Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Με φυλάκιση κινδυνεύει ο Ροσέλ!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το ενδεχόμενο φυλάκισης μέχρι και 8 έτη ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, μετά τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στην αθλητική εταιρία του από εισαγγελείς για παράνομα κέρδη από το φιλικό μεταξύ Βραζιλίας – Πορτογαλίας το 2008.

Οι Βραζιλιάνοι εισαγγελείς έχουν σοβαρές ενστάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρία μάρκετινγκ “Ailanto”, η οποία ανήκει στον Ροσέλ, δέχθηκε περί τα 3.500.000 ευρώ δημοσίου χρήματος για να διοργανώσει την αναμέτρηση.

Η εφημερίδα της χώρας “Folha de Sao Paulo”, υποστήριξε την Τρίτη (12/03) ότι 400.000 ευρώ από εκείνο το ποσό κατέληξε σε λογαριασμούς του Ροσέλ στην Ισπανία.

Αν και παρόμοιες τέτοιες υποθέσεις δεν έφτασαν ποτέ στο δικαστήριο, σε αυτήν την περίπτωση οι εισαγγελείς εντόπισαν ένα πλαστογραφημένο έγγραφο το οποίο παρουσιάστηκε ως αποδεικτικό στοιχείο.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Ροσέλ στη Βραζιλία, Αντενόρ Μαδρούγα, χαρακτήρισε “γελοίες” τις κατηγορίες στο “Associated Press”: “Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν κάτω από 2 υποψίες. Η πρώτη σχετικά με το εάν μπορεί η εταιρία του να διαχειριστεί τόσο μεγάλα γεγονότα, η άλλη για το εάν παρουσίασε ψεύτικα έγγραφα για να αποδείξει ότι ήταν σε θέση να προωθήσει αγώνες. Η αστυνομική έρευνα δεν κατέληξε σε συμπεράσματα, αλλά οι εισαγγελείς προχώρησαν ούτως ή άλλως. Οι κατηγορίες είναι γελοίες, δεν είναι τίποτα. Η νομιμότητα της υπόθεσης βασίζεται στο τίποτα”.

Η “Folha” γράφει στο ρεπορτάζ ότι ο τέως πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας, Ρικάρντο Τεϊσέιρα, εισέπραξε 275.000 ευρώ από το φιλικό. Ο Τεϊσεϊρα διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Ροσέλ από την περίοδο που ο τελευταίος ήταν επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της “Nike” στη Νότια Αμερική. Το 2001, σε έρευνες για τη διαφθορά στη χώρα, το βραζιλιάνικο κογκρέσο εντόπισε παραβάσεις στη χορηγία της “Nike” στην εθνική Βραζιλίας, αλλά δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε