Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ματς… φωτιά για τα πλέι οφ του Euro

Τέσσερις σημαντικές αναμετρήσεις γίνονται απόψε για τα μπαράζ του Euro 2012. Οκτώ ομάδες μπαίνουν στη “μάχη” για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα γίνει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
Η κόντρα της Τουρκίας με την Κροατία δείχνει να είναι η πιο δυνατή αναμέτρηση απ’ όλες, μιας και οι δύο αντίπαλοι έχουν προηγούμενα. Οι Κροάτες δεν έχουν ξεχάσει τον αποκλεισμό τους από το Euro 2008 και πάνε στην Τουρκία για πάρουν προβάδισμα για τον επαναληπτικό της Τρίτης.
 
Στην δεύτερη πιο σημαντική αναμέτρηση της βραδιάς, η Βοσνία υποδέχεται στην Ζένιτσα την Πορτογαλία, με τον “δικό” μας Αντελίνοι Βιεϊρίνια να βρίσκεται στην αποστολή. Οι γηπεδούχοι θέλουν να ρεφάρουν τον αποκλεισμό από τους Ίβηρες στα play off για το Μουντιάλ 2010, κάτι που φάνηκε άλλωστε και από την υποδοχή που επιφύλαξαν στην αποστολή των Πορτογάλων
 
Μόλις το 2007 αναγνωρίστηκε επίσημα ως κράτος. Τέσσερα χρόνια μετά το Μαυροβούνιο… ονειρεύεται την πρόκριση στα τελικά του Euro, κόντρα στην Τσεχία. Στο στάδιο Λέτνα της Πράγας, οι έμπειροι Τσέχοι είναι το φαβορί στη μάχη με το Μαυροβούνιο, που αναζητά να πάει στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση.
 
Όσον αφορά την τέταρτη αναμέτρηση, η Ιρλανδία των τριών Μουντιάλ φιλοδοξεί να βρεθεί στο μόλις δεύτερο Euro της ιστορίας της (1988) και δοκιμάζεται στην έδρα της Εσθονίας, που έχει ήδη κάνει την έκπληξη, φτάνοντας μέχρι εδώ. Να θυμίσουμε πως πριν από δυο χρόνια οι Ιρλανδοί βρέθηκαν σε ανάλογη κατάσταση, για τα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά είχαν αποκλειστεί από την Γαλλία, με το γνωστό σε όλους χέρι του Ανρί (είχε παραδεχτεί πως είχε κάνει κοντρόλ με το χέρι, πριν δώσει πάσα στον Γκαλάς για το γκολ της πρόκρισης).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε