Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μέχρι πότε θα σκοράρει ο Σισέ για να κοιμούνται όλοι ήσυχοι;

Μέχρι πότε θα σκοράρει ο Σισέ για να κοιμούνται όλοι ήσυχοι;

Μόνο όσοι μαγεύονται από τη μοναξιά της κορυφής  δεν είδαν τις τρανταχτές αδυναμίες  του Παναθηναϊκού στα Πηγάδια. Ο  οίστρος του Σισέ δεν μπορεί να λειτουργεί ως στάχτη στα μάτια.

Η επικράτηση του προπορευόμενου επί της Ξάνθης, συνιστά μεγάλη βαθμολογική επιτυχία. Δείχνει ότι η ομάδα έχει βρει τους τρόπους να ξεπερνά τα εκτός έδρας εμπόδια. Η, για να το γράψουμε πιο σωστά, έχει βρει τους παίκτες που κάνουν αυτή τη δουλειά. Πρώτος και καλύτερος ο Σιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος σκοράρει συνεχώς χωρίς να αδιαφορεί για το μαρκάρισμα. Δίνει την εντύπωση ότι παράλληλα με το σκοράρισμα τον ενδιαφέρει να νικά η ομάδα. Επειδή λοιπόν, για ομάδα πρέπει να γίνεται λόγος, ο Νίκος Νόμπλιας έχει πολλά πράγματα να κάνει. Η Ξάνθη και πριν δεχτεί το πρώτο γκολ και στη συνέχεια κυριαρχούσε στο γήπεδο. Τι να την κάνεις την κυριαρχία όταν δεν μπορείς να την μετουσιώσεις σε γκολ. Ε, αυτή είναι η διαφορά της ομάδας που προπορεύεται από εκείνη που προσπαθεί να μείνει στην κατηγορία. 

Ωστόσο δεν είναι τιμητικό για τους παίκτες του Παναθηναϊκού να παίρνουν εντολή να κρατήσουν μπάλα αλλά να μην μπορούν να την υλοποιήσουν. Η μισή ευθύνη είναι δική τους και ή άλλη μισή του Νιόμπλια που δεν τους έμαθε πως γίνεται κάτι τέτοιο. Γιατί όταν ο Φλίσκας, ο Πόι και ο Στρμπά κυριαρχούν επί του Καραγκούνη, του Κατσουράνη και του Ζιλμπέρτο Σίλβα, τότε κάτι ανησυχητικό συμβαίνει. Και μην κοροϊδευόμαστε.Πάνω κάτω είναι το ίδιο που συνέβαινε και επί Τεν Κάτε. 

Η διαφορά συνίσταται στο τσουβάλι με τα γκολ που πετυχαίνει ο Σισέ και στην τονωμένη αυτοπεποίθηση. Στοιχεία σημαντικά αλλά ίσως όχι αρκετά για να κοιμούνται ήσυχοι στον Παναθηναϊκό. Ειδικά όταν ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθεί κάποιος Σουάνης να τρυπήσει το κέντρο της άμυνας και να κάνει ζημιά που σε άλλη περίπτωση ίσως αποδειχτεί ανεπανόρθωτη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε