Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ματσάρα με ανατροπές – Η Αγγλία έστειλε…σπίτι της την Σουηδία

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.
Μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι η Αγγλία που προηγήθηκε αλλά βρέθηκε να χάνει από τη Σουηδία του συγκλονιστικού Μέλμπεργκ, γύρισε το παιχνίδι και πήρε μεγάλη νίκη με 3-2. Φανταστικό γκολ πέτυχε ο Γουέλμπεκ το οποίο έκρινε το ματς. Αποχαιρέτησε το Euro η παρέα του Ιμπραίμοβιτς.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο αγώνας στο Κίεβο είναι με διαφορά ο καλύτερος μέχρι τώρα στο Euro. Οι Άγγλοι πήραν τη μεγάλη νίκη, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ χάρη στα τέρματα του Μέλμπεργκ (το πρώτο έχει χρεωθεί ως αυτογκόλ του Τζόνσον). Πλέον τα “λιοντάρια” ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του ομίλου με την Γαλλία.

Η Αγγλία, σε αντίθεση με το ματς κόντρα στη Γαλλία, μπήκε με επιθετική φιλοσοφία στον αγώνα, πίεσε ψηλά και κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο.
 
Στο 23′ ο Στίβεν Τζέραρντ σέρβιρε στον Κάρολ και ο επιθετικός της Λίβερπουλ με πανέμορφη κεφαλιά άνοιξε το σκορ.
 
Οι Σουηδοί δεν αντέδρασαν στο πρώτο μέρος αλλά το έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο στο δεύτερο. Στο 49′ ο Μέλμπεργκ μετά από σουτ του Ιμπραίμοβιτς έστειλε τη μπάλα προς την εστία με τον Τζόνσον να μην καταφέρνει να απομακρύνει και να τη σπρώχνει στα δίχτυα.
 
Η Σουηδία ήταν σαφώς καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο και 10 λεπτά μετά το γκολ της ισοφάρισης, πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Ο Μέλμπεργκ αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή του Χαρτ, πήρε την κεφαλιά και ολοκλήρωσε την ανατροπή.
 
Οι Άγγλοι δεν τα… έχασαν. Στο 63΄ είχαν τεράστια ευκαιρία με την κεφαλιά του Τέρι να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Ίσακσον, αλλά δεν συνέβη το ίδιο στην επόμενη φάση.
 
Ο Γουόλκοτ, που είχε μπει στο 61′, μετά από κόρνερ βρέθηκε έξω από την περιοχή και με ωραίο σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της Σουηδίας που δεν έβλεπε την πορεία της μπάλας λόγω των σωμάτων που υπήρχαν μπροστά του.
 
Το ματς είχε απίστευτο ρυθμό και η μπάλα ανεβοκατέβαινε με μεγάλη ταχύτητα. Στο 78′ ο Γουόλκοτ που με την είσοδο του στο ματς άλλαξε τα πάντα στην Αγγλία, πέρασε δύο παίκτες σέντραρε στον Γουέλμπεκ και ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με φανταστικό τακουνάκι έδωσε τη μεγάλη νίκη στα “Λιοντάρια”.

Σουηδία: Ίσακσον, Γκράντκβιστ (66′ Λούστιγκ), Μέλμπεργκ, Όλσον Γ., Όλσον Μ., Λάρσον, Σβένσον, Κάλστρομ, Ελμ (81′ Βίλελμσον), Ιμπραΐμοβιτς, Ελμάντερ (80′ Ρόζενμπεργκ)

Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Τέρι, Λέσκοτ, Κόουλ, Μίλνερ (61′ Γουόλκοτ), Τζέραρντ, Πάρκερ, Γιανγκ, Κάρολ, Γουέλμπεκ (89′ Τσάμπερλεϊν)

Η βαθμολογία

1. Γαλλία 4
2. Αγγλία 4
3. Ουκρανία 3
4. Σουηδία 0

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε