Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μήνυση στον Πηλαδάκη για το Arena!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η κατασκευάστρια του “AEL FC ARENA” κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για απιστία και υπεξαίρεση κατά του προέδρου της ΠΑΕ Λάρισας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Real News”, η εταιρεία ΕΡΓΟ 3 κατέθεσε μήνυση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας με τον γνωστό ποινικολόγο, Αλέξη Κούγια, να είναι εκ των δικηγόρων της ΕΡΓΟ.

 
Στις 30/07/09 συστάθηκε κοινοπραξία με την επωνυμία, Κοινοπραξία Ντόντος ΑΤΕ, Καθάριος ΑΤΕΒΕ, ΕΡΓΟ 3 ΑΤΕΕ για την κατασκευή του γηπέδου με τον κύριο Ντόντο να αναλαμβάνει χρέη εκπροσώπου της κοινοπραξίας.
 
Στην συνέχεια ανέθεσε στην ΕΡΓΟ 3 την κατασκευή έναντι αμοιβής 20.892.683,76 ευρώ, ωστόσο γνωστοποιήθηκε στην ΕΡΓΟ 3 αναφορά μη συμμόρφωσης και τελικά την 1η Μαρτίου έλαβε επιστολή έκπτωσης της αρχικής αμοιβής!
 
Ως αποτέλεσμα αυτού, όπως ισχυρίζεται η ΕΡΓΟ 3, η εταιρεία πτώχευσε και κατηγορεί τους κυρίους Πηλαδάκη και Ντόντο πως σκόπιμα κήρυξαν έκπτωτη, ώστε να ιδιωτικοποιηθούν τα οφειλόμενα ποσά και τις εγγυητικές επιταγές!
 
Ο πρόεδρος της Λάρισας στην μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται ως ιθύνων νους των ενεργειών που οδήγησαν στην έκπτωση της κοινοπραξίας, ενώ γίνεται λόγος και για υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία της κοινοπραξίας!
 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΕΛ, δήλωσε στην “Real” πως δεν έχουν καμία βάση οι κατηγορίες: “Τα χρήματα που υποστηρίζει η ΕΡΓΟ 3 πως της οφείλονται δεν προκύπτουν από πουθενά. Η εταιρεία κηρύχτηκε έκπτωτη γιατί δεν ολοκλήρωσε το έργο, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα”.
 
“Στις εργασίες που έχουν ήδη γίνει έχουμε εντοπίσει πλήθος κακοτεχνιών, οι οποίες άπτονται σε θέματα ασφαλείας. Από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο της είχαμε καταβάλει 10 εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν πλήρωνε καν τα συνεργεία. Τα χρέη της Λάρισας ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και η μήνυση αυτή δεν έχει ούτε βάση ούτε λογική”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε