Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ματς του Τσάμπιονς Λιγκ στα 380 “ύποπτα” της Γιούροπολ!

Ματς του Τσάμπιονς Λιγκ στα 380 “ύποπτα” της Γιούροπολ!

Μετά από έρευνα της Γιούροπολ έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για 380 “ύποπτα” ματς ανά την Ευρώπη. Στη λίστα δυο αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ ματς προκριματικών Μουντιάλ και Euro και άλλες αναμετρήσεις. Σε πρώτη φάση δεν υπάρχει κάποια αναφορά για την Ελλάδα

Τα στοιχεία προέκυψαν από έρευνα που διεξάγεται τους τελευταίους 18 μήνες σε όλη την Ευρώπη, σε συνεργασία με πέντε ευρωπαϊκές χώρες και έχουν βρεθεί δύο ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ που έληξαν ισόπαλα (ένας φέρεται να έγινε σε αγγλικό έδαφος πριν από 3-4 χρόνια), παιχνίδια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και “… αρκετές αναμετρήσεις από κορυφαία πρωταθλήματα”.

“Έχουμε αποκαλύψει ένα εκτεταμένο δίκτυο παρανομίας. Πρόκειται για δουλειά ενός συνδικάτου του οργανωμένου εγκλήματος από την Ασία που λειτουργεί σε συνεργασία με άλλα κέντρα σε ολόκληρη την Ευρώπη”, δήλωσε αρχικά ο διευθυντής της Γιούροπολ, σε συνέντευξη Τύπου που έγινε στη Χάγη την Δευτέρα στη Χάγη.

“Μιλάμε για τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει στην Ευρώπη πάνω στα στημένα παιχνίδια και έχει αποφέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε πως αποκαλύψαμε ένα μεγάλο πρόβλημα για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη, αλλά φοβόμαστε πως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το κύκλωμα έβγαλε κέρδη 8,5 εκατ. ευρώ από στημένα παιχνίδια, ενώ το υψηλότερο κέρδος από ένα στημένο ματς ήταν 140.000 ευρώ.

Συνολικά υπάρχουν υποψίες πως ήταν στημένα 380 παιχνίδια, στα οποία εμπλέκονται 425 διαιτητές, παράγοντες ομάδες, ποδοσφαιριστές και άλλα άτομα από 15 χώρες. Ανάμεσα σε αυτές σε πρώτη φάση δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε