Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μαχλάς: “Κινδύνεψαν ζωές. Νιώθω αηδία”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αηδιασμένος δήλωσε ο Νίκος Μαχλάς, μετά τα χθεσινά επεισόδια στο ματς της ομάδας του με τον ΠΑΣ. “Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα παραιτηθώ”, είπε ο πρόεδρος του ΟΦΗ.

Ο Νίκος Μαχλάς τόνισε ότι η χθεσινή στιγμή ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση της καριέρας του στο ποδόσφαιρο και αναρωτήθηκε: “Έπρεπε να σκοτωθεί άνθρωπος για να διακόψουν το ματς;”

Συνελήφθησαν 2 σεκιούριτι-Αναζητείται ο οπαδός του ΠΑΣ


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Μαχλά, στο Sentragoal 103.3:


Για την αντίδραση του ΟΦΗ για τα χθεσινά επεισόδια στα Γιάννενα:
«Τηρήσαμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που χρειάζεται σαν ΠΑΕ ΟΦΗ. Νιώθω πολύ πικραμένος, όχι από τους διοικούντες του ΠΑΣ Γιάννενα, μας φέρθηκαν φοβερά. Αυτά που έγιναν στο ματς κι αυτά που έκανε ο διαιτητής είναι απαράδεκτα. Κινδύνεψαν ποδοσφαιριστές, άνθρωποι, ζωές. Εκείνη τη στιγμή ένιωθα πως ήμουν σε πόλεμο και όχι σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Είναι ντροπή όταν γίνονται συστάσεις μια φορά, δύο φορές, την τρίτη μπαίνει φίλαθλος στον αγωνιστικό χώρο και ο διαιτητής δεν σταματά τον αγώνα. Εκείνη τη στιγμή ένιωσα τη μεγαλύτερη απογοήτευση όσα χρόνια έπαιζα ποδόσφαιρο και όσο καιρό έχω τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ».

Για το ότι δεν αποχώρησε χθες ο ΟΦΗ από το γήπεδο:
«Ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε από το γήπεδο, όμως συμβουλευθήκαμε πως αν το κάναμε αυτό, που έπρεπε να το κάνουμε, θα είχαμε άλλες κυρώσεις. Αφού υπήρχε αστυνομικός διευθυντής και εισαγγελέας στο γήπεδο, αυτοί ρίσκαραν πάρα πολύ γι’ αυτό το ματς και είναι οι υπεύθυνοι για την διεξαγωγή του αγώνα. Αν ο φίλαθλος που μπήκε μέσα ή οι φίλαθλοι που ήταν πίσω από τον διαιτητή και φορούσαν τα κόκκινα και κίτρινα διακριτικά δήθεν πως ήταν σεκιούριτι, που αυτοί κάνανε τα πάντα, αν κάποιος λοιπόν κρατούσε ένα αιχμηρό αντικείμενο, τι θα γινόταν;

Έπρεπε να σκοτωθεί άνθρωπος για να διακοπεί το ματς; Δεν έχω τίποτα με το σωματείο του ΠΑΣ. Εγώ πάω παραπέρα. Δεν μπορεί οι κύριοι του Ελληνικού ποδοσφαίρου να μην παίρνουν μέτρα. Δεν μπορεί να συνεχίζεται ένα ματς και να ρισκάρονται ζωές. Να γίνονται συστάσεις μία και δύο και τρεις φορές, να υπάρχει μια κόλαση σ’ ένα γήπεδο ενώ έπρεπε να είναι γιορτή με δυο ιστορικές επαρχιακές ομάδες.

Έχουμε μιλήσει με τους νομικούς μας. Το λιγότερο είναι η ένσταση. Νιώθω προσωπικά αηδία και συγγνώμη για την έκφραση γι’ αυτά που συμβαίνουν. Νιώθω πως ίσως πρέπει να αποχωρήσω από τη θέση αυτή. Τέτοια γεγονότα πάνε το ποδόσφαιρο πίσω. Σαν σωματείο νιώσαμε και πέρυσι μεγάλες απογοητεύσεις από τους διαιτητές, που είναι και διεθνείς και παίζουν σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Έγιναν ποδοσφαιρικά εγκλήματα και δεν το λέω επειδή πρόεδρος μίας ομάδας και το λέω για το συμφέρον της. Όλη η Ελλάδα πέρυσι είδε όσα έγιναν. Νιώθω αηδία. Έχω σκεφτεί από χτες ως σήμερα που πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είμαι εν βρασμό ψυχής. Υπάρχουν διαιτητές που μπορούν να βοηθήσουν, η ΚΕΔ, αφήνουν το παιχνίδι να εξελιχθεί; Τι κερδίζουν;».

Για τα οικονομικά προβλήματα του ΟΦΗ: «Προβλήματα οικονομικής φύσεως υπάρχουν σ’ όλες τις ομάδες. Ο ΟΦΗ είναι μια πολυμετοχική ομάδα και παλεύουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Είμαστε άξιοι σ αυτό που κάνουμε. Δεν είναι μια δικαιολογία αυτό. Συνέχισα στην ομάδα και είμαι πρόεδρός της γιατί είναι ιδέα, την αγαπάω, έχει προσφέρει χαρές στην Κρήτη και σ’ όλη την Ελλάδα. Είμαστε μακράν η πρώτη επαρχιακή ομάδα σε επιτυχίες.

Γιατί όλοι αυτοί της φέρονται έτσι, μ’ αυτόν τον τρόπο; Επειδή χρωστά κάποια λίγα χρήματα σε ποδοσφαιριστές; Όλες οι ομάδες χρωστάνε. Νιώθω αγανάκτηση για όλα. Αντί να προοδεύσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και η επαρχία να πρωταγωνιστεί, θέλουν να παίζουν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και από την Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ. Εκεί θέλουν να το καταντήσουν».

Για το μέλλον του στην προεδρία των Κρητικών:
«Είμαι πολύ στεναχωρημένος, πολύ αηδιασμένος. Δεν ξέρω ακόμη. Το πιο πιθανό είναι να σταματήσω να διοικώ την ομάδα, χθες ήταν η χειρότερη βραδιά μου. Θα αποφασίσω εντός της ημέρας τι θα κάνω».

Για τον “πόλεμο” που γίνεται στον ΟΦΗ:
«Είναι άδικος ο πόλεμος που μας γίνεται. Στα πλέι οφ οι διαιτητές ρήμαξαν την ομάδα πέρυσι, ενώ μαχόταν να ανέβει στην Α’ εθνική, αλλά που ήταν οι υπεύθυνοι; Σ’ αυτή τη χώρα πρέπει να δουλεύεις στο παρασκήνιο; Όταν είσαι ηθικός άνθρωπος, δεν υπάρχεις. Έτσι λένε ?δεν υπάρχει αυτός, είναι ηθικός?. Πρέπει να δουλεύεις υπόγεια; Δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι στον ΟΦΗ, δεν έχουμε μάθει έτσι. Αυτή είναι η πραγματικότητα, το αισθάνομαι. Το έχω νιώσει πέρυσι ειδικά στα πλέι οφ, εκεί όπου μας διέλυσαν».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε