Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαχλάς: Δεν μπορεί να υποβιβάσει τον ΟΦΗ η Uefa – Θα φτάσουμε στα άκρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Για όλες τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα της αδειοδότησης του ΟΦΗ μίλησε ο πρόεδρος των Κρητικών που επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον ρώσικου ομίλου για την αγορά της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Μαχλά στο “Έθνος της Κυριακής”:

– Στον φάκελό σας υπήρχαν περιπτώσεις που φαίνεται να εξοφλήσατε εκπρόθεσμα;
“Με τους Σφακιανάκη, Σουλεάπ και Πίρσμαν κάναμε διακανονισμό. Στον τελευταίο καθυστερήσαμε την τελευταία δόση, αλλά ήταν εκτός χρονικού ορίου της αδειοδότησης. Ο Μάουρερ ξέρετε τι μας είπε όταν τον βρήκαμε στη Γερμανία; ”Σας ευχαριστώ που εσείς δεν με ξεχάσατε”. Να ρωτήσω όμως κάτι. Γιατί δεν μπήκαν στον κόπο να γράψουν την έκθεση τη μέρα που μας έκοψαν; Επίσης, ειπώθηκε πως ο ΟΦΗ δεν είναι βιώσιμη ομάδα. Με 60 εκατ. ευρώ περιουσία σε ακίνητα και γεμάτες εξέδρες σε κάθε ματς; Και είναι βιώσιμη μια ομάδα που κόβει 200 εισιτήρια και δηλώνει συμβόλαια με 5.000 και 10.000 ευρώ; Αυτή η ομάδα, όμως, ήταν που καιρό πριν διέρρεε πως ο ΟΦΗ δεν θα πάρει την άδεια”.
– Θεωρείτε πως υπήρξαν μαγειρέματα;
“Σαφέστατα. Ο φάκελος είναι πλήρης. Τον διάβασαν επιφανειακά. Μου το παραδέχτηκε άνθρωπος-κλειδί σ’ αυτή την υπόθεση. ”Του ρίξαμε μια ματιά στα γρήγορα”, μου είπε. Αν τον αποκαλύψω όμως θα με βγάλει τρελό, διότι δεν έχω αποδείξεις”.
– Το πρόβλημά σας είναι ”γιατί τιμωρούν εμάς και όχι τους άλλους”;
“Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε κανέναν. Το δίκιο μας ψάχνουμε. Μας φορτώνουν ένα έγκλημα που δεν κάναμε”.
– Οι φορολογικές ενημερότητες της ΠΑΕ ΟΦΗ είναι απολύτως εντάξει;
“Και με το παραπάνω. Υπάρχει διαβεβαίωση από τη ΔΟΥ και το ΙΚΑ”.
– Αν συσταθεί νέα επιτροπή από την ΕΠΟ και κρίνει ότι δεν δικαιούστε αδειοδότηση, θα την αποδεχτείτε;
“Βεβαίως, θα την αποδεχτούμε. Αλλά είμαστε σίγουροι πως όποια έντιμη επιτροπή ανοίξει τον φάκελο, θα μας δικαιώσει”
– Οταν ζητάτε από την ΕΠΟ να ανοίξει όλους τους φακέλους τι σας απαντούν;
“Να μη μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι…”.
– Ξέρετε αν υπάρχουν ΠΑΕ που έχουν παρανομήσει;
“Αν δείτε τους ισολογισμούς των ομάδων, θα καταλάβετε τι σημαίνει χρέος. Γι’ αυτό λέμε να ανοίξουν οι φάκελοι. Πρώτα του ΟΦΗ, κι αν δεν πληροί τις προδιαγραφές, ας μας ρίξουν στη Δ’ Εθνική”.
– Θεωρείτε ότι εκβιάζεστε από την ΕΠΟ μέσω UEFA και FIFA για να αποσύρετε την προσφυγή;
“Στα πολιτικά δικαστήρια δεν πήγαμε για αθλητικό λόγο, αλλά για τη σύσταση της συγκεκριμένης επιτροπής, η οποία αποτελείται από μέλη, όπως ο κ. Σμαΐλης, ο οποίος δεν έπρεπε να συμμετέχει διότι συνεργάζεται με άλλες ΠΑΕ. Η UEFA δεν μπορεί να σε υποβιβάσει γι’ αυτό. Δεν φοβόμαστε, είμαστε καθαροί και δεν υποκύπτουμε. Αλλά δεν εκβιάζουμε την ΕΠΟ”.
– Σχετικά με τις απειλές τις οποίες ο κ. Πιλάβιος υποστηρίζει πως δέχτηκε, τι έχετε να πείτε;
“Θα σας πω τι είπε σε μένα. Μου τηλεφώνησε από το εξωτερικό και μου είπε πως ”με πήραν από ένα κανάλι και μου ανέφεραν πως κάποιοι φεύγουν από την Κρήτη με σκοπό να με σκοτώσουν”. Και του απάντησα ”Να πας στον εισαγγελέα και εγώ θα είμαι μαζί σου. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από το ποδόσφαιρο και τον ΟΦΗ”.
– Με τις δικαστικές σας ενέργειες έχετε φρενάρει τα play off. Σας νοιάζει ή όχι;
“Η ΕΠΟ μπορεί να βρει μια λύση να πραγματοποιηθούν τα play off και μετά από τη δίκη θα δούμε αν μπορούμε να συμμετάσχουμε”.

– Αν δεν δικαιωθείτε στα πολιτικά δικαστήρια, θα συνεχίσετε κι άλλου τον δικαστικό αγώνα;
“Θα φτάσουμε στα άκρα. Ούτε οι απειλές της FIFA μπορούν να μας σταματήσουν”.
 

– Γιατί δεν προσφύγατε στο CAS;
“Πέρσι δώσαμε 50.000 ευρώ για να μας πουν ότι η ΕΠΟ είναι αρμόδια. Ενώ φέτος η ΕΠΟ παρέπεμψε τα Τρίκαλα στο Εφετείο. Αυτό κάναμε κι εμείς”.
– Θεωρείτε ότι σας ενέπαιξε ο Πιλάβιος;
“Εμένα προσωπικά με έχει κοροϊδέψει. Μέσα σ’ όλα τα άλλα, τον παρακάλεσα να διαβάσει τον φάκελο, με την ησυχία του στο σπίτι. ”Εντάξει, Νίκο, θα το κάνω”, μου είπε, αλλά είμαι σίγουρος πως δεν το έκανε. Ομως δεν τον θεωρώ ανήθικο. Πιστεύω πως είναι έντιμος, αλλά έχει κακούς συνεργάτες. Εκτός κι αν δεν κάνει αυτός κουμάντο”.
– Πώς καταφέρατε να μαζέψετε δύο εκατ. ευρώ, όπως εσείς ο ίδιος δηλώνατε ότι χρειάζεστε, προκειμένου να εξοφλήσετε παλιές υποχρεώσεις;
“Ηταν λιγότερα από δύο εκατ. ευρώ και συνεισφέραμε όλοι μας, αλλά ένας άνθρωπος που πονάει κι αυτός τον ΟΦΗ έκανε μια κίνηση παραπάνω”.
– Αν δικαιωθείτε πως θα επιλύσετε το οικονομικό πρόβλημα της ΠΑΕ;
“Ποντάρουμε στα έσοδα από τη Super League, κάνοντας βέβαια μια σφιχτή πολιτική”.
– Αληθεύει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ρώσους επιχειρηματίες για την αγορά της ΠΑΕ;
“Εχουμε δεχτεί κάποια κρούση από έναν ρωσικό όμιλο που δραστηριοποιείται σε Κρήτη και Κύπρο, αλλά μ’ όλα αυτά τα προβλήματα δεν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε”.
– Υπήρξε κάποια στιγμή που είπατε ”φτάνει ως εδώ”;
“Εκεί που απογοητεύτηκα ήταν στα Γιάννινα. Ο τρόπος που χειρίστηκε αυτό το επεισοδιακό ματς ο διαιτητής με έκανε να συνειδητοποιήσω πως κάτι βρωμάει. Οχι στα Γιάννενα, στο σύστημα. Εγώ όμως δεν θέλω να αλλάξω, ούτε και να γίνω ένα με τον υπόκοσμο”.
– Δεν είναι υπερβολικές οι αντιδράσεις των οπαδών του ΟΦΗ, με την απαγόρευση απόπλου και κατάπλου των πλοίων, τις φωτιές στη ΔΟΥ, σε εποχή, μάλιστα, γενικευμένης αγανάκτησης;
“Τα καταδικάζουμε. Αλλά καταλαβαίνω τους οπαδούς μας. Είναι αγανακτισμένοι”.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε