Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μαθήματα ανθρωπιάς: Έδωσε ασίστ σε αντίπαλο για να σκοράρει! (VIDEO)

Μαθήματα ανθρωπιάς: Έδωσε ασίστ σε αντίπαλο για να σκοράρει! (VIDEO)

Είναι ένα συγκλονιστικό video. Μια ιστορία συγκινητική. Ένας προπονητής δίνει την ευκαιρία σε ένα παιδί με ειδικές ανάγκες να παίξει σε έναν αγώνα μπάσκετ. Και ένας από τους αντιπάλους, του δίνει τη μπάλα για να σκοράρει!

Ο Πίτερ Μοράλες είναι προπονητής της ομάδας μπάσκετ ενός σχολείου στο Ελ Πάσο του Τέξας.

Μέλος της ομάδας, κάτι σαν μάνατζερ, είναι και ο Μίτσελ, ένα παιδί με ειδικές ανάγκες. Είναι πάντα κοντά στην ομάδα, αγαπάει το μπάσκετ από μικρό παιδί και πάντα φροντίζει να φωνάζει για να εμψυχώνει τους συμπαίκτες του.

Στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου, ο κόουτς Μοράλες αποφάσισε να του κάνει ένα δώρο: να του δώσει χρόνο συμμετοχής στο ματς.

Όπως κι έγινε. Ο Μίτσελ φόρεσε τη φανέλα του και ενώ απέμενε 1:30’’ για το τέλος, μπήκε στο γήπεδο. Εκείνη την ώρα, η ομάδα του προηγούνταν με 10 πόντους. Αλλά κανείς δε νοιαζόταν να το παιχνίδι θα χανόταν. Όλο το γήπεδο φώναζε το όνομά του.

Εκείνος, ίσως και λίγο σοκαρισμένος, έμεινε κάτω από το καλάθι όπου έκανε επίθεση η ομάδα του και οι συμπαίκτες του του έδιναν τη μπάλα για να σκοράρει. Αλλά δεν τα κατάφερνε.

Το ματς είχε φτάσει στο τέλος. Έμεναν λίγα δευτερόλεπτα και η ομάδα του Μίτσελ προηγούνταν με 15 πόντους. Η μπάλα ήταν στα χέρια αντιπάλου για την επαναφορά. Όλα είχαν κριθεί. Και τότε, ένας από τους παίκτες του Franklin, ο Τζόναθαν Μοντάνιας, φώναξε «Μίτσελ!». Και ο Μίτσελ γύρισε. Του πέταξε τη μπάλα και έβαλε το καλάθι. Οι στιγμές που ακολούθησαν, απλά δεν περιγράφονται!

Αυτό, είναι αθλητισμός. Και είναι και ανθρωπιά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονιστικό! Σκυλιά κατασπάραξαν 9χρονο αγοράκι

Βρέφος ενός έτους σώζεται από θαύμα μετά από τροχαίο! Συγκλονιστικό VIDEO

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε