Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Με μαν του μαν και τη… βοήθεια του Θεού η Εθνική

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ο Ότο Ρεχάγκελ σκέφτεται να… γυρίσει το χρόνο πίσω, επιστρατεύοντας το μαν του μαν για να αντιμετωπίσει τα αστέρια της Αργεντινής. “Να τους αιφνιδιάσουμε” λένε οι διεθνείς. Κανονικά προπονήθηκαν Τοροσίδης – Καραγκούνης. Ατομικό ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Δείτε το βίντεο.

Ο αγώνας κόντρα στην Αργεντινή αποτελεί πρόκληση για τους παίκτες και το προπονητικό τιμ της Εθνικής ομάδας. Όλοι ελπίζουν να μην είναι το τελευταίο της Ελλάδας στο Μουντιάλ και γι’ αυτό ο Γερμανός τεχνικός ετοιμάζει εκπλήξεις.

Εκπλήξεις όχι στην ενδεκάδα, αλλά στον τρόπο αντιμετώπισης των σουπερ σταρ του Μαραντόνα. Το ασφυκτικό μαρκάρισμα σε όλο το γήπεδο και το μαν του μαν στους κινητήριους μοχλούς της Αργεντινής σκέφτεται να επιστρατεύσει ο Ρεχάγκελ.

Στην προπόνηση της Κυριακής Τοροσίδης και Καραγκούνης έλαβαν κανονικά μέρος, ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις. Αντίθετα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω ενός σφιξίματος στο πόδι αλλά η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία. Ατομικό έκανε και ο Πρίττας που δεν υπολογίζεται από τον Ρεχάγκελ.

Οι παίκτες πάντως ανυπομονούν για το συγκεκριμένο ματς, επιβεβαιώνουν το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και θέλουν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους.

Σάκης Πρίττας: “Κάθε λεπτό είναι δύσκολο όταν δεν αγωνίζεσαι, έχεις την δικιά σου αγωνία, προσπαθείς να βοηθήσεις ακόμη και όταν δεν παίζεις. Στο πρώτο παιχνίδι ήταν δύσκολα τα πράγματα, όμως στο δεύτερο παιχνίδι ήταν διαφορετικά τα πράγματα και περιμέναμε να λήξει και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρώτη μας νίκη.

Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Με υποδέχθηκαν τα παιδιά και ένιωσα άμεσα ότι ανήκω στην ομάδα που νιώθουμε όλοι ως οικογένειά μας. Σε κάθε ευκαιρία κάποιοι ψάχνουν να παρουσιάσουν ένα αρνητικό κλίμα, όπως μετά τον αγώνα με την Νότια Κορέα, αλλά αυτό δεν ισχύει. Το αποδείξαμε και ελπίζω να το αποδείξουμε και στο μέλλον με νικηφόρα αποτελέσματα.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η αμυντική μας λειτουργία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το μηδέν πίσω, όσο το δυνατόν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αν καταφέρουμε να αιφνιδιάσουμε την Αργεντινή θα βλέπουμε το παιχνίδι με καλύτερη ψυχολογία. Σίγουρα είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι για το οποίο έχω προετοιμαστεί στην καριέρα μου και ελπίζω να έρθουν και άλλα στο μέλλον.

Στα πρώτα της παιχνίδια φάνηκε ότι είναι πολύ δυνατή. Έκανε κάποια λάθη αλλά σε κάθε παιχνίδι παρουσιάζονται διαφορετικές αδυναμίες. Σίγουρα δεν είναι στα αδύνατα σημεία η επίθεση οπότε ίσως θα πρέπει να πιέσουμε για να καταφέρουμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Η άμυνά της δεν είναι αντίστοιχη με την επίθεση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν καλή άμυνα.

Υπήρχε συναίσθηση ότι μπορεί να μας χρειαστεί ένα τρίτο γκολ αλλά έπρεπε να το κυνηγήσουμε προστατεύοντας την άμυνάς μας μιας και η Νιγηρία θα κυνηγούσε την ισοφάριση με κάθε τρόπο. Εκείνη την στιγμή στον πάγκο είπαμε ότι προέχει να κρατήσουμε το 2-1 και κατά δεύτερο λόγο να ψάξουμε το τρίτο γκολ. Κάναμε κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να το πετύχουμε. Ίσως γι’ αυτό και δεν έγινε η τρίτη αλλαγή από τον προπονητή μας.

Στέλιος Μαλεζάς: Είναι ένα όνειρο το οποίο βιώνω μαζί με τα παιδιά. Παρακολουθούσα την διαδικασία των προκριματικών και τώρα είμαι χαρούμενος που είμαι μαζί τους. Το πιο σημαντικό είναι οι εμπειρίες που μπορείς να πάρεις, τις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο μέλλον.

Το ότι είναι αδιάφορη η Αργεντινή δεν έχει καμία σημασία. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι είτε αγωνιστικού οι πρωτοκλασάτοι είτε αγωνιστούν οι αναπληρωματικοί. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι και χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια και προσοχή για να έχουμε ελπίδες να περάσουμε στην επόμενη φάση.

Ότι και να μας έχει πει ο Ρεχάγκελ ξέρουμε για την Αργεντινή ότι οι παίκτες της αγωνίζονται στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν καλό παίκτη αλλά έντεκα και πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι όλοι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε