συνέχεια ήρθε και ο Μπάχα, ο οποίος με πήρε υπό την προστασία του και με βοήθησε σε όλα. Του είμαι ευγνώμων για αυτό».

-Έχεις μιλήσει με τον Ζοσέ Μουρίνιο για την επόμενη σεζόν;

«Για να είμαι ειλικρινής, ακόμη δεν ξέρω τίποτα. Διαβάζω κι εγώ ό,τι γράφεται στον αθλητικό Τύπο. Όταν τελειώσει ο δανεισμός μου στην ΑΕΚ, θα ενημερωθώ για τα σχέδια της Ρεάλ. Μέχρι τώρα δεν ξέρω τίποτα και η αλήθεια είναι πως μέχρι να τελειώσουμε τις υποχρεώσεις μας με την ΑΕΚ, προτιμώ να μη σκέφτομαι τη Ρεάλ και να είμαι αφοσιωμένος στα ελληνικά πλέι οφ.

Θα επιστρέψω στη Ρεάλ το καλοκαίρι, γιατί ο σύλλογος δε έχει ορίσει οψιόν αγοράς στη συμφωνία με την ΑΕΚ. Θα κάνω προετοιμασία με τη Ρεάλ, θα δουλέψω σκληρά για να κερδίσω θέση στην ομάδα και αν χρειαστεί να φύγω, θα αναζητήσω την καλύτερη λύση όπως έκανα και φέτος το χειμώνα».

-Ποιες διαφορές εντόπισες ανάμεσα στη Ρεάλ και την ΑΕΚ;

«Η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα και έχει εγκαταστάσεις που δεν βρίσκεις πουθενά. Όμως όταν είδα για πρώτη φορά τις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ εξεπλάγην ευχάριστα. Υπάρχουν δύο γήπεδα σε πολύ καλή κατάσταση και ήμουν τυχερός που ήρθα όταν ήταν έτοιμα. Όσο για το γήπεδο, για μένα το Μπερναμπέου θα είναι πάντα ένα από τα ομορφότερα στον κόσμο. Το γήπεδο που παίζει η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλο και πιο ανοικτό γιατί είναι Ολυμπιακό Στάδιο. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά όχι όσες μπορεί να πιστεύει κανείς».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε