Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Μήτρογλου: Ποτέ στον ΠΑΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού αποκάλυψε πως ονειρεύται να γίνει αρχηγός των “ερυθρόλευκων”, ενώ τόνισε πως θα πήγαινε ποτέ στον Παναθηναϊκό.

Η συνέντευξη του Μήτρογλου στην «REAL NEWS»: 


Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα ή το έχασε ο Ολυμπιακός;
Εμείς το χάσαμε. Αποδείξαμε στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και δεν είναι τυχαίο ότι τον κερδίσαμε δύο φορές. Χάσαμε, όμως, πολλούς βαθμούς σε παιχνίδια με μικρότερες ομάδες και κυρίως μέσα στην έδρα μας. Κάναμε δώρο τον τίτλο…
Ποιος ευθύνεται για τη φετινή εικόνα του Ολυμπιακού; Οι παίκτες, η διοίκηση, οι προπονητές;
Εμείς οι ποδοσφαιριστές φταίμε. Δεν είμαστε όσο καλοί έπρεπε σε όλα τα παιχνίδια… Αν είχαμε σε όλα τα ματς το πάθος που δείξαμε με τον Παναθηναϊκό θα παίρναμε εύκολα τον τίτλο. Οπότε δεν ευθύνεται κανείς άλλος εκτός από εμάς…
Η διαιτησία έπαιξε ρόλο;
Μας αδίκησε σε κάποια παιχνίδια, αλλά δεν μπορούμε να ρίξουμε το φταίξιμο στη διαιτησία. Αν είμαστε αυτοί που έπρεπε δεν θα είχαμε πρόβλημα.
Γράφονται και ακούγονται πολλά για τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Τι έχεις να πεις εσύ;
Η ομάδα είναι σαν την οικογένεια και ό,τι γίνεται με τους παίκτες και τον προπονητή πρέπει να μένει μέσα στα αποδυτήρια. Δεν πρέπει να υπάρχουν διαρροές, γιατί αυτό δεν βοηθάει κανέναν. Πρέπει όλοι να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να σεβόμαστε τον Μπάντοβιτς.
Τώρα έχετε μπροστά σας τα πλέι οφ. Στόχος είναι η δεύτερη θέση, μπορείτε να τον πετύχετε;
Είμαστε υποχρεωμένοι να τον πετύχουμε. Πρέπει πάση θυσία να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ τη νέα σεζόν. Είναι σημαντικό τόσο για εμάς, όσο και για την ομάδα να πάρουμε τη δεύτερη θέση.
Ο Οσκαρ τόνισε πρόσφατα ότι με εμφανίσεις όπως κόντρα στην Ξάνθη θα τερματίσετε τελευταίοι στα πλέι οφ. Συμφωνείς; 
Φυσικά. Κόντρα στην Ξάνθη δεν παίξαμε καθόλου καλά. Στα πλέι οφ θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ βελτιωμένοι. Θα πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερο πάθος και να τα δώσουμε όλα… Κάθε ματς θα είναι ένας πόλεμος και με αυτήν την λογική θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε για να τα καταφέρουμε. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.
Ηρθες στον Ολυμπιακό από τη δεύτερη ομάδα της Γκλάντμπαχ και κατάφερες να γίνει βασικός και να κληθείς στην εθνική ομάδα. Το περίμενες;
Οταν ήρθα στην ομάδα είχα θέσει ως στόχο να καθιερωθώ στον Ολυμπιακό, να σκοράρω στο Τσάμπιονς Λιγκ και να παίξω στην εθνική ομάδα. Αυτός ήταν ο στόχος μου, αλλά θέλω να φτάσω ακόμα πιο ψηλά και γι’ αυτό θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά… Θέλω να πετύχω ακόμα πολλά και να παίξω με την εθνική ομάδα στο Μουντιάλ. Αυτό είναι ένα όνειρο για εμένα και πιστεύω ότι θα το ζήσω.
Λέγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές ομάδες του εξωτερικού. Σε ενδιαφέρει αυτό το ενδεχόμενο;
Αυτήν την στιγμή δεν σκέφτομαι τις μεταγραφές. Είναι τιμή να παίζεις στον Ολυμπιακό και θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου. Θα ήθελα κάποια στιγμή να γίνω ο αρχηγός του Ολυμπιακού… Να γίνω σαν τον Τζόρτζεβιτς. 
Δείχνεις μία δυσφορία όταν δεν αγωνίζεσαι. Είναι δύσκολο να μένεις στον πάγκο;
Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει. Την πρώτη μου σεζόν στον Ολυμπιακό αγωνιζόμουν λίγο, το ίδιο και τη δεύτερη. Φέτος ξεκίνησα βασικός και έδειξα ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Θέλω να παίζω γιατί νιώθω ότι μπορώ να βοηθήσω και κάθε φορά που αγωνίζομαι δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Εντάξει, νευριάζω καμία φορά όταν μένω στον πάγκο και είναι λάθος μου όταν το δείχνω… Θα πρέπει να το κρατάω μέσα μου.
Γίνεται μεγάλη κουβέντα για το αν ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει με έναν ή δύο επιθετικούς. Τι λες εσύ;
Εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει σε κάθε ματς με δύο φορ, νομίζω ότι αυτό το σύστημα ταιριάζει στην ομάδα. Φυσικά δεν αποφασίζω εγώ για αυτό, ούτε κανείς άλλος ποδοσφαιριστής… Αυτή είναι δουλειά του προπονητή και εμείς οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μας λέει.
Πανηγυρίζεις με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Πώς προέκυψαν αυτά τα πιστόλια;
Είναι κάτι που κάναμε με τους φίλους μου στη Γερμανία, όταν είμαστε ακόμα μικροί. Αυτοί γνωρίζουν τι σημαίνει και δεν θέλω να το αποκαλύψω… Είναι κάτι για εμένα και τους φίλους μου.
Με τα ΜΜΕ ποια είναι η σχέση σου; Κατά καιρούς σου έχουν γράψει διάφορα.
Είχαν πει ότι πήρα έξι κιλά όταν ήμουν τραυματίας, ενώ είχα πάρει δύο, τα οποία έχασα πολύ γρήγορα μέσω των προπονήσεων. Γενικά υπάρχει μία υπερβολή. Γράφουν ότι ξενυχτάω και άλλα τέτοια, τα οποία δεν ισχύουν…
Κάποιοι σε συγκρίνουν με τον Τζιμπρίλ Σισέ και λένε ότι εσύ φάνηκες στα μεγάλα ματς και αυτός όχι.
Με τιμάει αυτό. Ο Σισέ είναι ένας σπουδαίος επιθετικός και έχει πετύχει πάρα πολλά στην καριέρα του. Είναι φανταστικός ποδοσφαιριστής, οπότε είναι πολύ καλή για εμένα αυτή η σύγκριση. Θέλω και εγώ να κάνω μεγάλη καριέρα.
Θα ήθελες κάποιον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού για συμπαίκτη στον Ολυμπιακό;
Οχι. Ο Ολυμπιακός διαθέτει σπουδαίους ποδοσφαιριστές, δεν χρειαζόμαστε κανέναν από τον Παναθηναϊκό.
Θα πήγαινες ποτέ στον Παναθηναϊκό;
Φυσικά όχι. Δεν θα πήγαινα ποτέ στον Παναθηναϊκό. Είναι τιμή να παίζεις στον Ολυμπιακό και θα δίνω τα πάντα για την ομάδα όποτε αγωνίζομαι.
Για τον κόσμο του Ολυμπιακού τι έχεις να πεις;
Είναι απλά συγκλονιστικός. Είναι συνεχώς στο πλευρό μας και βοηθάει πολύ την ομάδα. Ειδικά τις στιγμές που ζήσαμε μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεν θα τις ξεχάσω ποτέ. Χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν στο Ρέντη για να μας αποθεώσουν. Είναι μοναδικές στιγμές αυτές.
Ελλάδα ή Γερμανία; Τι προτιμάς;
Η Ελλάδα είναι τέλεια. Εχω προσαρμοστεί, πλέον, εδώ και περνάω υπέροχα. Το μόνο που μου λείπει είναι η οικογένεια μου και οι φίλοι μου, που μένουν στη Γερμανία. Ερχονται, πάντως, συχνά και με επισκέπτονται…
Ζούμε μία περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης. Παρακολουθείς τις εξελίξεις;
Ενημερώνομαι όσο μπορώ, αλλά δεν είμαι ο κατάλληλος για να μιλήσω για την κρίση και την ακρίβεια. Εμένα η δουλειά μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο και να βοηθάω τον Ολυμπιακό.
Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής τι θα έκανες;
Δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Από μικρός θυμάμαι τον εαυτό μου με μία μπάλα. Το όνειρο μου ήταν να γίνω ποδοσφαιριστής και ποτέ δεν σκέφτηκα τίποτα άλλο.
Με την θρησκεία ποια είναι η σχέση σου;
Πιστεύω. Δεν πηγαίνω κάθε ημέρα στην εκκλησία, αλλά είμαι θρήσκος. Η μητέρα μου πηγαίνει κάθε μέρα στην εκκλησία.
Από πού αντλείς δύναμη για να πετύχεις τους στόχους που θέτεις στη ζωή σου;
Από την οικογένειά μου, από τους φίλους μου και τους δικούς μου ανθρώπους. Γενικά είμαι άνθρωπος που πιστεύω στον εαυτό μου και παλεύω συνεχώς για να πετυχαίνω τους στόχους που θέτω.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε