Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μώραλης: Θετικοί στην αναδιάρθρωση – Να βρεθεί λύση με NOVA και ΟΠΑΠ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μιλώντας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Λίγκας, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ήθελαν τα μέλη του συνεταιρισμού να είναι θετικά στην αύξηση των ομάδων σε 18 από τη νέα περίοδο, αλλά με δυο προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μώραλη, οι δυο όροι είναι να αυξηθεί η επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ και παράλληλα να αναπροσαρμοστεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη Nova.

Σχετικά με το θέμα της αύξησης των ομάδων σε 18 με την άνοδο από τη Football League τεσσάρων και τον υποβιβασμό δύο, προκειμένου να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση της Β’ Εθνικής Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής, ο κ. Μώραλης ξεκαθάρισε:

«Συζητήσαμε πολλά σοβαρά και κρίσιμα θέματα. Επιβεβαιώνουμε την αρχική μας θέση. Είμαστε θετικοί στην αναδιάρθρωση υπό προϋποθέσεις. Θα συναντηθούμε με τον ΟΠΑΠ και τη Nova για να εξετάσουμε τις συμβάσεις μας με αυτούς τους δύο οργανισμούς αφού λήγουν τον Ιούνιο του 2013. Προκύπτει θέμα όπως καταλαβαίνετε και με την αύξηση των ομάδων από 16 σε 18. Δεν ήταν δυνατό να λάβουμε μια απόφαση έτσι απλά. Θα επικοινωνήσουμε και με τη Football League. Είμαστε θετικοί, αλλά όμως θα πρέπει να βρεθούν λύσεις και με το κανάλι και με τον ΟΠΑΠ. Υπάρχει θετική διάθεση και αν υλοποιηθούν αυτά που ζητάμε μπορούμε να προχωρήσουμε. Η απόφαση είναι ομόφωνη. Μπορούμε να πάμε σε πρωτάθλημα 18 ομάδων, εφόσον βρεθούν λύσεις στα θέματα που προανέφερα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρόθεση της Σούπερ Λίγκας να αναλάβει έναν εποπτικό ρόλο αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία των ομάδων, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα σαν αυτά που ζήσαμε τη φετινή περίοδο:

«Όλες οι ομάδες θα παίξουν αυτήν την αγωνιστική με κανονικά δελτία και αυτό είναι κάτο θετιοκό. Βεβαίως προβλήματα υπάρχουν, όμως επαναλαμβάνω πως στόχος μας είναι να τελειώσουμε το πρωτάθλημα όπως το αρχίσαμε, δηλαδή με 16 ομάδες. Επίσης συμφωνήσαμε πως η Λίγκα θα πρέπει να έχει μία εποπτεία των οικονομικών καταστάσεων των ΠΑΕ ώστε να προλαμβάνουμε καταστάσεις σαν αυτές που περνάμε τώρα, με ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Λίγκα:

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε η εκπόνηση μελέτης για την εγκαθίδρυση μόνιμου συστήματος εποπτείας των οικονομικών στοιχείων των ΠΑΕ-Μελών της Super League.

2/ Εγκρίθηκε το αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα του Α’ Γύρου της Super League ΟΠΑΠ 2012-2013. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δια του εκπροσώπου της κ. Στράτου Σωπήλη, καταψήφισε το πρόγραμμα.

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Γενική Συνέλευση της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εκπρόσωποι της Super League στο Δ.Σ. της ΕΠΟ εξελέγησαν οι κ.κ. Ζήσης Βρύζας (ΠΑΕ ΠΑΟΚ), Γιάννης Κομπότης (ΠΑΕ Λεβαδειακός) και Μάνθος Πουλινάκης (ΠΑΕ ΟΦΗ). Ο πρόεδρος της Super League κ. Γιάννης Μώραλης καταλαμβάνει ex officio τη θέση του α’ αντιπροέδρου της ΕΠΟ.

2/ Εγκρίθηκε ομόφωνα ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός αγωνιστικής περιόδου 2011-2012.

Ψήφισε για πρωτάθλημα 18 ομάδων η Σούπερ Λίγκα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε