Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Μαύρος: Μίκρυναν πολύ την ΑΕΚ

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Φανερά απογοητευμένος ο άνθρωπος που τίμησε όσο λίγοι την φανέλα της ΑΕΚ, μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα και τόνισε πως η λύση είναι η ενεργοποίηση των μετόχων.

Αναλυτικά ο παλαίμαχος επιθετικός της Ένωσης μίλησε για:

-τα λάθη που έφεραν την ΑΕΚ στην τωρινή κατάσταση: «Έχουν γίνει πολύ κακοί χειρισμοί τα τελευταία χρόνια και για το λόγο αυτό έχουμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Έγιναν λάθος επιλογές σε παίκτες και προπονητές. Όλα αυτά είχαν επίπτωση στην εικόνα της ομάδας, καθώς οι επιλογές των προσώπων, ακόμη και για άλλες θέσεις, είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε ένα σύλλογο. Υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι σε διάφορες θέσεις που δεν ξέρουν καλά το ποδόσφαιρο και αυτό δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την κατάσταση».
 
-την επαφή που είχε παλαιότερα με τον Σταύρο Αδαμίδη: «Είχαμε κάνει μία κουβέντα, που ήταν από μέρους της διοίκησης μια διερευνητική επαφή για να διαπιστώσουν τις προθέσεις μου. Πρέπει όμως να υπάρχει η ενεργή συμμετοχή των μετόχων για να πάει μπροστά η ομάδα. Δεν γίνεται τίποτα χωρίς αυτό. Δεν είναι δυνατό να είσαι σε μια ομάδα, να σου ανήκει και να μην είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις που υπάρχουν. Να μην πληρώνεις τους παίκτες και μετά να ζητάς από αυτούς να είναι συνεπείς στις δικές τους υποχρεώσεις».
 
-την εποχή της διοίκησης Ντέμη Νικολαΐδη: «Σίγουρα τότε υπήρχε καλύτερη ομάδα από αυτή που έχει τώρα η ΑΕΚ. Αλλά και τότε, από ένα σημείο και μετά αντί να ανεβαίνει επίπεδο άρχισε να κατεβαίνει. Η ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη ομάδα και τα τελευταία χρόνια τη μικραίνουν οι κινήσεις που γίνονται. Αν είσαι στη διοίκηση και δεν επιτυγχάνει η ΑΕΚ τους στόχους της, έχεις αποτύχει. Είναι ‘άλογο κούρσας’. Δεν κέρδισες, τελείωσες. Έχει 17 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα και πάει για 18. Δεν είναι δυνατόν. Βράζω, όπως έβραζα κι όταν ήμουν παίκτης. Όταν χάνουμε, δεν το αντέχω. Αισθάνομαι άσχημα όταν βλέπω την ΑΕΚ έτσι. Παρακολουθώ τους αγώνες και δεν ξέρω τι να κάνω. Την ομάδα αυτή την αγαπάω και δεν θέλω να υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις».
 
-το περίφημο γυάλισμα των παπουτσιών: «Για μένα δεν είναι λύση αυτή. Αν ο Κωστένογλου έχει διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα ιεραρχίας και σεβασμού ανάμεσα στους παίκτες, πρέπει πρώτος από όλους να δίνει αυτός το παράδειγμα. Αν όντως δεν υπάρχει σεβασμός, θα έπρεπε να τους μιλήσει και να βρει έναν άλλο τρόπο για να τους δείξει ποιο είναι το σωστό. Όχι να τους πει ‘γυαλίστε τα παπούτσια των παλιών’. Αντίθετα, ήταν πολύ σωστή η απόφασή του για έξτρα προπόνηση των παικτών που χρειάζονται ατομική βελτίωση. Αυτό το επικροτώ. Μάλιστα ο Κωστένογλου ίσως να αδίκησε τον εαυτό του γιατί μία πολύ σωστή απόφαση επισκιάστηκε από το γυάλισμα των παπουτσιών».
 
-τη δημόσια αντιπαράθεση Αδαμίδη με Δέλλα και Λυμπερόπουλο: «Όπου φτώχεια και γκρίνια. Αυτό ξέρω εγώ. Δεν είναι εικόνα αυτή, να αντιδικούν οι παίκτες με τον πρόεδρο. Πρέπει ό,τι θέλουν να το λένε μεταξύ τους και όχι με αυτόν τον τρόπο».
 
-το ενδεχόμενο να εμπλακούν οι παλαίμαχοι και ο ίδιος: «Αν υπάρχει ρόλος και θέση που μπορώ να βοηθήσω, ευχαρίστως θα το έκανα. Μόνο όμως με αυτές τις προϋποθέσεις. Όχι για οτιδήποτε άλλο που δεν το θέλω. Προβολή και τέτοια πράγματα. Και για να γίνει αυτό, πρέπει κάποιος να με καλέσει. Δεν θα σηκώσω εγώ το τηλέφωνο για να το ζητήσω. Δεν είναι του χαρακτήρα μου αυτά. Σίγουρα συζητάω με πρώην παίκτες τα όσα συμβαίνουν στο σύλλογο και δεν έχει σημασία να πω ποιοι είναι αυτοί. Πολλά παιδιά, με τη δική τους ιστορία ο καθένας. Δεν είμαστε όμως καρεκλοκένταυροι. Θέλουμε να πάμε για να βοηθήσουμε και να υπάρχει στήριξη από τους μετόχους. Βέβαια, το θέμα έχει πάει πλέον σε δύο μετόχους που μόνο αυτοί απέμειναν, αλλά δεν θα πληρώσει η ΑΕΚ ασυνεννοησίες του παρελθόντος. Αν είναι να εμπλακούν, θα πρέπει να γίνει με το σωστό τρόπο. Να γίνει αυτό για να βοηθήσουν, αλλά το ζητούμενο είναι τι κάνει η κεφαλή μιας ομάδας. Να μπει κάποιος μπροστά και να στηρίξει οικονομικά. Αυτό είναι βασικό».
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε