Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Μόνο αυτός – Όταν οι άλλοι φρενάρουν… ο Ολυμπιακός πατάει γκάζι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Στην αγωνιστική της “γκέλας” των “ισχυρών”, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από τη Λάρισα με 1-0, ξέφυγε 5 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και άφησε τους υπόλοιπους (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη) να τον κοιτούν… με τα κυάλια. Δείτε βίντεο, όλα τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία της Superleague.
Δείτε το LIVE του αγώνα

Ανακοίνωση κατά Σπάθα από την ΑΕΛ

Ο Ολυμπιακός Βόλου “ξεφτίλισε” τον Παναθηναϊκό, η Κέρκυρα “προσγείωσε” τον ΠΑΟΚ, η Ξάνθη “έκλεισε το σπίτι” του Άρη, ο Ηρακλής υπέταξε την ΑΕΚ, αλλά ο Ολυμπιακός το… χαβά του. “Ευρθρόλευκο” keep walking στο φινάλε του πρώτου γύρου για τους πρωταθλητές χειμώνα που υποδέχονται με φόρα το 2011.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς λες και έπαιζε στο Γ. Καραϊσκάκης. Πίεσε ψηλά, έκλεβε με σχετική ευκολία τη μπάλα και το μόνο που που έλειπε ήταν η τελική πάσα. Στο αντίποδα η ΑΕΛ είχε καθαρά παθητικό ρόλο, κάτι που σίγουρα δεν άρεσε στο νέο τεχνικό της ομάδας, Γιορν Άντερσεν.

 
Παρά τη σαφέστατη υπεροχή τους οι ερυθρόλευκοι δεν μπορούσαν να φτάσουν με ιδιαίτερες αξιώσεις στην εστία του και έτσι αρκέστηκαν στα μακρινά σουτ των Ζαϊρί και Αβραάμ Παπαδόπουλου.
 
Από το 30′ μέχρι το 35′ ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός. Αρχικά απείλησε με τον Μέλμπεργκ που υποχρέωσε τον Αμπάρη σε εκπληκτική επέμβαση, στη συνέχεια ο Ραούλ Μπράβο σούταρε με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ να απομακρύνει αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στην τρίτη φάση.
 
Ο Μέλμπεργκ έκανε κίνηση σέντερ φορ έπιασε το σουτ και ο Κατσιαρός που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.
 
Το γκολ αφύπνισε τους γηπεδούχους που είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 41′. Ο Κουζέν βρέθηκε απέναντι στον Πάρντο αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού τον νίκησε στο τετ α τετ.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η Λάρισα ήταν αυτή που θέλησε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων.
 
Στο 55′ οι βυσσινί διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Ουρτάδο πάνω στον Μετίν.

 
Τα παρατράγουδα δεν έλειψαν αφού εκτός από την επίθεση που δέχτηκε η αποστολή του Ολυμπιακού κατά την αναχώρηση της από το ξενοδοχείο, υπήρξε μεγάλη ένταση και εντός γηπέδου, όταν αντικείμενο που πετάχτηκε από την εξέδρα βρήκε τον Τοροσίδη. Ένας σεκιούριτι μπήκε και ζήτησε τα ρέστα από τον διεθνή μπακ, ο Ιμπαγάσα αντέδρασε πολύ έντονα και οι δυο τους είχαν θερμό επεισόδιο. Για λίγα λεπτά επικράτησε πανδαιμόνιο στο γήπεδο, ο Σπάθας κιτρίνισε 3 παίκτες και το ματς συνεχίστηκε.


 
Η διακοπή βοήθησε τον Ολυμπιακό, αφού ο ρυθμός έπεσε και οι ερυθρόλευκοι μπόρεσαν να πάρουν ανάσα στην άμυνα.
 
10 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Φουστέρ βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μετά από λάθος του Βελάσκο αλλά το τελείωμα του ήταν κάκιστο.
 
Η ΑΕΛ απάντησε στις ευκαιρίες με τον Κουζέν να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ. Ο Βαλβέρδε θέλοντας να κρατήσει το μηδέν έριξε στη μάχη και τον Μοντέστο αντικαθιστώντας τον Ιμπαγάσα που είχε κουραστεί.
 
Μετά και από αυτή την αλλαγή οι ερυθρόλευκοι δεν απειλήθηκαν καθόλου και πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο αν και δεν έπαιξαν καλά στο δεύτερο μέρος.

Η ΑΕΛ έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και ο νέος της τεχνικός, Γιορν Άντερσεν έχει πολύ δουλειά μπροστά του για να τη σώσει. Ο Ολυμπιακός από την άλλη έφτασε στους 36 βαθμούς και άφησε τον Παναθηναϊκό πέντε βαθμούς πίσω του.

Λάρισα: Αμπάρης, Ταυλαρίδης, Σίμιτς (83′ Γκέρεμι), Κουζέν, Μετίν, Βελάσκο (90′ Αμπουχατζίρα), Κολοβέτσιος, Πούρι, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (71′ Φαλάγγας).

 
Ολυμπιακός: Πάρντο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (84′ Μοντέστο), Ζαϊρί, Μιραλάς, Ραούλ Μπράβο, Φουστέρ (90′ Γ. Παπαδόπουλος), Παπαδόπουλος Αβρ., Ουρτάδο, Τοροσίδης, Ριέρα (61′ Χολέμπας).

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

 
Εργοτέλης – Πανσερραϊκός 2-0
Καβάλα – Ατρόμητος 1-1
Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης 0-0
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Βόλου 0-1
Άρης – Ξάνθη 0-2
Κέρκυρα – ΠΑΟΚ 2-1
Ηρακλής – ΑΕΚ 2-0
Λάρισα – Ολυμπιακός 0-1

 

Βαθμολογία (μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου)

 
1. Ολυμπιακός 36
2. Παναθηναϊκός 31
3. ΠΑΟΚ 23
4. ΑΕΚ 23
5. Καβάλα 21
6. Ξάνθη 21
7. Άρης 20
8. Εργοτέλης 20
9. Ολυμπιακός Βόλου 20
10.Ηρακλής 19
11.Κέρκυρα 19
12.Αστέρας Τρίπολης 16
13.Ατρόμητος 16
14.Πανιώνιος 15
15.Πανσερραϊκός 15
16.Λάρισα 11

 

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής


Τρίτη 04/01/2011
 
17.15 Ξάνθη – Παναθηναϊκός
17.15 Ατρόμητος – Λάρισα
19.30 Άρης – Καβάλα
 
Τετάρτη 05/01/2011
 
15.00 Αστέρας Τρίπολης – Εργοτέλης
17.15 ΑΕΚ – Κέρκυρα
17.15 Ολυμπιακός – Βόλου – Πανιώνιος
19.30 Ολυμπιακός – Ηρακλής
19.30 Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε