Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Με “Σόφο” η Εθνική – Βασιλακόπουλος: Απαράδεκτη νοοτροπία

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης θα δώσει το “παρών” στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε για την συμπεριφορά των διεθνών που επέλεξαν να μην αγωνιστούν στην εθνική Ελλάδος, ενώ δεν δίστασε να κάνει λόγο για… οργανωμένο σχέδιο αποδυνάμωσης της ομάδας.
 
Μπορεί την Τετάρτη να υπήρξε η πληροφόρηση πως ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης δεν θα δώσει το “παρών” στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας με την Εθνική Ελλάδας, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
 
Ο σέντερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικοινώνησε με τους υπεύθυνους της Ελληνικής ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, τους ενημέρωσε για ένα μικρό πρόβλημα που υπάρχει αλλά τους ξεκαθάρισε ότι θα βοηθήσει την… επίσημη αγαπημένη!
 
Βασιλακόπουλος: Απαράδεκτη νοοτροπία
 
Την έντονη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις των Ελλήνων διεθνών να μην ενισχύσουν την Εθνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Λιθουανία εξέφρασε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.
 
“Είναι απαράδεκτη η νοοτροπία που έχει αναπτυχθεί”, τόνισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, “Libero”, ενώ έκανε λόγο για σκέψεις οργανωμένου σχεδίου αποδυνάμωσης της Εθνικής…
 
“Και στην εθνική ομάδα βλέπουμε τα αποτελέσματα της υπερ-εμπορευματοποίησης, των χορτάτων όπως λέμε. Η Εθνική δεν είναι υποχρέωση, αλλά δικαίωμα γι’ αυτούς… Είναι όμως εθνική υποχρέωση να παίξουν στην Εθνική ομάδα. Κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει και κοιτούν τα συμβόλαιά τους, τα οποία αποτελούν κοινωνική πρόκληση… Είναι απαράδεκτη η νοοτροπία που έχει αναπτυχθεί… Κοιτούν το οικονομικό τους συμφέρον. Τίποτα άλλο. Έφυγαν 6-7 παίκτες του Ολυμπιακού, αυτοί ορκίζονταν στη φανέλα, στις ιδέες. Μόλις τους είπαν να μειωθούν οι αποδοχές τους άρχισαν να φεύγουν”, τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.
 
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΟΚ, αναφέρθηκε σε σκέψεις που κάνει ακόμη και να ενδεχόμενο ύπαρξης σχεδίου αποδυνάμωσης της Εθνικής ομάδας.
 
“Υπάρχουν διαβαθμίσεις. Κάποιοι έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην Εθνική ομάδα, όπως ο Διαμαντίδης, ο Παπαλουκάς ή ο Τσαρτσαρής. Δεν θα έλεγα ότι δικαιούνται να αποχωρήσουν, αλλά δεν μπορώ να τους επιβαρύνω με εκφράσεις βαριές. Είναι αδικαιολόγητοι εν πολλοίς, αλλά έχουν προσφορά. Τώρα νέοι άνθρωποι σου λένε ότι δεν θέλουν να παίξουν, όπως πέρσι ο Μαυροκεφαλίδης που είχε οικογενειακά προβλήματα, έτσι και φέτος. Σκέφτομαι πλέον μην υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αποδυνάμωσης της Εθνική. Το μυαλό μου πάει και εκεί. Είμαι υποχρεωμένος να φτάσω και εκεί… Το σκάφος όμως δεν βυθίζεται και τα νέα παιδιά θα πάνε καλά… Αν δεν είχαμε αυτές τις ελλείψεις θα ήμασταν στο βάθρο”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε