Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μώραλης: Ίσως φέτος κάνουμε το “μπαμ”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού μίλησε για την φετινή πορεία της ομάδας στην Ευρώπη, τον αγώνα με την Μέταλιστ και την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά όσα είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

-Για την κατάσταση της ομάδας εν όψει του αγώνα με τη Μέταλιστ
«Είμαστε αισιόδοξοι. Ο τελευταίος μήνας είναι καλός για εμάς στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δεν θέλουμε να υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά σοβαρότητα για το αυριανό παιχνίδι. Θέλουμε να δούμε το πρώτο ματς και μετά το δεύτερο. Θα αντιμετωπιστούμε, όμως, με αισιοδοξία την συγκεκριμένη αναμέτρηση».

-Για την πορεία των Πειραιωτών στην Ευρώπη
«Είχαμε φτάσει στους “8” του Champions League με τη Γιουβέντους, όμως τότε ήταν πιο εύκολο να φτάσουμε σε αυτή της διοργάνωσης. Επίσης, με τη Σοσό ήμασταν κοντά στους “8” του Κυπέλλου UEFA και να περάσουμε στην επόμενη φάση εκείνης της διοργάνωσης. Σίγουρα η φετινή είναι μία από τις κορυφαίες της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Είμαστε συνεπείς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χωρίς να έχουμε κάνει το μπαμ. Ίσως φέτος να είναι η χρονιά μας και να κάνουμε το μπαμ».

-Για την ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχετικά με την τιμωρία του ΟΦΗ για τα όσα έγιναν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό
«Αν θα τιμωρηθεί ο ΟΦΗ ή όχι εξαρτάται από τις εκθέσεις του παρατηρητή του αγώνα και της Αστυνομίας. Δεν υπάρχει πουθενά ο Ολυμπιακός. Δεν σχολιάζουμε τίποτα. Επαναλαμβάνω ότι αν τιμωρηθεί εξαρτάται από τον Αστυνομία, τον παρατηρητή και τους διαιτητές».

-Για τη σύμβαση του ΟΠΑΠ με τη Λίγκα
«Δεν ήμασταν υπέρ της υπογραφής. Το πρόβλημα είναι ότι ξεκίνησε μία διαπραγμάτευση τον Δεκέμβριο του 2010 για να ανανεώσουμε τη σύμβαση με τον ΟΠΑΠ. Είχαμε φτάσει σε μεγαλύτερα ποσά εκείνη την εποχή. Η στάση της Super League ήταν να δεχθούμε μείωση μέχρι και 50%, δηλαδή να πάρουμε 17 εκατ. ευρώ αντί για 34. Είχαμε συμφωνήσει προφορικά. Αυτό χρησιμοποιήθηκε εκβιαστικά, για να μην αντιδράσουμε. Ο ΟΠΑΠ δίνει τα χρήματα για να διαφημίζεται μία εταιρεία και δεν τα χαρίζει, όμως μετά από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό επιστρέψαμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον Σεπτέμβριο. Είχαμε κάνει δεκάδες ραντεβού και ακούσαμε δεκάδες προτάσεις.

Σαν Ολυμπιακός και Σούπερ Λίγκα συμφωνήσαμε να μειώσουμε στο 50% τα χρήματα. Μετά από μερικούς μήνες φτάσαμε εδώ και μιλάμε για αστεία πράγματα. Αν π.χ. ο Ολυμπιακός κάνει τρία εκτεταμένα επεισόδια, τότε χάνουν όλοι οι υπόλοιποι τις χορηγίες τους. Η στάση μας σαν Ολυμπιακός και εκείνη της Λίγκας ήταν αρνητική. Είναι τόσα τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων και υπέγραψαν μια υποτιμητική σύμβαση για εκείνες.

Η αγορά είναι σχεδόν κλειστή. Πράγματι υπάρχει κρίση, όμως εμείς έχουμε μία σειρά από χορηγούς και δεν θέλαμε να υπογράψουμε κάτι τέτοιο. Αν μας είχε πει ο ΟΠΑΠ τον Σεπτέμβριο ότι δίνει κάποιο ποσό, τότε θα ξέραμε καλύτερα τη στάση μας. Το κράτος διαλύεται, όμως ο ΟΠΑΠ δεν διαλύεται. Ο ΟΠΑΠ είναι μία Ανώνυμη Εταιρεία, όχι μία κρατική εταιρεία. Θα προτιμούσαμε να είχαμε πάρει 3,5 εκατ. ευρώ αντί για 5 και να έχουμε την αξιοπρέπειά μας ως ΠΑΕ.

Ο ΟΠΑΠ δεν είναι καινούργιος στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας, γνωρίζει πως λειτουργούν οι ομάδες, οι οπαδοί και οι εφημερίδες. Αν δεν ήθελε να μπει στο ποδόσφαιρο, δεν θα έμπαινε. Παλιότερα παίρναμε ποσοστό από το ΠΡΟΠΟ. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τα σήματά μας, να είναι κερδοφόρο και να μην κερδίζουμε και εμείς κάτι εμείς από αυτό. Ο ΟΠΑΠ είχε τζίρο 100 εκατ. ευρώ από το στοίχημα. Ας μην επένδυε.

Υπάρχουν και στο εξωτερικό διάφορες ιστορίες, όμως εκεί δεν στέκονται σε αυτό. Αν γινόταν στην Ελλάδα, αυτό που έγινε στην Ιταλία με τη Μίλαν και τις άλλες ομάδες, τότε δεν θα υπήρχε ποδόσφαιρο. Δεν συμφωνώ ότι επειδή υπάρχουν αυτά τα πράγματα, να μην επενδύει. Υπάρχουν παγκοσμίως αυτά. Στο εξωτερικό το θέαμα είναι καλύτερο και δεν στέκονται σε αυτά που στεκόμαστε εμείς».

Η πτήση του Ολυμπιακού και το χιονισμένο Χάρκοβο (VIDEO)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε