Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Μίτσελ: Ο Βαλβέρδε μας έδειξε το δρόμο!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Ο Μίτσελ δεν δίστασε να πει ότι τα όσα πέτυχε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό αποτελούν… οδηγό και για τον ίδιο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, μία ημέρα μετά και τη μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου, μίλησε στην κάμερα της NOVA…

Για το αν ονειρεύεται τον Ολυμπιακό ανταγωνιστικό στην Ευρώπη: «Φυσικά αυτό είναι το όνειρό μου. Ο Ολυμπιακός ήδη ανταγωνίζεται μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη. Έχουν βαλτωθεί πολύ τα αποτελέσματά του. Θέλουμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, πιο δυνατοί και πιο συμπαγείς σαν ομάδα. Δεν είναι κάτι που θέλω μόνο εγώ. Το θέλει και ο κόσμος του Ολυμπιακού».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι σαν τη Ρεάλ στην Ισπανία: «Γνώριζα από πριν τον Ολυμπιακό. Την είχα παρακολουθήσει. Και εάν είχα κάποια αμφιβολία, αυτό που είδα στο γήπεδο μου την… έσβησε. Ο κόσμος δεν θέλει μόνο τη νίκη. Θέλει και καλό ποδόσφαιρο. Αυτό μοιάζει πολύ με το ποδόσφαιρο από εκεί που προέρχομαι εγώ».

Για τη σύγκριση με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και το εάν θέλει και αυτός να γίνει σύνθημα: “Είναι μία πρόκληση για εμένα. Αυτό είναι η ιδέα. Αυτό που έκανε ο Ερνέστο ήταν πολύ καλό. Ήξερε να δουλεύει πολύ σωστά. Όλοι του χρωστάμε ευγνωμοσύνη για την πολύ καλή δουλειά του. Ελπίζω να μπορέσω να τον πλησιάσω σε επίπεδο είτε με τραγούδι είτε χωρίς τραγούδι.”

Για την εύκολη νίκη επί της ΑΕΚ: «Είμαι πέντε εβδομάδες στον Ολυμπιακό. Είναι μικρό χρονικό διάστημα για να δω τις αλλαγές. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να κερδίσω τους παίκτες, να πάρω το 100% των δυνατοτήτων τους. Χθες δεν παίξαμε τόσο καλά αλλά θέλαμε πολύ να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες γιατί χωρίς αυτούς δεν θα καταφέρναμε τίποτα».

Για το γεγονός ότι κατέκτησαν τόσο νωρίς το πρωτάθλημα: «Το γεγονός ότι είμαστε πρωταθλητές ήδη δείχνουν πολύ θετικά στοιχεία για την ομάδα, για τον σύλλογο και για τον προηγούμενο προπονητή. Το να φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού δεν σημαίνει μόνο ότι κατακτάς το πρωτάθλημα αλλά ότι κερδίζεις όλα τα παιχνίδια. Για αυτό ζήτησα από τους παίκτες μου να κερδίσουμε όλα τα ματς».

Για το αν θα κοιτάξει να φέρει παίκτες μικρής ηλικίας και αν θα βασιστεί στους Έλληνες παίκτες: «Θέλουμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε ως βάση μας έλληνες προπονητές. Ούτως η άλλως είμαστε ελληνική ομάδα. Η βάση της ομάδας στα αποδυτήρια θα πρέπει να είναι ο Μανωλάς, ο Παπαδόπουλος, ο Σιόβας, ο Βλαχοδήμος και οι υπόλοιποι Έλληνες παίκτες. Θέλουμε να βγαίνουν έλληνες παίκτες από την ομάδα και αυτός είναι ο στόχος μας. Πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει η ιδέα ότι έρχονται παίκτες στην Ελλάδα για να πάρουν σύνταξη».

Για τους παίκτες που αναμένονται το καλοκαίρι
: «Σίγουρα θα έρθει κόσμος το καλοκαίρι. Ελπίζω να μην έρθει νέος προπονητής. Είναι παίκτες που ανήκουν στο σύλλογο. Θα δούμε τι θα γίνει με την περίπτωση του Μπόατενγκ. Είναι παίκτες που διάλεξε οι σύλλογος και θα δουλέψουμε με αυτούς. Για όσους παίκτες ενδιαφέρεται ο σύλλογος με ρωτάνε στην ομάδα και πάντα δέχονται την άποψη μου. Δεν παρακολουθώ μόνο τους παίκτες που είναι να έρθουν σε εμάς αλλά παρακολουθώ κάθε αγωνιστική πέντε με έξι αγώνες από το πρωτάθλημα γιατί μου αρέσει πάρα πολύ το ποδόσφαιρο».
Για τους δανεικούς και το ρόστερ: «Υπάρχουν 8-10 δανεικοί σε άλλες ομάδες. Θα πρέπει να τους αξιολογήσουμε. Ως προς το ρόστερ θέλουμε 26-27 παίκτες ή το πολύ 28 για την προετοιμασία, γιατί θα πρέπει να δώσουμε χώρο και στις Ακαδημίες».

Για την προετοιμασία: «Η προετοιμασία μας ξεκινάει 8 Ιουλίου. Θα γίνουν κάποια τέστ στις 8 του μήνα και στις 9 θα ξεκινήσει η προετοιμασία μας. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγαν οι συνεργάτες μου στο Ζέεφελντ για να δουν τις εγκαταστάσεις και προσπαθούμε να κλείσουμε αυτό το προπονητικό».

Για τους παίκτες που θα αποχωρήσουν: «Υπάρχουν παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Έχω μιλήσει με τη διοίκηση αλλά θα ήταν αγένεια προς τους ίδιους να πω εγώ αν θα συνεχίσουν στην ομάδα ή όχι μέσα από την τηλεόραση».

Για το αν θα αποκτήσει παίκτη για το κέντρο: «Έχουμε ήδη έναν πολύ καλό παίκτη και για αυτήν την θέση. Είναι πολύ καλός και για Ελλάδα και για Ευρώπη. Δεν ξέρω γιατί αλλά βλέπω μεγάλη βελτίωση σε Μοντέστο, Μανιάτη. Βλέπω έναν διαφορετικό Φέισα, έναν αλλιώτικο Ιμπαγάσα και την προσφορά του Φουστέρ. Γι’ αυτό ήρθαμε αρκετά νωρίτερα στην Ελλάδα. Ο Μοντέστο όταν του ζητήσαμε πράγματα ανταποκρίθηκε. Έχουμε παίκτες που έχουν διάθεση να αλλάξουν καθώς και να ανταποκριθούν. Δεν πρόκειται να αλλάξουν πλλοί παίκτες από αυτούς που υπάρχουν. Θα εκτιμήσω όσους υπάρχουν και θα δώσω γνώμη μου για παίκτες που μπορεί να έρθουν».

Για το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να αποκτήσει έναν παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά: «Έχω κάποια ονόματα στο μυαλό μου και κάποιους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Πρώτα όμως θα δω τους παίκτες που έχει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός. Πιστεύω ότι είναι πιο σημαντικό να βγάλω το 100% των δυνατοτήτων των ποδοσφαιριστών που έχουμε παρά να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές».

Για το γεγονός ότι ο Βλαχοδήμος έχει χαρακτηριστεί ως ο Ρονάλντο της Ελλάδας: «Είναι επαγγελματίες όλοι και δεν πρέπει να φτάσει αυτό μέχρι τα αποδυτήρια. Ο Βλαχοδήμος αποδεικνύει αυτή τη στιγμή ότι δεν είναι ο Ρονάλντο αλλά θέλει να γίνει σαν τον Ρονάλντο».

Για το αν ο Ολυμπιακός θα πορευθεί με τους Κάρολ και Μέγιερι στη θέση του τερματοφύλακα: «Και οι δύο τερματοφύλακες έχουν συμβόλαια και αυτό δεν αλλάζει. Αν υπάρχει η δυνατότητα να έρθει ακόμη ένας αυτό θα ήταν θετικό».

Για το τι μπορεί να κάνει για να γίνει ο Ολυμπιακός ανταγωνιστικός στην Ευρώπη: «Έρχομαι από μία χώρα η οποία έχει το ίδιο πρόβλημα με εδώ. Θεωρούσαμε ότι στη χώρα μας είχαμε την καλύτερη ομάδα και όταν παίζαμε στην Ευρώπη απογοητευόμαστε. Αυτό άλλαξε στην Ισπανία και τώρα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Όλες οι γνώμες των οπαδών είναι το τι θέλουν να δουν από την ομάδα έξω από την Ελλάδα. Αυτό θέλουμε να αλλάξουμε και εμείς».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός υποτίμησε το Europa League μετά τις καλές εμφανίσεις του στο Champions League: «Δεν πρέπει να κάνουμε διακρίσεις στις διοργανώσεις. Θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο γιατί είναι ακόμη ένας τίτλος. Το αποτέλεσμα κόντρα στην Λεβάντε ήταν απογοητευτικό αλλά ίσως ήταν και ένα καλό μάθημα για εμάς. Αν δεν ξεχάσουμε τι μας συνέβη κόντρα στην Λεβάντε θα έχουμε πάρει το μάθημα μας. Δεν μας επιτρέπεται να κάνουμε διακρίσεις όσον αφορά τις διοργανώσεις. Ακόμη και σε φιλικό πρέπει να κερδίζουμε. Είμαστε άνθρωποι του Ολυμπιακού. Ακόμη και εκτός ομάδας πρέπει να σεβόμαστε τη φανέλα και το σύλλογο που εκπροσωπούμε».

Δέκα ημέρες εκτός δράσης ο Ιμπαγάσα

Μίτσελ: Μεγάλες οι απαιτήσεις – Πάμε και για το Κύπελλο!

Θεοδωρίδης: Έκανα κατήχηση στον Μανωλά για τον Ολυμπιακό!

Πλώρη για το… 41ο από Μαρινάκη: Και του χρόνου!

Πέταξε το…καρφί του ο Ζαρντίμ: Δυστυχώς χάθηκε το αήττητο!

“Θρυλικά” γενέθλια με τριάρα και 40 κούπες!

H χρυσή βίβλος του ελληνικού πρωταθλήματος

“Χρόνια πολλά δαφνοστεφανωμένε Θρύλε”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε