Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μάχη “αιωνίων” στο ΣΕΦ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό (21:45) σε ένα ματς που θα κρίνει την πρωτιά στην κανονική περίοδο και το πλεονέκτημα στα πλέι-οφ. Χωρίς Νεστέροβιτς οι “ερυθρόλευκοι”. Αμφίβολος ο Νίκολας για τους “πράσινους”.

Στους γηπεδούχους αρκεί απλή νίκη για να κάνουν το απόλυτο αφού ήδη τρέχουν ένα σερί 24-0 και να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι χρειάζεται να καλύψουν και την διαφορά του πρώτου αγώνα (61-65), ώστε να πάρουν αυτοί το πλεονέκτημα.
 
Ο Ολυμπιακός πάει πληγωμένος στο ντέρμπι. Δεν είναι ο μόνο ο πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρωλίγκα αλλά και ο τραυματισμός του Νεστέροβιτς που στερεί αρκετές επιλογές από τον Ιβκοβιτς στο σετ παιχνίδι. Ο 35χρονος άσος ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, καθώς είχε 17 πόντους (5/5 βολές, 6/8 δίποντα), 4 ριμπάουντ και 1 τάπα σε 22 λεπτά κάνοντας εξαιρετική δουλειά στην άμυνα και την επίθεση, όμως αυτή τη φορά θα λείπει. Ο Γιάννης Μπουρούσης θα επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος για την αντικατάστασή του, ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πιθανώς θα χρειαστεί να προσφέρει για αρκετά λεπτά στο «5» και ο παροπλισμένος μέχρι πρότινος Ανδρέας Γλυνιαδάκης να δώσει λύσεις από τον πάγκο.
 
Ο Παναθηναϊκός πάει με σαφώς καλύτερη ψυχολογία. Η πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα έχει δώσει φτερά στα πόδια των παικτών του, ενώ όπως έχουν δείξει και στο παρελθόν το ΣΕΦ δεν τους τρομάζει. Ο Ντρου Νίκολας ξεπέρασε το διάστρεμμα που είχε υποστεί στον τέταρτο αγώνα της σειράς των προημιτελικών της Ευρωλίγκας αλλά ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και η συμμετοχή του θα ξεκαθαρίσει λίγο πριν το τζάμπολ, ενώ σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου ο Άλεξ Μάριτς είναι παρών και ο Δημήτρης Διαμαντίδης υγιής.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Γκόντας, Τανατζής και Χριστοδούλου.
 
Η αναμέτρηση ξεκινά στις 21:45 και την εξέλιξη της θα μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά λεπτό προς λεπτό από το NewsIt.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε