Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μιραλάς και… τέζα η Γαλατά

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με γκολ του Βέλγου επιθετικό στο 32ο δευτερόλεπτο ο εξαιρετικός Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου επικράτησε της Γαλατασαράι με 1-0 στο “Γ. Καραϊσκάκης” στο προτελευταίο του φιλικό παιχνίδι. Εξαιρετικός ο Φέισα. Τραυματίες αποχώρησαν Ριέρα και Ουρτάδο.

Όπως συνηθίζει στα εντός έδρας παιχνίδια του, ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι… κολλημένο στο γκάζι και πριν καλά καλά ολοκληρωθεί το πρώτο λεπτό πήρε το προβάδισμα. Συγκεκριμένα, μόλις στο 32ο δευτερόλεπτο ο Μιραλάς δέχθηκε την καταπληκτική κάθετη πάσα του Φουστέρ και με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μουσλέρα.
 
Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και απείλησαν με το σουτ του Φουστέρ στο 14΄, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Πάντελιτς νικήθηκε από τον Μουσλέρα στο τετ α τετ. Στη συνέχεια η Γαλατασαράι ισορρόπησε και κατάφερε να βρεθεί για πρώτη φορά με αξιώσεις στην περιοχή του Κοστάντσο στο 33΄. Ο Σαμπρί έκανε εξαιρετική κίνηση μέσα στην περιοχή αποφεύγοντας τον Μαρκάνο, ωστόσο ο Μαρκάνο αντέδρασε σωστά βγάζοντας με το χέρι και με τα πόδια το τετ α τετ.
 
Ωστόσο η τελευταία ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στους παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε. Στο 43΄ο Χολέμπας με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Μιραλάς, ο οποίος πλάσαρε από πλάγια θέση με τη μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μουσλέρα.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε η ένταση και τα δυνατά μαρκαρίσματα. Αποτέλεσμα αυτών ήταν ο Βαλβέρδε να αναγκαστεί να βγάλει από το ματς τον Μιραλάς, όταν αυτός αντέδρασε στο σκληρό παιχνίδι των Τούρκων, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε και εκτός αγωνιστικού χώρου με τον Φατίχ Τερίμ να έχει έντονη λογομαχία με τον Τάσο Μητρόπουλο. Η πρώτη φάση σημειώθηκε στο 55ο λεπτό. Μετά το φάουλ ο Γκοκχάν πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.
 
Στο 69΄ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 2-0, όταν ο Μοντεστό με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Ριέρα, ωστόσο ο Ισπανός στην προσπάθεια του να κρεμάσει τον Μουσλέρα, έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Στην συγκεκριμένη φάση ο Ριέρα τραυματίστηκε και αποχώρησε αμέσως από τον αγωνιστικό χώρο προσθέτοντας ακόμα έναν πονοκέφαλο στον Ερνέστο Βαλβέρδε καθώς δεν υπολογίζονται ήδη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος οι Τζιμπούρ, Ιμπαγάσα και Τοροσίδης. Σαν να μην έφταναν αυτά στο 82΄αποχώρησε τραυματίας και ο Ουρτάδο μετά από σύγκρουση του με τον Κοστάντσο.
 
Ουσιαστικά, τα πολλά νεύρα στο δεύτερο ημίχρονο δεν επέτρεψαν στον προπονητή του Ολυμπιακού να βγάλει τα συμπεράσματα που θα μπορούσε, καθώς από το 66΄και μετά οι “ερυθρόλευκοι” έπαιζαν με τον Γκρίμπιτς στην κορυφή της επίθεσης και με αριστερό χαφ τον Χολέμπας μετά τον τραυματισμό του Ριέρα. Πάντως ο Ισπανός έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την παρουσία του Φέισα στο πρώτο ημίχρονο και την συνύπαρξη του με τον Μοντέστο, αλλά και από την συνολικότερη εικόνα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο.
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε