Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Μέλμπεργκ: Να τελειώσω στον Ολυμπιακό με τίτλους

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Σουηδός αμυντικός εξέφρασε την επιθυμία του να κλείσει την καριέρα του στους “ερυθρόλευκους”, ενώ μίλησε για τον Αβράαμ Παπαδόπουλο, τον Μαρινάκη και τον Βαλβέρδε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μέλμπεργκ στην εφημερίδα “Γαύρος”:

Για τις εντυπώσεις του από το ξεκίνημα της χρονιάς: “Η αλήθεια είναι ότι πάμε καλά. Στα τελευταία παιχνίδια πάμε καλά παρόλο στην πρεμιέρα ηττηθήκαμε και υπήρχε μία απογοήτευση. Ήμασταν άτυχοι εκείνη την μέρα, αλλά νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε πιο δυνατοί και να παρουσιαστούμε ακόμα πιο έτοιμοι στα δυνατά παιχνίδια εναντίον του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Έτσι και αλλιώς θα είναι παιχνίδια που θα έχουν πίεση και οφείλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι”.

Για τα ντέρμπι: “Η νίκη στα ντέρμπι παίζει μεγάλο ρόλο. Τόσο για εμάς τους ποδοσφαιριστές, όσο και για τον κόσμο. Η ατμόσφαιρα που υπάρχει στην Ελλάδα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ διαφορετική. Είναι η καλύτερη που έχω δει. Οι οπαδοί εκτιμούν τους παίκτες που δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Οι παίκτες από την πλευρά τους νοιάζονται για τους οπαδούς, την ομάδα και την απόδοσή τους, αλλά δεν μπορείς να εγγυηθείς τα αποτελέσματα. Μπορείς να τα δίνεις όλα, αλλά όχι να υποσχεθείς”.

Για το πως περνάει την μέρα του: “Είμαι αφοσιωμένος στον Ολυμπιακό και στο ποδόσφαιρο. Αυτό κυρίως. Είμαι ένα υπεύθυνο άτομο. Είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό. Ασχολούμαι πολύ με το ποδόσφαιρο και κάνω τα πάντα για να είμαι καλός στα παιχνίδια. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είμαι συγκεντρωμένος, να έχω καλή απόδοση και να κερδίζει ο Ολυμπιακός. Δεν ξέρω αν φαίνομαι άγριος, αλλά μέσα στο παιχνίδι χρειάζεται σοβαρότητα. Δεν έχω πρόβλημα να βγαίνω καμιά φορά έξω. Δεν έχω πάει ακόμη στα ελληνικά νησιά. Θέλω να πάω, να τα δω, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος γι αυτό. Για μένα το πιο σημαντικό είναι τα παιχνίδια και πιστεύω ότι η επαγγελματική συμπεριφορά μου είναι αρκετά καλή σε σχέση με άλλους παίκτες”.

Για την διοίκηση και τον Βαγγέλη Μαρινάκη: “Δεν τον ξέρω προσωπικά αλλά έχουν γίνει πολλές αλλαγές στην διοίκηση. Το πιο σημαντικό για μας ήταν ότι ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και πολλοί έφυγαν επίσης. Έχει έρθει νέος προπονητής, καινούριο τιμ και έχουν αλλάξει πολλά στον τρόπο που προπονούμαστε. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στις τακτικές. Αυτή είναι η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή για μας τους παίκτες. Εμείς προσπαθούμε να μην δίνουμε μεγάλη σημασία στα διοικητικά. Εστιάζουμε περισσότερο στα παιχνίδια. Πέρσι είχαμε πολλές αλλαγές προπονητών, αλλάκοιτάς να μην το σκέφτεσαι και πολύ και προσπαθείς να πάρεις το καλά από τον κάθε προπονητή”.

Για την συνεργασία του με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο: “Είναι ένας καλός παίκτης. Με φυσικά προσόντα, είναι πολύ δυνατός και καλός στο man to man. Είναι ακόμα νέος και έχει εμπειρία για την ηλικία του. Πιστεύω ότι θα γίνει ακόμα καλύτερος. Παίζουμε αρκετό καιρό μαζί, από την προηγούμενη χρονιά και ξεκινήσαμε και αυτή. Γνωρίζουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου”.

Για το μέλλον: “Σε δύο χρόνια θα είμαι 35 και θέλω να κλείσω εδώ την καριέρα μου κερδίζοντας τίτλους με τον Ολυμπιακό”.

Για τον προπονητή: “Αν αλλάζει πέντε φορές το χρόνο ο προπονητής, στο τέλος μπερδεύεσαι. Τουλάχιστον τώρα έχουμε ένα σταθερό προπονητή. Ο Βαλβέρδε είναι πολύ καλός, κάνουμε καλή προετοιμασία, καλή προπόνηση. Είναι σημαντικό ότι δουλεύουμε σκληρά με τον προπονητή και με ευχάριστο τρόπο. Θα πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια”.

Για τον Φετφατζίδη: “Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης. Αρέσει πολύ στους οπαδούς. Έχει ξεχωριστές δυνατότητες και μας έλειπε ένας τέτοιος παίκτης πέρυσι. Μερικές φορές όμως το να μπορείς να τους περάσεις όλους δεν αρκεί. Πρέπει να δουλέψει κι άλλο. Ξέρει κι αυτός τα μειονεκτήματά του και στο μέλλον θα γίνει καλύτερος”.

Το μήνυμά του στους οπαδούς: “Αισθάνομαι ότι οι οπαδοί έρχονται στο γήπεδο για να χαρούν τα παιχνίδια. Έχω συναντήσει κι άλλους οπαδούς που αποδοκίμαζαν από το πρώτο λεπτό και πετούσαν αντικείμενα στον προπονητή πριν καν αρχίσει το παιχνίδι. Είχαν αρνητική ενέργεια. Εδώ όλα είναι διαφορετικά. Είναι σημαντικό για μένα και τους συμπαίκτες μου να ανταποδίδουμε την αγάπη τους και τη στήριξή τους. Είναι δύσκολο να υποσχεθώ κάτι, αλλά θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε όλα τα παιχνίδια”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε