Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μιραλάς: Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Ολυμπιακό

Μιραλάς: Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Ολυμπιακό

Ο Βέλγος στράικερ της Έβερτον μίλησε για την μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό στην αγγλική ομάδα και εξέφρασε την άποψη πως κάποια στιγμή θα επιστρέψει στους Πειραιώτες.

Tα καλύτερα αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Κέβιν Μιραλάς στην εφημερίδα «Φως»:

Όταν πρωτοήρθες στην Ελλάδα, χαρακτηρίστηκες ως παίκτης χωρίς ιδιαίτερη έφεση στο γκολ, αλλά ως κάποιος που τα πήγαινε καλύτερα στο δημιουργικό παιχνίδι. Άλλωστε, την περίοδο 2009/10 με τη Σεντ Ετιέν, δεν είχες πετύχει κανένα τέρμα. Ωστόσο, ήδη από την πρώτη σου χρονιά στον Ολυμπιακό πέτυχες 14 γκολ για να φτάσουμε στην περσινή σεζόν όπου με 20, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Που οφείλεται αυτή η μετεξέλιξη;

«Για μένα ο λόγος είναι ότι δούλεψα πάρα πολύ και ότι αγωνιζόμουν για μια ομάδα που είχε διαμορφώσει το παιχνίδι της έτσι, ώστε να μου έρχονται πολλές μπαλιές στα πόδια, να παίρνω πολλές ασίστ δηλαδή. Είναι γεγονός ότι όταν σκόραρα για πρώτη φορά, ένιωσα μεγάλη αυτοπεποίθηση και από εκεί και πέρα, άρχισα να σκοράρω όλο και περισσότερο».

Τη φετινή κλήρωση του Champions League πώς θα τη χαρακτήριζες για τους πρωταθλητές;

«Μοιάζει πολύ με την περσινή. Ελπίζω ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει κάτι καλός φέτος, είτε καταφέρνοντας να περάσει στην επόμενη φάση, είτε με μία καλή πορεία στο Europa League».

Εσένα θα σου λείψει το Champions League;

«Φυσικά και θα μου λείψει. Το γνώριζα, όμως, αυτό όταν έκανα την επιλογή μου».

Κάνοντας έναν απολογισμό των χρόνων που πέρασες στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα, ποιες στιγμές θα χαρακτήριζες ως τις χειρότερες και ποιες ως τις καλύτερες;

«Καταρχάς για μένα ήταν οι δύο καλύτερες χρονιές που είχα στην καριέρα μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι με τον Ολυμπιακό πανηγύρισα τρεις τίτλους. Το πιο άσχημα για μένα, η χειρότερη στιγμή, ήταν όταν έφυγα».

Πριν από λίγο καιρός είχες πει ότι αν έφευγες από τον Ολυμπιακό θα το έκανες με βαριά καρδιά. Ένιωσες έτσι τελικά;

«Είναι μεγάλη αλήθεια αυτό. Ήταν πολύ δύσκολα».

Με τον κόσμο του Ολυμπιακού ανέπτυξες μια πολύ στενή και ιδιαίτερη σχέση. Θα τους θυμάσαι; Γιατί εκείνοι αποκλείεται να σε ξεχάσουν…

«Είναι γνωστό ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού ήταν καταπληκτικοί μαζί μου και η σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ μας θα μείνει για πάντα χαραγμένη μέσα μου. Ούτως ή άλλως, νιώθω σαν ένας από αυτούς γιατί είμαι κι εγώ οπαδός αυτής της ομάδας και θα προσπαθήσω αν έρχομαι όσο πιο συχνά στην Ελλάδα, για να βλέπω τα παιχνίδια της».

Τα δύο παιχνίδια που έχει παίξει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα (με Βέροια και Λεβαδειακό) τα έχεις δει;

«Ναι, τα είδα και τα δύο. Η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη 100%, αλλά χρειάζεται λίγος χρόνος για αυτό. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν όλοι το καλύτερο δυνατό και ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κερδίσουν το πρωτάθλημα. Και θα τα καταφέρουν».

Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να καλύψει το κενό σου;

«Όταν έφυγα πολύς κόσμος από μόνος του μου είπε ότι θα είναι δύσκολο να με αντικαταστήσουν… Ως οπαδούς του Ολυμπιακού, μιλάω από καρδιάς όταν λέω ότι εύχομαι είτε να βρεθεί παίκτης για αυτή τη θέση, είτε με ομαδική δουλειά, όποιο κενό τυχόν άφησα να καλυφθεί 100%. Από την άλλη, δεν μπορώ να μην πω ότι ως Κέβιν, εύχομαι όλοι στην καρδιά και στο μυαλό τους να προτιμούσαν να είμαι εκεί».

Τελικά γιατί δεν είσαι εδώ;

«Θέλω να πω σε όσους δεν έχουν καταλάβει γιατί έφυγα και σε όσους άκουσαν κάποιες ανοησίες που ειπώθηκαν για μένα τα εξής. Πρόκειται για πράγματα που μπορούν να τα επιβεβαιώσουν όσοι άνθρωποι με γνωρίζουν τόσο έξω, όσο και μέσα στον σύλλογο: η πρώτη μου επιλογή ήταν να παραμείνω στον Ολυμπιακό. Ένα νέο συμβόλαιο ήθελα. Το γεγονός ότι δεν είχα μια ξεκάθαρη απάντηση – ούτε αρνητική, ούτε θετική – πάνω σε αυτό, σε συνδυασμό με την πολύ καλή πρόταση της Έβερτον, με οδήγησαν στην απόφαση – που την πήρα με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια – να πάω να παίξω στην Αγγλία, στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Εξακολουθεί, πάντως, για μένα να είμαι μια πολύ δύσκολη απόφαση το ότι έφυγα από τον Ολυμπιακό».

«Ήρθε ο ίδιος ο Ντέιβιντ Μόγιες στην Ελλάδα για να μου πει πόσο με θέλει», είπες αναφερόμενος στον νέο σου προπονητή. Στον Ολυμπιακό ένιωσες ότι δεν σε ήθελαν τόσο πολύ;

«Ήξερα και ξέρω ότι ο Ολυμπιακός με ήθελε, αλλά ίσως λόγω και της κρίσης το πρόβλημα να ήταν οικονομικής φύσεως. Το σίγουρο είναι ότι και ο προπονητής της Έβερτον και οι υπόλοιποι μέσα στην ομάδα, με ήθελαν πολύ. Είμαι περήφανος που αγωνίζομαι στην Έβερτον, αυτό είναι βέβαιο. Αλλά, ό,τι και να συμβεί στη ζωή μου, δεν θα ξεχάσω ποτέ τον Ολυμπιακό».

Σκέφτεσαι, λοιπόν, ότι κάποτε θα μπορούσες να επιστρέψεις;

«Ό,τι και να συμβεί, το έχω πει πολλές φορές, η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου. Για μένα είναι σίγουρο ότι είτε σαν ποδοσφαιριστής, είτε σαν στέλεχος, κάποια στιγμή θα επιστρέψω. Δεν ξέρω σε ποιο πόστο, αλλά ξέρω ότι θα επιστρέψω. Ή τέλος πάντων, θα το ήθελα πάρα πολύ».

Ας περάσουμε λοιπόν στη νέα σου ομάδα, στην Έβερτον και στη νέα σου σελίδα: από το γαλλικό, στο ελληνικό πρωτάθλημα και μέσα σε δύο χρόνια, στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, το αγγλικό. Το περίμενες;

«Φυσικά δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι σίγουρος ότι αυτό θα μου συνέβαινε, αλλά ήταν ένα πρωτάθλημα που πάντα μου άρεσε και ακριβώς αυτός είναι τελικά ο βασικός λόγος που έφυγα για να παίξω στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε