Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Μία πέτρα πέρασε 10 εκατοστά από το κεφάλι του Σμιθ”!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Από θαύμα γλίτωσαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με τον γιατρό της ομάδας, μετυά την επίθεση με πέτρες που δέχθηκε το πούλμαν των “πρασίνων”. “Ο Σμιθ είναι συγκλονισμένος κάθεται μόνος του και δεν μιλάει σε κανέναν”, τόνισε ο Θανάσης Κονίδης. Στον “αέρα” οι τελικοί της Α1 μπάσκετ.

Την ημέρα που γινόταν η τελετή παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στο Παναθηναϊκό Στάδιο κάποιοι ανεγκέφαλοι αμαύρωσαν για ακόμα μία φορά την εικόνα του ελληνικού αθλητισμού. Τι κι αν επρόκειτο να αγωνιστούν οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης; Τι κι αν οι ίδιοι οι αθλητές (οι περισσότεροι) είναι συμπαίκτες στην Εθνική ομάδα και έχουν άριστες σχέσεις μεταξύ τους; Τι κι αν οι -πραγματικοί- φίλαθλοι χειροκρότησαν την επιτυχία του αντίπαλου πριν λίγες στο final-4 της Κωνσταντινούπολης; Όλα αυτά δεν λένε να τα καταλάβουν κάποιοι που εξακολουθούν να “πυροβολούν” το άθλημα με τις περισσότερες επιτυχίες.

Άγνωστοι έστησαν ενέδρα θανάτου στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή του Παναθηναϊκού την ώρα που αυτή που πήγαινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τον πρώτο τελικό της Α1 μπάσκετ. Η επίθεση με πέτρες προκάλεσε τον τραυματισμό των Σμιθ και Περπέρογλου, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου διαπιστώθηκε πως δεν έχουν κάτι σοβαρό.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Λίγη ώρα αργότερα ο γενικός γραμματέας αθλητισμού αποφάσισε την αναβολή της αναμέτρησης και πλέον οι τελικοί της Α1 μπάσκετ βρίσκονται στον “αέρα”. Το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι οι τελικοί να διεξαχθούν με την παρουσία μαθητών στην εξέδρα, ενώ υπάρχει και το… ακραία σενάριο να μην γίνουν καθόλου οι αγώνες.

ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Την ίδια ώρα ο γιατρός του Παναθηναϊκού, Θανάσης Κονίδης αποκάλυψε συγκλονιστικές λεπτομέρειες της επίθεσης. Αναλυτικά όσα είπε στην “ΕΡΑ ΣΠΟΡ”:

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θανάση Κονίδη:

“Πλέον οι δύο παίκτες είναι σε καλή κατάσταση. Μετά την επίθεση αποφασίσαμε να μεταφερθούν άμεσα στο νοσοκομείο καθώς ήταν γεμάτοι αίματα και τα μάτια τους πονούσαν. Ετσι δεν ξέραμε μήπως είχαν μπει θραύσματα από τα σπασμένα τζάμια. Επίσης ζαλίζονταν.

Στο νοσοκομείο τους εξέτασε οφθαλμίατρος και τους έκανε καθαρισμό στα μάτια. Ακόμη τους εξέτασε και ωτορινολαρυγγολόγος καθώς είχαν κάποια θλαστικά τραύματα στη μύτη.

Η πέτρα πέρασε πολύ κοντά από τους δύο παίκτες και θεωρώ ότι σώθηκαν από θαύμα. Το σοκ ήταν τρομερό. Ειδικά για τον Σμιθ από το κεφάλι του οποίου η μία πέτρα πέρασε σε απόσταση μόλις 10 εκατοστών. Ο παίκτης ήταν τρομερά συγκλονισμένος. Να φανταστείτε είχε πέσει κάτω και δεν ήθελε να σηκωθεί για τις πρώτες βοήθειες!

Ακόμη και τώρα δείχνει χαμένος, κάθεται μόνος του και δεν μιλάει σε κανέναν. Ο Περπέρογλου αντιθέτως είναι σε καλύτερη κατάσταση. Αλλωστε ως Ελληνας είναι πιο συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις. Με τον Στράτο κάναμε λίγη παρέα και μιλήσαμε. Μου είπε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτά τα γεγονότα”.

Για το αν οι δύο παίκτες είναι έτοιμοι από ιατρικής πλευράς να αγωνιστούν σε περίπτωση που ο πρώτος τελικός διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, σχολίασε: “Ιατρικά δεν υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι έτοιμοι από ψυχολογικής πλευράς”

Ρεζίλεψαν τη χώρα την ημέρα της τελετής παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας – Ενέδρα με μαρμαρόπετρες στο πούλμαν του Παναθηναϊκού

Ομπράντοβιτς: Φοβάμαι πως θα συμβεί κάτι χειρότερο

Φασούλας: Τι ζόρι τραβάει ο Μπιτσαξής;

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε