Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Με εξοντωτική τιμωρία κινδυνεύει ο Ολυμπιακός!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μόνο για την διακοπή του αγώνα με υπαιτιότητα των “ερυθρόλευκων” η ποινή που προβλέπεται από τον κανονισμό του ΕΣΑΚΕ είναι αφαίρεση δύο βαθμών και δύο ή τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών τη νέα σεζόν.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι Πειραιώτες θα μάθουν και την βαριά “καμπάνα” του αθλητικού δικαστή για όλα όσα συνέβησαν πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα στο ΣΕΦ και κατεγράφησαν στο φύλλο αγώνα.

 
Η συνολική ποινή αναμένεται να είναι πολύ βαριά και να θέσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό νοκ-άουτ από την διεκδίκηση της πρώτης θέσης της επόμενης περιόδου. Εκτός εάν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι κάνουν πράξη όσα έλεγαν σε πρόσφατη ανακοίνωση τους και δεν κατεβάσουν την ομάδα στο επόμενο πρωτάθλημα.
 
ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

“Ο αγώνας καθυστέρησε να ξεκινήσει κατά 40 λεπτά γιατί οι οπαδοί του Ολυμπιακού, έριχναν κροτίδες, μπουκάλια και δεν επέτρεπαν την προθέρμανση του Παναθηναϊκού. Κατά τη διάρκεια του αγώνα συνέβησαν τα εξής:

– Επεσαν κροτίδες από την πλευρά των οπαδών του ΟΣΦΠ στο α` δεκάλεπτο (8:40, 8:25, 5:51, 5:27, 2:35) στο β` δεκάλεπτο (7:18, 7:10, 2:02, 1:38) στο γ` δεκάλεπτο (7:45, 3:03).

– Επεσαν κροτίδες, μπουκάλια και κέρματα στο α` δεκάλεπτο (5:45) στο τρίτο δεκάλεπτο (6:15, 2:31) και κατά την αποχώρηση της ομάδας του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο συνέχιστηκε η ρίξη αντικειμένων στο 6:26 πριν τη λήξη και στο 5:02, εκεί που έγινε η διακοπή του αγώνα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, παρατηρήθηκαν ρίξεις μπουκαλιών, 1:03 πριν την λήξη, πολλά μπουκάλια και έγινε η τελική αποχώρηση στα αποδυτήρια.

– Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων δεκαλέπτων έγινε χρήση λέιζε από οπαδούς του ΟΣΦΠ, ενημερώθηκαν οι παράγοντες και έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα.

– Οπαδοί του ΟΣΦΠ τραγουδούσαν υβριστικά συνθήμα (…). Στο 5:02 του τρίτου δεκαλέπτου οπαδοί του ΟΣΦΠ έριξαν στον πάγκο του Παναθηναϊκού φωτοβολίδα, μάρμαρα, μπουκάλια, κέρματα, αναπτήρες και κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα, παικτών, παραγόντων, προπονητών και όλων των συμμετεχόντων. Στο σημείο αυτό αποχωρήσαμε στα αποδυτήρια και ζητήσαμε την εκκένωση του γηπέδου. Μετά την πάροδο 30 λεπτών, η αστυνομία, ο αθλητικός εισαγγγελέας, έκανε έλεγχο του γηπέδου και το 90% των οπαδών είχε αποχωρήσει. Οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν στα πέταλα του γηπέδου. Στη συνέχεια, μίλησε από τα μεγάφωνα του γηπέδου ο αθλητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Μπορούσης, ο οποίος ενημέρωσε τους εναπομείναντες φιλάθλους ότι σε περίπτωση ρίψης οποιουδήποτε αντικειμένου θα διακοπεί οριστικά ο αγώνας εις βάρος του ΟΣΦΠ. Κατόπιν τούτου ο αγώνας ξανάρχισε.

– 1:03 πριν τη λήξη και ενώ το σκορ είναι 69-76 οι εναπομείναντες φίλαθλοι του ΟΣΦΠ ξανάρχισαν τη ρίξη αντικειμένων, όπως κροτίδες, μπουκάλια νερού, κομπολόι, κέρματα και ένα κάθισμα στο χώρο της γραμματείας. Στο σημείο αυτό αποχωρήσαμε στα αποδυτήρια, επειδή κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα όλων των διαγωνιζομένων και ο αγώνας διεκόπη οριστικά και κατακυρώθηκε με υπαιτιότητα του ΟΣΦΠ με 0-20”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε