Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Με εμφατική τεσσάρα στην κορυφή του κόσμου η Μπάρτσα(VIDEO)

ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι Καταλανοί δεν επέτρεψαν στη Σάντος του Νεϊμάρ ούτε να σκεφτεί να τους αμφισβητήσει. Νίκησαν με το εντυπωσιακό 4-0 και κατέκτησαν το 2ο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της ιστορίας τους.

Η συλλογή τίτλων για την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα συνεχίζεται. Ο Ισπανός τεχνικός πανηγύρισε το 13ο τρόπαιο την τελευταία τριετία ενώ ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε σε έξι διαφορετικές διοργανώσεις μέσα στο 2011, κάτι που είχε πετύχει το 2009 ο Πέδρο.

Ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων τελείωσε… νωρίς. Η Μπάρτσα με το εξαιρετικό πλασέ του Μέσι άνοιξε το σκορ στο 17ο λεπτό.

7 λεπτά αργότερα το Τσάβι ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και έδωσε την ευκαιρία στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να ξεκινήσουν το… πάρτι.

Πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους τα πάντα είχαν τελειώσει αφού ο Σεσκ Φάμπρεγκας ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Ο Λιονέλ Μέσι με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε στο 82′ το τελικό 4-0 που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη νίκη ομάδας σε τελικό Διηπειρωτικού μετά το 5-0 της Πενιαρόλ επί της Μπενφίκα το 1961!

Με αυτή τη νίκη οι Ευρωπαϊκές ομάδες έφτασαν τις 26 νίκες έναντι 25 των ομάδων της Λατινικής Αμερικής. Η Ευρώπη κυριαρχεί την τελευταία πενταετία με τις Μίλαν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ίντερ και δύο φορές την Μπαρτσελόνα να κατακτούν το τρόπαιο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε