Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Μέταλιστ… πρωταθλητή! Πέρασε από την Κρήτη ο Ολυμπιακός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με “μπαλωθιά” του Χολέμπας και το πρώτο γκολ του Καζίμ στην Ελλάδα οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν του ΟΦΗ με 2-0 και έδειξαν σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του πρώτου αγώνα αγώνα με την Μέταλιστ στο Χάρκοβο. 8 ματς χωρίς να δεχθούν γκολ σε όλες τις διοργανώσεις συμπλήρωσαν οι Πειραιώτες. Επεισόδια στο φινάλε.

Επεισόδια στο Ηράκλειο – Την “έπεσαν” στον Ορμπάιθ

Βαλβέρδε: Δεν μπορώ να συνηθίσω αυτά που συμβαίνουν

Το LIVE του αγώνα

Οι “ερυθρόλευκοι” πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους μακριά από το “Γ. Καραϊσκάκης” την φετινή σεζόν και από πρώτο λεπτό ανέλαβαν τα ηνία της αναμέτρησης. Η συνεργασία του Ιμπαγάσα με τον Μακούν στην πρώτη τους συνύπαρξη στην ενδεκάδα, στην μεσαία γραμμή, ήταν άψογη, ενώ Μιραλάς, Καζίμ και Αμπντούν εμφανίστηκαν ορεξάτοι στο “Γεντί Κουλέ” και δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΟΦΗ.

Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στους Κρητικούς, με τον Σίσιτς να πλασάρει άουτ από καλή θέση στο 6ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Αμπντούν στο 10΄, ενώ στο 13΄και πάλι ο Αλγερινός βρέθηκε σε θέση βολής και ανάγκασε τον Βεζυρίδη σε δύσκολη επέμβαση. Στο 32΄η κεφαλιά του Τοροσίδη πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ ίδια εξέλιξη είχε η φάση στο 45ο λεπτό. Στη συνέχεια της φάσης ο Χολέμπας έπιασε έναν “κεραυνό” από τα 30 μέτρα στέλνοντας τη μπάλα στα αριστερό γάμα της εστίας του Βεζυρίδη.

Οι Πειραιώτες πήγαν με το προβάδισμα στα αποδυτήρια και επέστρεψαν με ανεβασμένη ψυχολογία στο δεύτερο μέρος. Το σουτ του Μιραλάς στο 53΄πέρασε άουτ και ένα λεπτό αργότερα ο Χολέμπας πέρασε κάθετα τη μπάλα στον Αμπντούν και αυτός σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Καζίμ για το πρώτο γκολ του Τούρκου με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Βαλβέρδε έδωσαν χώρους στον ΟΦΗ, ο οποίος έφτασε κοντά στην ισοφάριση με την “βολίδα” του Ζόρντι Λόπεθ να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μέγιερι. Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν εξαιρετικοί στις αντεπιθέσεις και δημιουργούσαν συνεχώς κυνδίνους. Ο Μιραλάς δεν κατάφερε να προσθέσει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ και το 0-2 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Πλέον οι “ερυθρόλευκοι” στρέφουν το βλέμμα τους στην πρώτη αναμέτρηση με την Μέταλιστ για τους 16 τους Γιουρόπα Λιγκ, την Πέμπτη στην Ουκρανία.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος):
Βεζυρίδης, Πίτσος, Γεωργίου, Σόουζα, Μπούρμπος (71’ λ.τ. Γαλανόπουλος), Βερόν, Ζόρντι Λόπεθ, Χόρχε Λόπεθ, Παπουλής (79’ Μπόντορ), Σίσιτς, Καμπάνταης (71’ Ζορμπάς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Ορμπάιθ, Μακούν, Ιμπαγάσα (76’ Μοντέστο), Αμπντούν (88’ Φουστέρ), Καζίμ, Μιραλάς (85’ Μαρκάνο)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε