Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Με 100.000 δολάρια πλήρωσε την “εντολή” στον Μάσα η Ferrari

Δουλέψαμε για την ομάδα δήλωσε ο Φερνάντο Αλόνσο, ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι αγωνοδίκες έκριναν ένοχη τη Ferrari για την οδηγία που έδωσε στον Φελίπε Μάσα και της επέβαλαν πρόστιμο 100.000 δολάρια, ενώ παρέπεμψαν την υπόθεση στο Παγκόσμιο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Αν και ο Στέφανο Νομενικάλι προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα δεν μπόρεσε να πείσει τους αγωνοδίκες οι οποίοι εξέτασαν προσεκτικά το team radio αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο Αλόνσο πέρασε τον Μάσα.

Θυμίζουμε ότι στον 48ο γύρο ο μηχανικός του Μάσα ακούστηκε από το team radiο να λέει στον Βραζιλιάνο: “Ο Φερνάντο είναι πιο γρήγορος από εσένα, κατάλαβες τι σου είπαμε;”

Λίγο αργότερα ο Μάσα έκοψε ταχύτητα και ο Αλόνσο τον πέρασε. Η Ferrari θα κληθεί να πληρώσει 100.000 δολάρια ενώ δεν αποκλείεται να έχει και περιατέρω κυρώσεις αφού η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Παγκόσμιο συμβούλιο μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο κανονισμός πλέον είναι ξεκάθαρος και απαγορεύει ρητά οποιαδήποτε οδηγία για προσπέρασμα μεταξύ των teammate. Οι ομάδες έχουν βρει άλλους τρόπους να επικοινωνούν αλλά αυτοί οι τρόποι εύκολα γίνονται αντιληπτοί από τους αγωνοδίκες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε