Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Με Ριέρα, “Τόρο” και “Φέτφα” η κορυφή είναι δική του

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI.
Ο Ολυμπιακός αυτή τη φορά ήταν άκρως αποτελεσματικός και επικράτησε εύκολα με 3-0 της Ξάνθης στα Πηγάδια, παραμένοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Φετφατζίδης.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε όπως συνηθίζει επιφύλασσε εκπλήξεις στο βασικό σχήμα. Ο Νικοπολίδης έμεινε στον πάγκο και τη θέση του πήρε ο Πάρντο ενώ άφησε εκτός τον Φετφατζίδη, βάζοντας στο ματς τον Ρόμενταλ.
 
Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυνατά το ματς, χωρίς να εντυπωσιάζουν με την απόδοση τους. Έλεγχαν τον ρυθμό και στο 16′ ευτύχισαν να προηγηθούν.
 
Ο Φουστέρ έκανε όλη τη δουλειά, κράτησε όσο έπρεπε τη μπάλα και σέρβιρε στον Ριέρα ο οποίος πέρασε τον Γκσπούρνινγκ και άνοιξε το σκορ.
 
Μετά το γκολ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και η Ξάνθη σιγά σιγά κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, χωρίς πάντως να μπορεί αν απειλήσει ιδιαίτερα τον Πάρντο.
 
Στο τέλος του ημιχρόνου ο Πόι έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ξάνθης μέχρι εκείνο το σημείο όταν νικήθηκε από τον Βελγοισπανό τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.
 
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι θέλησαν να ισοφαρίσουν νωρίς και έφτασαν μία ανάσα από το γκολ όταν ο Κατόνγκο σούταρε, ο Πάρντο έκανε λάθος και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.
 
Ένα λεπτό μετά από το δοκάρι της Ξάνθης, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 0-2. Ο Μέλμπεργκ πήρε την κεφαλιά και ο Τοροσίδης με όμορφο τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
 
Από εκεί και μετά το ματς είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες για γκολ.
 
Στο 74′ ο Φετφατζίδης που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς, σημείωσε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, λίγες ημέρες μετά το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Εθνικής.
 
Αυτή ήταν η συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού, ο οποίος διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Η Ξάνθη υποχρεώθηκε στην πρώτη της εντός έδρας ήττα και έμεινε στους 5 βαθμούς.
 
Ξάνθη: Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος (57′ Κομεσίδης), Βάλλας, Μπόατενγκ, Τζάγκι, Πόι, Φλίσκας, Κατόνγκο, Πίντο, Στιούαρτ (65′ Μπούγκα), Στρμπα (35′ Μαρσελίνιο).

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Μιραλάς (85′ Πάντελιτς), Ραούλ Μπράβο, Φουστέρ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Ρόμενταλ (54′ Φετφατζίδης), Τοροσίδης, Ριέρα (65′ Χολέμπας).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε