Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Με άριστα το… Ζέκα!

ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR
ΦΩΤΟ GAZZETTA.GR

Ο πρώτος στόχος που είχε στη ζωή του ήταν να τελειώσει το σχολείο. Ίσως γι’ αυτό πάντα ο Ζέκα να ήθελε τον… δάσκαλό του!

Class of ’88!

Ο Χοσέ Βιριάτο δεν κατόρθωσε ποτέ να κάνει τη μεγάλη καριέρα του προπονητή που ονειρευόταν. Έμοιαζε περισσότερο με έναν συγγραφέα, ο οποίος δεν κατόρθωσε να γράψει ένα best seller, ωστόσο κυκλοφόρησε δυο-τρία βιβλία άξια λόγου. Ο Πέντρο Σάντος ήταν το ένα. Ο Ντιόγκο Σαλομάο το δεύτερο. Και ο Ζοσέ Κάρλος Γκονσάλβες Ροντρίγκες το τρίτο. Χωρίς η αρίθμηση να σχετίζεται με χρονολογική σειρά ή με την αξιολόγηση των… έργων του. Η χρονιά του 1988 ήταν ξεχωριστή και η σεζόν του 2010 αξιομνημόνευτη για την άσημη Casa Pia. Εκεί, όπου βρέθηκε κατά τύχη σε παιδική ηλικία ο τρίτος της παρέας που λέγαμε. Ο Ζέκα, όπως του το κόλλησαν από μικρό, αφού η γειτονιά του έσφυζε από Χοσέ Κάρλος!

«Θυμάμαι ότι πήγαινε εκεί προπόνηση ένας συμμαθητής μου στο νηπιαγωγείο. Μου είπε μια μέρα να πάμε μαζί και από τότε κόλλησα». Το ποδόσφαιρο θα έμπαινε από τότε στη ζωή μου μικρού, που γεννήθηκε στις 31 Αυγούστου του 1988 στη Λισσαβώνα και μεγάλωσε με εικόνες από τη Σπόρτιγκ, ομάδα την οποία υποστηρίζει στην πατρίδα του. Είδωλό του ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν και ο… εχθρός Ρούι Κόστα, ενώ όνειρο – το οποίο ακόμα κρατάει – η φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr

“Το εγχείρημα της Παναθηναϊκής Συμμαχίας δεν καρποφόρησε”

Τσαμπουκάς του Τζιμπρίλ Σισέ με οπαδό της ΚΠΡ

Η μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού και ο…κόκκινος πυρετός του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε