Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μετά την αναβολή… επιτέλους δράση – Παναθηναϊκός vs Ολυμπιακός για την κούπα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πέρασε από “σαράντα κύματα” αυτός ο τελικός, αλλά επιτέλους… έχουμε τζάμπολ! Οι δυο “αιώνιοι” του Ελληνικού αθλητισμού, αναμετρώνται το απόγευμα (18:30 / NewsIt / ΝΕΤ), στον 36ο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας με στόχο τη νίκη και το γόητρο.
Μπορεί αυτός ο τίτλος να είναι ο “μικρότερος” που οι δυο αυτοί σύλλογοι να είχαν στους φετινούς τους στόχους, αλλά από μόνη της μία. μονομαχία “αιωνίων” -και μάλιστα σε τελικό- έχει την δική της αίγλη.
 
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται για έβδομη φορά στην ιστορία του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, με τους «πράσινους» να μετρούν πέντε επικρατήσεις και τους «ερυθρόλευκους» μια, την περσινή.
 
Με αφορμή το τεταμένο κλίμα που είχε διαμορφωθεί στις τάξεις των οπαδών των δυο ομάδων, μετά το μεταξύ του ποδοσφαιρικό ντέρμπι για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας ο αγώνας αυτός ανεβλήθη, αλλά επιτέλους θα έχουμε δράση!
 
Ο… εξάστερος, έρχεται από το θρίαμβο της Βαρκελώνης και στοχεύει στο τρίτο τριπλ κράουν της ιστορίας, ενώ ταυτόχρονα επιθυμεί να πάρει ρεβάνς μετά την περσινή ήττα στον αντίστοιχο τελικό και τις δύο φετινές για την Α1.
 
Απ’ την μεριά τους οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να δημιουργήσουν… κόμπλεξ στον μεγάλο τους αντίπαλο, ενόψει και των πλέι οφ του πρωταθλήματος, όπου θα έχουν και το πλεονέκτημα έδρας.
 
Το «τριφύλλι», που στη 17η συμμετοχή του σε τελικό διεκδικεί τον 13ο τίτλο του, ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία. Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα φορέσει για πρώτη φορά τη νέα της. εξάστερη φανέλα,.
 
Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς που έχει οκτώ κατακτήσεις Κυπέλλου σε δώδεκα παρουσίες σε τελικό, θα παραταχθεί για ένα ακόμη ματς χωρίς τον τραυματία Ράσο Νεστέροβιτς, αλλά θα έχει -τελικά- την βοήθεια του Βασίλη Σπανούλη. Πάντως ο «Ντούντα έχει το. πάνω χέρι κόντρα στον κουμπάρο του, αφού στους δύο τελικούς που τον έχει συναντήσει ως κόουτς της ΑΕΚ (2000-2001) τον έχει κερδίσει.
 
Στο γήπεδο θα βρίσκονται από 900 οπαδοί των δύο ομάδων, ενώ έχουν μοιραστεί 340 ονομαστικές προσκλήσεις. Κατά την προσέλευση στο Ελληνικό θα υπάρχει τριπλή ζώνη ελέγχου από την αστυνομία, ενώ θα γίνεται ταυτοποίηση ανάμεσα στο εισιτήριο (με τα στοιχεία που αναγράφονται σε αυτό) και τον κάτοχό του μέσω επίδειξης ταυτότητας ή άλλου δημοσίου εγγράφου.
 
Τέλος, να τονίσουμε πως μία ώρα πριν το τζάμπολ του μεγάλου αγώνα θα γίνει η κλήρωση για την ανάδειξη των τριών διαιτητών του τελικού. Στην κληρωτίδα θα μπουν οι Παναγιώτης Αναστόπουλος, Ηλίας Κορομηλάς, Σπυρίδων Γκόντας, Γιάννης Φούφης, Γιώργος Τανατζής, Χρήστος Χριστοδούλου, Χρυσόστομος Σχινάς και Αναστάσιος Πηλοΐδης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε