Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μετά το χρυσό ήρθε και το αργυρό!

Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει το δεύτερο του χρυσό μέσα σε λίγες μέρες αλλά και το αργυρό μετάλλιο στις καρδιές μας είναι πάντα…χρυσό!

Μετά το χρυσό στα Ολυμπιακά 10χλμ. ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και στο αγώνισμα του, τα 5χλμ, συνεχίζοντας μια παράδοση που τον θέλει να κατακτά μετάλλιο στην απόσταση για τρία συνεχόμενα παγκόσμια πρωταθλήματα.
 
Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε στη 2η θέση των 5χλμ ανοιχτής θάλασσας σε 56:17.4, στο 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σανγκάης, πίσω από τον Γερμανό Τόμας Λούρτζ, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε 56:16.6 και μπροστά από τον Ρώσο Εβγκένι Ντράτσεφ που κατέκτησε το χάλκινο τερματίζοντας σε 56:18.5.
 
Μετά την κατάκτηση και του αργυρού μεταλλίου στα 5χλμ. ανοιχτής θάλασσας, ο Σπύρος Γιαννιώτης αναφέρθηκε στην κούρσα και τον αντίπαλό του, τον Γερμανό Τόμας Λούρτζ, που κατέκτησε το 7ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων. Από το Μόντρεαλ το 2005 και μετά ο Γερμανός βρίσκεται συνεχώς στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Έλληνας κολυμβητής τόνισε στις δηλώσεις του: “Στα τελευταία 100μ. είχα το προβάδισμα και ήξερα ότι ο Τόμας ήταν πίσω μου. Τότε άρχισε να κάνει την αντεπίθεση του και προσπάθησα να μείνω μπροστά, σκεπτόμενος ότι δεν είχα τίποτα να χάσω. Ήταν πολύ-πολύ σκληρό. Είμαι πολύ χαρούμενος, που τερμάτισα τελικά δεύτερος και χαρούμενος που είμαι πίσω από τον Τόμας και όχι από κάποιον άλλο. Νομίζω ότι κέρδισε τον αγώνα πολύ-πολύ έξυπνα”.

Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής αναφέρθηκε στην τακτική του και τόνισε ότι: “Είναι η τακτική μου να τα δίνω όλα στο τέλος. Είχα αμφιβολίες αν θα κερδίσω προσπάθησα να κάνω το καλύτερο και βεβαιώθηκα ότι ήμουν πρώτος όταν άγγιξα τον τερματισμό. Πριν τον αγώνα πάντως δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να νικήσω, όπως έκανα τα προηγούμενα χρόνια. Ποτέ δεν σκέφθηκα ότι είχα κερδίσει τις προηγούμενες 5 ή 6 ή 7 φορές στη σειρά. Αυτό σου δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση. Κέρδισα όλους αυτούς τους τίτλους, γιατί πήγαινα στην εκκίνηση προσπαθούσα για το καλύτερο και δεν σκεφτόμουν πόσους τίτλους κατακτήσει”.
 

Ο Αντώνης Φωκαϊδης, στην ίδια κούρσα τερμάτισε στην 29η θέση σε 56: 46.0.
 
Στο ίδιο αγώνισμα των γυναικών η Κέλυ Αραούζου ακυρώθηκε.
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε