Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ματς… ταλαιπωρία – Δεν “πνίγηκε” στην Κέρκυρα ο ΠΑΣ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σε μία αναμέτρηση που δεν θα έπρεπε καν να ξεκινήσει, λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας, ο ΠΑΣ κατάφερε να φύγει με το “διπλό” από την Κέρκυρα, νικώντας την ομώνυμη ομάδα με 2-0 και έφτασε έτσι στην 4η θέση της Σούπερ Λίγκας (με ματς περισσότερο). Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι φιλοξενούμενοι. Επτά αγωνιστικές έχει να πάρουν “τρίποντο” οι Φαίακες

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε με το “διπλό” από την Κέρκυρα, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής Η αναμέτρηση άργησε περίπου 25 λεπτά να ξεκινήσει, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η οποία έκανε τον αγωνιστικό χώρο να θυμίζει… πισίνα. Ο ΠΑΣ μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά, είχε την κατοχή και τον αέρα υπέρ του αλλά ήταν πολύ δύσκολο να βρει κενούς χώρους. Η μπάλα δεν κυλούσε σε πολλά σημεία του αγωνιστικού χώρου και έτσι οι συνθήκες ήταν δύσκολες και για τις δύο ομάδες και το θέαμα κάκιστο.

Πάντως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα με τον Μπάρκογλου, αλλά ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ (27′).Η βροχή συνεχίστηκε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και ο διαιτητής Κομίνης στο 28ο λεπτό αποφάσισε να διακόψει το παιχνίδι. Χαρακτηριστικό ήταν πως ο αέρας ήταν τόσο δυνατός που την ώρα που οι δυο ομάδες αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια, λίγο έλειψε να παρασυρθεί η φυσούνα στο ΕΑΚ

Πάντως η αναμέτρηση συνεχίστηκε μετά από δέκα λεπτά (σταμάτησε η βροχή), πάνω σε ένα ακόμα πιο βαρύ αγωνιστικό χώρο. Το ημίχρονο “έκλεισε” με τις δυο ομάδες να χάνουν από μία καλή ευκαιρία. Στο 34′ ο Μπάρκογλου παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ στο 37′ η κεφαλιά του Ζουμπουλάκη πέρασε μόλις άουτ.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στην επανάληψη, αφού η βροχή έπεφτε πολύ δυνατά. Πάντως, ο ΠΑΣ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 49, με το σουτ του Λίλα να αιφνιδιάζει τον Αναστασόπουλο. Λίγο αργότερα η ομάδα της Ηπείρου έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Πάντου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο ΠΑΣ όμως δεν πλήρωσε το γεγονός του αριθμητικού της μειονεκτήματος, καθώς κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ και να αγκαλιάσει τη νίκη με τον Ντε Βισέντι. Μετά το γκολ αυτό, η Κέρκυρα ανέβηκε κατακόρυφα προκειμένου να μπορέσει στα υπόλοιπα λεπτά να αλλάξει την εις βάρος της κατάσταση. Αποκορύφωμα η φάση του 68′, όταν το σουτ του Καραλή, αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή στιγμή στον αγώνα, καθώς μέχρι τη λήξη του άλλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες δεν δημιουργήθηκε. Με αυτή τη νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, έστω και με ένα παιχνίδι περισσότερο και σίγουρα μπορεί να περηφανεύεται πως είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος.Πάντου.

Κέρκυρα (Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Ηλιάδης, Μπάρκογλου, Λεόν (56’ Διαμαντόπουλος), Έντερ, Κοντοδήμος, Τσοκάνης (61’ Καραλής), Ζουμπουλάκης, Βασιλόγιαννης (84’ Σίμωσης) 

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Κρητικός, Τσουμάνης, Γκούμας 

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Λίλα, Πάντος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ίλιτς (54’ Βίλα), Ντε Βινσέντι (90’ Αυγενικού), Γεωργίου (64’ Κεϊτά), Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης 

Στον πάγκο: Ταμπάσης, Οικονόμου, Γιάκος, Νικλητσιώτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε