Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μιραλάς: Όταν ο παικταράς έγινε… ταλιροφονιάς

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η στάση του Κέβιν Μιραλάς στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του έκανε έξαλλο τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Πολύ πιθανή πλέον η αποχώρηση του Βέλγου. Αλλάζουν οι προτεραιότητες στα μεταγραφικά.

 
Πρόκειται αναμφίβολα για τον παίκτη – αποκάλυψη – των “ερυθρόλευκων” τη φετινή σεζόν. Ήρθε το καλοκαίρι ως δανεικός από την Σεντ Ετιέν και από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε ο Βαλβέρδε του άλλαξε θέση, χρησιμοποιώντας τον στην κορυφή της επίθεσης. Μέσα σε χρόνο μηδέν έγινε ο αγαπημένος παίκτης της εξέδρας και ο βασικός επιθετικός της ομάδας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση και να επισπεύδει τις διαδικασίες για την ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς από την Σεντ Ετιέν έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.
 
Ο Κέβιν Μιραλάς πραγματοποίησε την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, τελειώνοντας την χρονιά ως πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών με 14 τέρματα, ενώ επέστρεψε και στην Εθνική ομάδα της χώρας του.
 
Οι εμφανίσεις του Βέλγου συγκέντρωσαν τα βλέμματα αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων και όταν ήρθε η ώρα των διαπραγματεύσεων για νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό ήταν αργά, καθώς η πλευρά του παίκτη είχε… καβαλήσει το καλάμι.
 
Οι “ερυθρόλευκοι” του προσέφεραν γη και ύδωρ για να επεκτείνουν την συνεργασία τους με μοναδική απαίτηση να μπει μία ρήτρα κοντά στα 10 εκατ. ευρώ που να τους διασφαλίζει σε περίπτωση πώλησης του παίκτη. Ο μάνατζερ του Βέλγου ήθελε συμβόλαιο 3 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τον πελάτη του για να μπει τέτοια ρήτρα, οπότε το χάσμα ήταν τεράστιο για να γεφυρωθεί.
 
Όπως όλα δείχνουν πίσω από την αδιάλλακτη στάση της πλευράς του παίκτη κρύβεται πρόταση από άλλον σύλλογο που προτίθεται να καλύψει την υπάρχουσα ρήτρα των 4,2 εκατ. ευρώ. Αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά ο Μιραλάς σύντομα θα αναχωρήσει για άλλες πολιτείες όμως αντί για φίλους θα αφήσει στον Πειραιά περισσότερους εχθρούς για τον τρόπο που χειρίστηκε ο ίδιος το θέμα.
 
Τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της Πέμπτης χειρίστηκε ο Εντουάρντο Μαθία, ο οποίος ωστόσο βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού, ο οποίος ήταν σε παραπάνω όροφο από αυτόν που έγινε η συνάντηση. Ο πρόεδρος των Πειραιωτών ήταν έξαλλος με τον μάνατζερ του παίκτη, Ενρότο, καθώς όπως έλεγαν οι συνεργάτες του: “Ευτυχώς που δεν ήταν στις διαπραγματεύσεις”.
 
Οι δύο πλευρές είναι πολύ πιθανό να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια της ΦΙΦΑ καθώς ο Ενρότο έδειξε διάθεση να αμφισβητήσει το ιδιωτικό συμφωνικό που έχει υπογραφεί και το οποίο δένει τον παίκτη για τρία παίκτη (με την ρήτρα των 4,2 εκατ. ευρώ) αλλά και οι “ερυθρόλευκοι” είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το σχοινί για να δικαιωθούν.
Ότι και να γίνει πλέον στην υπόθεση Μιραλάς οι Πειραιώτες φαίνεται να αλλάζουν κατεύθυνση στον μεταγραφικό σχεδιασμό καθώς αναζητείται ήδη ο βασικός επιθετικός στο νέο ρόστερ.
 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε